کد خبر: 824725
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۱
همزمان كه عمليات آزادسازي حلب با همكاري گسترده نيروهاي مقاومت و جنگنده‌هاي روسي پيش مي‌رود، مقامات مسكو از لزوم استفاده از پايگاه همدان براي مبارزه با تروريسم حرف زدند...
همزمان كه عمليات آزادسازي حلب با همكاري گسترده نيروهاي مقاومت و جنگنده‌هاي روسي پيش مي‌رود، مقامات مسكو از لزوم استفاده از پايگاه همدان براي مبارزه با تروريسم حرف زدند؛ همكاري‌اي كه پيش از اين نيز سابقه داشته و مقامات دفاعي كشورمان احتمال مجدد آن را رد نكردند.
به گزارش «جوان»، خبرگزاري اسپوتنيك روز شنبه به نقل از «كميته دفاعي مجلس اولياي روسيه» اعلام كرد اگر ناوهواپيمابر آدميرال كوزنتسوف كه براي عمليات‌هاي ضدتروريستي در سوريه مورد استفاده قرار مي‌گيرد به مأموريت دورتري از مرزهاي سوريه اعزام شود، روسيه مي‌تواند از پايگاه هوايي همدان استفاده كند.» ناو هواپيمابر «آدميرال كوزنتسوف» تنها ناوهواپيمابر روسي است كه اخيراً به سواحل سوريه رسيده است و استفاده از آن چند روزي است كه براي درهم كوبيدن مواضع تروريست‌ها در شمال سوريه شروع شده است. ايران و روسيه بيش از يك سال است كه وارد همكاري گسترده براي حمايت از دولت سوريه و مبارزه با تروريسم شده‌اند و از توانايي‌ها و قابليت‌ يكديگر براي پيشبرد اهداف مشترك در سوريه سود مي‌برند. سرتيپ حسين دهقان، وزير دفاع ايران هم درباره اخبار منتشره در رسانه‌هاي روسيه مبني بر احتمال استفاده مجدد روس‌ها از پايگاه هوايي نوژه همدان، تأكيد كرد: در حمايت و پشتيباني از دولت قانوني سوريه و نيازهاي آنها، ما با دوستان خود به خصوص روسيه همكاري‌هايي داريم و متناسب با آن، اقداماتي انجام مي‌دهيم و اگر اقتضا اين باشد كه براي پشتيباني از شرايط ميداني اين كار را (استفاده روس‌ها از پايگاه هوايي نوژه) انجام دهيم، انجام خواهيم داد.

جت‌هاي روسي پيش از اين نيز از پايگاه هوايي همدان حملاتي را براي درهم كوبيدن مواضع تروريست‌ها در سوريه انجام داده‌اند. احتمال استفاده مجدد از پايگا‌ه‌ هوايي همدان عليه گروه‌هاي تروريستي در سوريه در حالي صورت مي‌گيرد كه نيروهاي دولتي در آستانه بازپس‌گيري كامل شهر حلب هستند. بازگشت حاكميت دولت مركزي بر دومين شهر بزرگ به معناي پاياني بر شورش مسلحانه تحت حمايت غرب عليه دولت سوريه خواهد بود؛ مسئله‌اي كه به نظر مي‌رسد پذيرش آن براي طرف غربي همچنان سخت است. منابع خبري گزارش دادند، مسئولان امنيتي تركيه، عربستان و امريكا در نشستي با فرماندهان جيش‌الفتح خواسته‌اند تسليم دولت سوريه نشوند و به جنگ ادامه بدهند. شبكه خبري الميادين، به نقل از يك منبع امنيتي در اتاق عمليات ارتش سوريه گزارش داد كه مسئولان امنيتي تركيه، عربستان و امريكا در نشستي با فرماندهان گروه تروريستي جيش الفتح از اين گروه خواستند از حلب خارج نشود و حتي به قيمت از دست رفتن جان غيرنظاميان عمليات نظامي بزرگي را در اين شهر آغاز كند.
  
نگاه رسانه‌ صهيونيستي به نقش پوتين
يكي از روزنامه‌هاي رژيم‌صهيونيستي در گزارشي به تبيين سياست روسيه در سوريه و آينده روابط مسكو و واشنگتن در دوران رئيس‌جمهور جديد پرداخت. «جروزالم پست» نوشت كه نتيجه ضعف سياست‌هاي اوباما در خاورميانه باعث شده است پوتين اين خلأ قدرت را به سرعت پر كند. آنچه مسلم است اين است كه ترامپ، پوتين را به دليل سياست‌هاي روشن نظامي و ديپلماتيكش تحسين كند و به نظر مي‌رسد مي‌خواهد به وي فرصت بدهد از ميوه‌‌اي كه پرورش داده است، بهره‌مند شود. اما اقدامات پوتين در سوريه به نوعي واكنش به تحريم‌هاي غرب هم بودند. پوتين با اين اقدامات به جايگاهي رسيده است كه غرب روي وي حساب مي‌كند. با در نظر گرفتن اين مسئله، ترامپ در برابر وضعيتي سر فرود مي‌آورد كه اجتناب‌ناپذير است. نويسنده معتقد است پوتين با به كارگيري سياستي هوشمندانه در سوريه با يك تير چند هدف را ‌زده است. با ادامه دولت اسد، منافع بلندمدت اقتصادي و نظامي روسيه در سوريه تأمين مي‌شود. تجهيزات دريايي و ناو روسيه در طرطوس هم به پايگاهي براي نيروي دريايي روسيه تبديل شده است. علاوه بر اينها پوتين، مركز استراتژيك اقدامات نظامي در سوريه واقع در پايگاه هوايي حميميم در نزديكي لازقيه را حفظ مي‌كند و اين اقدام پشت كردن به ميلياردها دلار سرمايه‌گذاري (امريكا) به خصوص در زيرساخت‌هاي نفتي و گازي خواهد بود.
  
پايگاه تركيه در حلب
نماينده نيروهاي «سوريه دموكرات» اعلام كرد كه تركيه قصد دارد پايگاهي نظامي در خاك سوريه ايجاد كند. زكريا عبدالمجيد، نماينده نيروهاي سوريه دموكرات در گفت‌وگو با خبرگزاري اسپوتنيك روسيه گفت: طبق اطلاعات به دست آمده از منابع آگاه، تركيه قصد دارد با ساخت پايگاهي نظامي در منطقه «اخترين» در شمال حلب سوريه جايگاه و موقعيت خود در سوريه را تحكيم بخشد. ارتش تركيه با مشاركت برخي گروه‌هاي شورشي سوريه از جمله ارتش آزاد در تاريخ 24 اوت گذشته عمليات «سپر فرات» را در شمال سوريه با ادعاي مبارزه با تروريسم آغاز كرده است. عبدالمجيد افزود: تركيه در حال حاضر اقدام به انتقال نيروهاي جديدي به منطقه اخترين كرده و در آنجا نيروهاي يگان ويژه خود را مستقر كرده است. رجب طيب اردوغان، رئيس‌جمهور تركيه در اين خصوص مدعي شد كه هدف از عمليات «سپر فرات» پاكسازي منطقه از تروريست‌ها و ايجاد منطقه‌اي امن به مساحت 5هزار كيلومتر مربع براي استقبال از پناهجويان است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار