کد خبر: 651043
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۶
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان:
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان از صدور 93 پروانه اکتشاف در کردستان در سال گذشته خبر داد.

 مهدی مرادی در گفت‌وگو با جوان از سنندج اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به تغییر دستورالعمل‌ها، متقاضی حوزه معدن از عام به خاص تبدیل شده است که این مسئله به دلیل پرهیز از تکرار اتفاقات ناخوشایند گذشته است.

وی در توضیح این مسئله گفت: فیلترهای مختلفی برای کسانی که می‌خواهند در این حوزه فعالیت کنند قرار داده شده است که از آن جمله می‌توان به توانایی مالی در حدی خاص و لزوم وجود مدارک لیسانس و فوق‌لیسانس در رشته‌های مرتبط با معدن اشاره کرد.

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان تدوین فیلتر برای صدور نامه بلامعارض و تعریف تعرفه مالی مجدد برای صدور پروانه اکتشاف را از دیگر تغییرات صورت گرفته در حوزه معادن طی ماه‌های اخیر عنوان کرد.

مرادی با بیان اینکه در این شرایط هر متقاضی تنها به اندازه نیاز خود درخواست خواهد داشت، ادامه داد: نظمی که از این طریق به وجود آمده نابسامانی‌های گذشته را سر و سامان داده است.

وی با بیان اینکه سال گذشته 300 مورد درخواست ثبت معدن در استان کردستان وجود داشته است، اظهار کرد: این در حالی بود که تنها طی چهار ماه پایانی سال 92 ثبت، آزاد شده بود.

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان از صدور 93 پروانه اکتشاف در کردستان  در سال گذشته خبر داد و افزود: 44 پروانه در بخش پلی‌متال بوده است که اگر حتی 30 درصد آن‌ها نیز به مرحله گواهی کشف برسد، تحول بزرگی در حوزه فلز در استان به وجود خواهد آمد.

مرادی با بیان اینکه این مسئله منجر به افزودن حداقل 15 معدن آهن جدید در سال‌جاری می‌شود، تصریح کرد: 20 درصد فعالیت در معدن‌های استان توسط شرکت‌های سرمایه‌گذاری فعال در حوزه معدن استان انجام می‌شود.

وی با دفاع از حضور سرمایه‌گذاران خارجی در پروژه‌های معدنی کردستان، خاطرنشان کرد: این مسئله که آن‌ها طلای معادن ما را می‌برند درست است اما در مقابل آن دلار و فنآوری وارد کشور می‌کنند.

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان خاطرنشان کرد: البته باید توجه کرد که این موضوع باید به شیوه‌ای صحیح مدیریت شود و نظارت کافی بر فعالیت آن‌ها وجود داشته باشد.

مرادی با اشاره به اینکه سال 93 را به عنوان سال فرآوری معادن نامگذاری کرده‌ایم، گفت: شرکت‌های بزرگ استان برنامه فرآوری معادن را راه‌اندازی می‌کنند.

وی با بیان اینکه در شهرستان سقز راه‌اندازی واحد کنستانتره را در پیش‌رو داریم، تصریح کرد: قیمت مواد معدنی در دنیا افت کرده است بنابراین افزایش فعالیت در بعد فرآوری معادن به صرفه خواهد بود.

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه بیشتر مواد معدنی که به تازگی در سطح استان کشف شده آهن است، گفت: سه پروانه اکتشاف معادن طلا شامل معادن کسنزان، حمزه قرنین، میرگه نقشینه در سال 93 در شهرستان سقز اجرایی می‌شود.

مرادی با بیان اینکه اکتشاف طلا بودجه سنگین و کارشناسی فنی نیز دارد، تصریح کرد: به دلیل آنکه بخش خصوصی در حد اکتشاف معادن طلا رشد زیادی نکرده‌اند، لازم است دستگاه‌های دولتی از بودجه‌های ملی و استانی برای تکمیل این فعالیت‌ها استفاده کنند.

وی در ادامه وجود معارضان محلی را مانعی بر سر راه توسعه فعالیت‌های معدنی دانست و گفت: در حال برخورد قانونی با این اشخاص هستیم و لازم است در این راستا از استاندار کردستان نیز تشکر کنم.

معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان یکی دیگر از مشکلات در این باره را نوع فعالیت سازمان‌های مرتبط با معادن عنوان کرد و افزود: از ادارات محیط زیست و منابع طبیعی درخواست داریم با دید توسعه‌ای به معدن نگاه کنند.

مرادی در پایان با بیان اینکه دستگاه‌های غیرمرتبط نیز باید کار خود را انجام بدهند، خواستار پرهیز آن‌ها از ورود به حوزه معدن شد و افزود: خوشبختانه دولت یازدهم در این راستا فعالیت‌های مناسبی انجام می‌دهد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر