کد خبر: 522800
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰
احمد كاظم زاده
روز سه شنبه در جريان درگيري‌هاي خونيني كه در شهر الحويجه از توابع استان كركوك روي داد بيش از ۳۰ نفر كشته و ۱۵۰ نفر ديگر زخمي شدند. اين درگيري‌ها بين افراد مسلحي كه خود را در بين تظاهرات كنندگان پنهان كرده بودند و نيروهاي امنيتي و نظامي عراق كه وظيفه تأمين امنيت منطقه را برعهده دارند صورت گرفت و درگيري زماني آغاز شد كه افراد مسلح از بين تظاهركنندگان به تيراندازي به سمت نيروهاي امنيتي و نظامي اقدام كردند و اين خود نشان مي‌دهد كه اين افراد در پي ايجاد اين درگيري و آغشته كردن دست نيروهاي دولتي به خون معترضان و تظاهر‌كنندگان بودند. اما سؤال اين است كه اين افراد چه كساني هستند و چه اهدافي را از دامن زدن به اين درگيري‌ها دنبال مي‌كنند؟
قبل از پاسخ به اين سؤال‌ها ذكر اين نكته ضروري است كه مردم مناطق سني‌نشين يكسري مطالباتي از دولت مركزي دارند كه دولت مالكي هرگز اين مطالبات را رد نكرده و تلاش هايي را براي تأمين آن به كار گرفته است و در برخي موارد امتيازات كلاني نيز به گروه‌ها و شخصيت‌هاي سياسي سني داده است. در ضمن اغلب مردم و شخصيت‌هاي سياسي و مذهبي نيز به تأمين مطالبات و حقوق خود از طريق مشاركت در روند سياسي اطمينان پيدا كرده‌اند و با توجه به تجربه تلخي كه از تحريم انتخابات قانون اساسي كسب كرده‌اند، حضور در عرصه سياسي را با اشتياق زياد دنبال مي‌كنند و به همين علت هم مشاركت سني‌ها در انتخابات اخير شوراهاي استاني از شيعيان نيز بيشتر بوده است. اما در اين ميان عده‌اي از همان ابتداي شكل‌گيري نظام سياسي جديد عراق در بين سني‌هاي عراق بوده و هستند كه يا نظام جديد حضور آنها را نپذيرفته يا اينكه خود آنها از پذيرش اين روند امتناع كرده‌اند كه اين افراد يا از عناصرالقاعده يا از بازماندگان و بقاياي رژيم سابق هستند و به‌رغم تفاوت‌هايي كه از لحاظ اعتقادي و سياسي با يكديگر دارند، اما در يك مورد هدف مشترك دارند و آن جلوگيري از استقرار نظام سياسي جديد عراق است. از اين رو اين افراد كه مي‌توان آنها را به بازيگران آشوب‌ساز و برهم زننده تعبير كرد، از هر فرصتي كه در سال‌هاي گذشته به دست آورده‌اند، چه فردي و چه به صورت همكاري با يكديگر براي ضربه زدن به نظام جديد استفاده كرده‌اند و گاه و بيگاه انفجارها و حملات تروريستي را تدارك ديده‌اند.
اين بازيگران بعد از بحران سوريه با حمايت‌هاي مستقيم و غير مستقيمي كه از سوي حاميان براندازي در سوريه دريافت كرده‌اند، جسارت بيشتري پيدا كرده و سعي كرده‌اند بر روي مطالبات و اعتراض‌هاي مردم در مناطق سني نشين سوار شوند كه اين مسئله موجب شده اعتراض‌ها نيز از مسير طبيعي خود خارج شود و زمينه را براي درگيري‌هاي خونين در الحويجه فراهم سازد. اما از آنجا كه عوامل ناامني‌ها در اين مناطق در پي ايجاد هرج و مرج براي كشاندن دامنه درگيري‌ها و بحران از سوريه به عراق هستند، لذا مقابله با اين تلاش‌هاي تفرقه‌افكنانه از يكسو نيازمند همكاري گروه‌هاي سياسي داخلي عراق و از ديگر سو نيازمند همكاري جامعه جهاني براي حل سياسي بحران سوريه و بازگرداندن آرامش و ثبات به اين كشور است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار