کد خبر: 660593
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۷
در ميان چهار فصل سال، تابستان در كنار گرمايش از نظر وجود انواع مختلف ميوه غني‌تر است.
زهرا شكوهي طرقي

در اين فصل خورشيد سوزان‌تر است و هوا نيز گرم‌تر است و دقيقاً به خاطر وجود همين عناصر است كه ميوه‌ها در اين فصل به خوبي مي‌رسند چون طبيعت و ذائقه آدمي نيازمند در اين فصل به آب، مواد معدني و ويتامين بيشتر است.

اگرچه در ميان ميوه‌ها رغبت به انتخاب كردن و خوردن آلوي زرد و سياه كمتر از بقيه ميوه‌هاست اما فراموش نكنيد به خاطر سلامت جسم‌تان هم كه شده بهتر است اين ميوه را هم جزء ميوه‌هاي انتخابي‌تان قرار دهيد. آلو آبدار و شيرين است و طبيعتي سرد دارد. دقيقا به خاطر همين طبيعتش هم است كه به گرم مزاج‌ها توصيه مي‌شود آلوي قطره طلا بيشتر مصرف كنند.

براساس شواهد موجود، در زمان باستان مردم آسياي ميانه آلو را خشك كرده و مصرف مي‌كردند اما امروزه آلو اكثراً به‌صورت تازه مصرف مي‌شود اما مي‌توان براي انتخاب گزينه‌هاي مصرفي بهتر اين ميوه آن را به كيك‌ها، سالادها و غذاها اضافه كرد يا به‌صورت كمپوت و مربا مصرف كرد. نوع خشك اين ميوه، در جاي خشك و خنك يا در يخچال به‌ مدت شش ماه قابل نگهداري است.

مطابق معمول هميشه معتقدم عنوان كردن خواص گفته نشده ميوه‌ها مي‌تواند شما و ذائقه‌تان را به مصرف نوع خاص ميوه تحريك كند.

يك پاك كننده منحصر به فرد سيستم گوارشي

با افزايش دما در روز امكان ابتلا به مسموميت غذايي و گرمازدگي هم وجود دارد كه فرد دچار علائمي مي‌شود كه يكي از آنها حالت به‌هم‌خوردگي سيستم گوارشي به خصوص معده است. سردرد، حالت تهوع و افت فشار خون مشكلاتي است كه اغلب در فصل گرما و به دليل مصرف موادخوراكي پرخطر ايجاد مي‌شود.

اينجاست كه در ميان ميوه‌هاي تابستاني آلو مانند يك كمك كننده قوي وارد مي‌شود و اگر فرد روزانه چند عدد آلو ميل كند حالت تهوع و سر گيجه او بهبود خواهد يافت.

در روزهاي گرم تابستان به دليل كاهش ميزان زيادي از آب بدن فرد به خشكي مزاج مبتلا مي‌شود كه در نهايت عمل دفع بسيار سخت خواهد بود اين يكي از مشكلات شايع كودكان در فصل گرما نيز است. از آنجا كه مصرف داروهاي شيميايي براي بزرگترها در كنار مزايا، معايبي هم به همراه دارد و به طور كلي مصرف اين داروها براي كودكان پرخطر است توصيه من به مبتلايان يبوست مصرف آلواست. يكي از شناخته شده‌ترين خواص آلو، پيشگيري از يبوست است. اين اثر نيز به واسطه‌ وجود فيبر است.

هموروئيد هم يكي ديگر از انواع بيماري‌هاي گوارشي است كه متأسفانه اين روزها راه درماني به‌جز عمل جراحي براي آن وجود ندارد در حالي كه بيمار مي‌تواند به راحتي و با مصرف انواع مختلف آلو تازه يا خشك، پخته شده يا خيس خورده به راحتي بيماري هموروئيد خود را درمان كند.

ترمز پيشرفت نقرس‌تان را بكشيد

نقرس از جمله بيماري‌هاي است كه متأسفانه امروزه اسمش را زياد مي‌شنويم. نقرس جزء بيماري‌هاي ورم مفاصل است كه با درد همراه است. نقرس در اثر افزايش اسيد اوريك در خون به‌وجود مي‌آيد و مي‌توان گفت عمده‌ترين دليل آن مصرف زياد گوشت قرمز است. تقريبا حدود 95 درصد از مردان و 5 درصد از زنان دچار نقرس مي‌شوند. خوردن آلوي تازه يا پخته يا كمپوت آلو براي درمان بيماران مبتلا به بيماري نقرس و رماتيسم مفيد است.

زماني كه موادغذايي مصرفي‌مان سرشار از چربي‌ها، شيريني‌جات و مواد افزودني است چطور انتظار داريد به هيچ بيماري مبتلا نشويد؟ مطمئناً چنين انتظاري بيهوده است چون با مصرف اين مواد غذايي مواد اضافي چرب و قند در سرخرگ‌ها روي هم انباشته مي‌شوند تا جايي كه سرخرگ تنگ شده و راهي براي عبور خون باقي نمي‌ماند و در نهايت انسداد عروق خوني قلب و بروز حمله قلبي ايجاد مي‌شود.

آلو چه به صورت خام يا كمپوتي و پخته يكي از بهترين راه‌هاي درمان نقرس است پس بهتر است از همين امروز دست به كار شويد و تا زماني كه ميوه تازه آلو در بازار است آن را در سبد خريدني‌هاي ميوه بگنجانيد.

يك ميوه چندكاره با قدرت درمان بالا

زماني كه شما مواد غذايي را مي‌خوريد اين مواد و مواد قندي توسط انسولين در بدن تبديل به انرژي مي‌شوند حال تصور كنيد اگر مبدل انسولين در بدن شما وجود نداشته باشد چه مي‌شود؟ مطمئناً ميزان قند خون‌تان افزايش خواهد يافت.

يكي ديگر از تركيبات قابل توجه در ميوه آلو طلايي فيبر است. فيبرها سبب كاهش سرعت جذب مواد مغذي به ويژه قندها مي‌شوند و در عين حال ميزان حساسيت به انسولين را نيز افزايش مي‌دهند. بنابراين مصرف آلو مي‌تواند در كنترل قند‌خون مؤثر باشد.

اشتباهات تغذيه‌اي و رژيم نادرست گاه باعث كمبود‌هايي در بدن خواهد شد مثل فقر آهن. فقر آهن و كم خوني از جمله بيماري‌هاي شايع كشور ما به ويژه در بين زنان است.

آلوي خشك منبع خوبي از آهن است و براي جلوگيري از كم خوني بسيار مفيد است. افرادي كه مقادير كمي گوشت قرمز استفاده مي‌كنند و گياه‌خوار هستند در معرض خطر دريافت ناكافي آهن هستند. فقدان آهن در نهايت به كم خوني منجر مي‌شود كه خستگي مفرط و عدم تمركز از عوارض آن است.

فراموش نكنيد نوشيدن آب آلو در دفع انگل‌هاي معده بسيار مؤثر است. پژوهشگران معتقدند از آلو مى‏توان به عنوان ضدعفونى‏كننده غذا استفاده كرد. آلوى خشك خواص ضد ميكروبى دارد كه مى‏تواند خطر آلودگى گوشت را كم كند. افزودن آلو يا عصاره آن به گوشت قيمه شده، به ميزان قابل توجهى از رشد ميكروب‌ها جلوگيرى مى‏كند.

هر چند ادويه‌ها نيز مى‏تواند نقش مشابهى ايفا كند، اما عصاره آلو طعم اندكى دارد و به همين دليل طعم اصلى غذا را تغيير نمى‏دهد. افزودن 3درصد عصاره آلو، بيش از 90درصد مانع از رشد ميكروب‌ها مى‏شود. آلو به دليل كمك به مرطوب ماندن گوشت، كيفيت گوشتى را كه دوباره گرم مى‏شود، بهبود مى‏بخشد.

در طب چيني، آب آلو به‌عنوان «اكسير صبحانه» جهت سم‌زدايي وشادابي بدن بعد از خواب توصيه شده است.

همچنين آشپزها و كساني كه تمايل ندارند از چربي، كره يا مارگارين در دستورات غذايي خود استفاده نمايند مي‌توانند از پوره‌ آلو خشك در دستورات خود نظير كيك ميوه‌ها، براني شكلات يا كيك هويج استفاده كنند كه ماهيتي جويدني و نرم دارند. پوره‌ آلو خشك به حجم و مقدار دستور غذايي مي‌افزايد و در عين حال حاوي چربي هم نيست. بنابراين استفاده از آلوخشك براي افرادي كه بايد رژيم كم‌چربي داشته باشند و تمايل به‌خوردن «هله‌هوله» شيرين دارند، مناسب است.

آلو خشك طعم شيريني دارد اما قندهاي موجود در آن طبيعي و تصفيه نشده‌اند و بدن، آنها را بسيار راحت‌تر از قندهاي سفيد مي‌سوزاند. بنابراين مصرف معقول آلو خشك نه تنها باعث چاقي نمي‌شود بلكه به خاطر غني بودنش از فيبرها (7 گرم فيبر در 100 گرم آلو خشك) به كاهش وزن و لاغري بدن كمك مي‌كند.

فيبرها باعث احساس سيري زود هنگام مي‌شوند و از آنجا كه ديرهضم هستند و مدت زمان طولاني در معده مي‌مانند احساس گرسنگي را به تأخير مي‌اندازند. از اين گذشته فيبرها به ويژه به دليل دفع چربي غذاهاي مصرف شده از طريق مدفوع، ذخيره‌سازي كالري‌ها را محدودتر مي‌كنند. توصيه مي‌شود مصرف آلو خشك را در وعده‌هاي غذايي‌تان بگنجانيد. البته مي‌توانيد در مواقعي كه ميل شديدي به خوردن داريد، آلو خشك ميل كنيد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر