کد خبر: 694061
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۹
مدیر پایگاه پلهای تاریخی لرستان خبرداد :
مدیر پایگاه پلهای تاریخی لرستان گفت : کتیبه پل تاریخی کشکان بر دیواره آن نصب شود.
بهروج
 به گزارش جوان از خرم آباد ،عطا حسن پور در جمع خبرنگاران افزود: در کشور سه پل وجود دارد که دارای کتیبه هستند که یک مورد آن در استان فارس و دو مورد دیگر در لرستان است.
 
وی اظهار کرد: این دو پل شامل کشکان و معمولان است که کتیبه پل «کلهرت» معمولان در دل کوه و به صورت غیرمنقول بوده و کتیبه پل کشکان نیز یک قرن پیش از محل اصلی خود سقوط کرده و در حال حاضر در موزه فلک‎الافلاک نگهداری می‎شود.
 
وی تصریح کرد : در روی کتیبه تاریخ و سال دقیق ساخت و نام سازنده پل نگاشته شده است و این کتیبه با خط کوفی برگ‎دار که نوعی خط تزئینی است کنده‎ کاری شده است.‎
 
حسن‎پور با اشاره به جزئیات ساخت پل کشکان اظهار کرد: همان‎طور که بر روی کتیبه حک شده، این پل به دستور ابوالنجم بدربن حسنویه ساخته شده و عملیات ساخت آن از سال 389 شروع و در سال 399 به اتمام رسید.
 
مدیر پایگاه پل‎های تاریخی لرستان تصریح کرد: از گذشته‎های دور کشکان را به مادر پل‎های ایران لقب داده‎اند و مطالعات زیادی از سوی باستان‎شناسان داخلی و خارجی بر روی آن صورت گرفته، اما مهم‎ترین بررسی مربوط به آقای احمد پرویز بوده که در پایان‎نامه خود با نام «پل‎ و تحول آن در قلمرو ابوالنجم بدربن حسنویه» آنها را مورد بررسی قرار داده است.
 
وی تصریح کرد: تا قبل از پژوهش آقای پرویز، گمان می‎شد که تمام پل‎ها مربوط به دوره ساسانیان است اما طبق بررسی وی معلوم شد که ساخت اکثر پلهای بزرگ لرستان مربوط به بدر حسنویه است.
 
وی گفت : پل کشکان عظیم‎ترین پل استان بوده که 325 تا 330 متر طول دارد و ارتفاع آن بین 15 تا 20 متر است که بیشتر سنگ‎های نمای آن در فاصله 15 کیلومتری از کوه مپل انتقال داده شده‎اند.
 
مدیر پایگاه پل‎های تاریخی لرستان با اشاره به کتیبه پل کشکان افزود : این کتیبه از روی نسخه اصلی موجود در موزه فلک الافلاک کپی‎برداری شده و بر روی بدنه اصلی بعد از صد سال نصب می‎شود. محل نصب در جای واقعی کتیبه و روی پایه ششم در ارتفاع 10 متری است و طوری نصب می‎شود که به بافت اصلی اسیب وارد نکند.
 
وی با اشاره به ابوالنجم بدر بن حسنویه حاکم لرستان اظهار کرد: این فرد در قرن چهارم بر استان حکومت می‎کرده و یکی از ثروتمندترین و قدرتمندترین حاکمان وقت بوده که همزمان با حکومت آل بویه فرمانروایی می‎کرده و از کردهای برزیکانی عراق بوده است.
 
حسن‎پور افزود: بدربن حسنویه منشأ بسیاری از آبادانی‎های استان از جمله پل کشکان، پل‎دختر، مقبره امامزاده زید بن علی، آسیاب‎ها و آبدان‎ها و... بوده است.
 
کارشناس ناظر پل تاریخی کشکان گفت: کار مرمت پایه‎ها و آبشکن‎های این پل از سال 88 شروع شده و در سال 92 به پایان رسیده است و در حال حاضر تکمیل مرمت این پل بصورت پیوسته ادامه دارد.
 
زهرا بهاروند افزود: برای مرمت آبشکن‎ها از سنگ پاکتراش استفاده شده و تا حد امکان سعی شده از خود مصالحی که در پل به کار گرفته شده استفاده شود تا به اصل پل نزدیک باشد.
 
وی اظهار کرد: هزینه مرمت پل بالا بوده و نیاز به تخصیص اعتبار سالانه بیشتری دارد.
 
کارشناس ناظر پل تاریخی کشکان افزود: با اتمام مرمت پل و تعریف طرح جامع و تملک فضای اطراف این پل، می توان یک سایت گردشگری ایجاد نموده تا مورد بازدید عموم قرار گیرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار