کد خبر: 658206
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۳
سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان فیروزکوه گفت: مبارزه کامل با بیماری لمپی اسکین در فیروزکوه نیازمند بودجه و اعتبارات بیشتر است

 دکتر امیر انوری زاده در جلسه کارگروه آب، کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان فیروزکوه با اعلام اين خبر  اظهارکرد: بیماری لمپی اسکین (LSD ) نوعی بیماری غیربومی حاد تا مزمن، بسیار عفونی و بیماری عمومی و پوستی در دام سنگین گاو است.

وی گفت: این بیماری توسط نوعی ویروس از خانواده ویروس آبله ایجاد می شود که مشابه آن چیزی است که موجب آبله گوسفندی و بزی می شود و عمدتاً توسط پشه های گزنده انتقال می یابد.

انوری زاده تصریح کرد: تب شدید 40 تا 5/41 درجه به مدت شش تا 72 ساعت که به ندرت به بیش از 10 روز می رسد، ریزش آب از چشم ها، افزایش ترشحات بینی و حلق، بی اشتهایی، کاهش تولید شیر، تا حدودی بیحالی و تمایل نداشتن به راه رفتن، از علائم بارز این بیماری است.

وی ادامه داد: پس از یک تا 2 روز ظهور ضایعات جلدی اتفاق می افتد که ممکن است تمامی بدن دام را بپوشاند و سر و گردن، پشت، دستگاه تناسلی، پستان و پاها از محل هایی هستند که بیشترین درگیری را دارا هستند.

سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان فیروزکوه بیان کرد: پشه ها و مگس ها، جانوران موذی، حیوانات مهاجم و پرندگان وحشی، همچنین تردد افراد و وسایل نقلیه و تماس مستقیم دام آلوده با دام های حساس از جمله راه های انتقال و انتشار این بیماری است.

وی خاطرنشان کرد: کنترل ورود و خروج دام زنده و علوفه مصرفی، ضدعفونی خودرو، وسایل و لوازم ورودی به دامداری، سمپاشی و مبارزه با حشرات موذی، عدم خرید و اضافه کردن دام بدون مجوز و از منابع نامشخص و جداسازی و قرنطینه دام های مشکوک و گزارش سریع به دامپزشکی، از جمله اقدامات اساسی برای پیشگیری از وقوع بیماری است.

انوری زاده اضافه کرد: این بیماری که مختص مناطق آفریقایی است جدیداً در کشور شایع شده و در استان های غربی، شمال غربی و جنوب غربی مشاهده شده است.

وی بیان کرد: برای مقابله با شیوع این بیماری در سطح شهرستان حداقل به 400 لیتر سم نیاز است که مجموع اعتبار برای انجام عملیات سمپاشی 300 میلیون ریال خواهد شد.

سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان فیروزکوه تصریح کرد: هم اینک تمرکز اصلی شبکه دامپزشکی بر روی دامداری های روستاهای نزدیک مرز استان سمنان است و اگر بودجه بیشتری داشتیم قطعاً مبارزه را در سطح وسیعتری انجام می دادیم.

وی خواهان همکاری بخشداری های مرکزی و ارجمند و هماهنگی با دهیاری ها در زمینه انجام مبارزه شیمیایی شد و گفت: عملیات سمپاشی به صورت رایگان برای دامداران انجام می شود.

در این زمینه فرماندار شهرستان فیروزکوه نیز خواستار توزیع پمفلت و جزوه های آموزشی بین دهیاری ها و همچنین اطلاع رسانی موضوع از طریق روحانیان اعزامی به روستاها در ماه مبارک رمضان شد.

 

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر