کد خبر: 841133
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۹
‌براساس اظهارات معاون وزير كار ‌ 16 ميليون ايراني هيچ بيمه‌اي ندارند، اما دولت امسال مجبور است 40هزار ميليارد تومان از بيت‌المال را به صندوق‌هاي بازنشستگي كمك ‌كند. در عين حال مستمري‌بگيران اين صندوق‌ها كفاف معيشت ندارند و البته 10 سال ديگر نيز كل بودجه دولت بايد به صندوق‌ها برود...
‌معاون اقتصادي وزير كار با بيان اينكه 20 درصد از جمعيت كل كشور (16میلیون نفر) فاقد هرگونه پوشش بيمه‌اي هستند، گفت: كساني كه تحت پوشش هستند هم با دريافت اين مستمري‌ها كفايتي در تأمين معيشت‌شان نمي‌بينند، اين در حالي است كه متوسط رشد اقتصادي و رشد اشتغال چهار دهه گذشته فقط 2‌درصد بوده است، از اين رو ‌در اين شرايط نمي‌توان انتظار داشت كه صندوق‌ها در سرمايه‌گذاري‌ها معجزه كنند و با اين اوضاع بحراني صندوق‌ها تا 10 سال آينده كل بودجه دولت صرف صندوق‌ها مي‌شود.

به گزارش «جوان»، بحران در هر بخش اقتصادي بي‌شك اثرش را بر حوزه واقعي و ميداني اقتصاد و بخش غيرواقعي يعني مالي (بانك، بورس، بيمه‌هاي درماني و بازنشستگي) برجاي خواهد گذاشت و چون ذي‌‌نفعان بخش‌هاي مورد اشاره قرار گرفته، صاحبان سرمايه، سپرده‌گذاران، سهامداران، بازنشستگان، مستمري‌بگيران و كارمندان و كارگران پرداخت‌كننده حق بيمه در يك كشور مي‌باشند، چاره‌جويي براي حل بحران‌هاي مالي و بخش واقعي اقتصادي (صنايع و بنگاه‌هاي مختلف) يك ضرورت به شمار مي‌رود. در پي تقويت زمزمه بحران در صندوق‌هاي بيمه‌اي اعم از تأمين اجتماعي، بازنشستگي و درماني خبرگزاري فارس در نشستي به بررسي فرصت‌ها و چالش‌هاي صندوق‌هاي بازنشستگي كشور پرداخته است.
  
دلسوزان نظام عمق بحران‌ها را دریابند
حجت‌الله ميرزايي، معاون اقتصادي وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي در رابطه با وضعيت صندوق‌هاي بازنشستگي با بيان اينكه صندوق‌ها در شرايط فعلي به دلايل متعددي به يكي از بحران‌هاي اقتصاد كشور تبديل شده‌اند، اظهار داشت: آنچه در مورد صندوق‌ها مهم است، آثار چند وجهي اجتماعي، اقتصادي و سياسي ساختار و كاركرد آنهاست؛ اين اجماع در دولت و مجلس شكل گرفته كه صندوق‌ها كانون‌هاي اصلي بحران‌ در آينده خواهند بود.

معاون اقتصادي وزير رفاه مسائل اصلي صندوق‌ها را فقدان پوشش فراگير، فقدان كفايت، فقدان عدالت ميان مشتركان و ناپايداري برشمرد و تأكيد كرد در بين اين چهار مسئله، مهم‌ترين مسئله صندوق‌هاي بازنشستگي فقدان پايداري يا همان كسري منابع هم با نگاه ايستا و هم پويا است و از نگاه مديران صندوق‌ها امروز اداره امور نهادها به امري دشوار و غيرممكن پيچيده بدل شده است. به اين معنا كه اگر برخي صندوق‌ها براي پرداخت‌هاي جاري مشكلي ندارند، اما براي تأمين منابع با دشواري‌هاي بسياري مواجه هستند. میرزایی با بيان اينكه 20 درصد از جمعيت كل كشور فاقد هرگونه پوشش بيمه‌اي هستند، می‌گوید: كساني كه تحت پوشش هستند با دريافت اين مستمري‌ها كفايتي در تأمين معيشت‌شان نمي‌بينند و در تأمين حداقل‌هاي معيشت با مشكلاتي مواجه هستند. وي افزود: كساني كه تحت پوشش صندوق‌ هستند با گونه‌هايي از تبعيض و نابرابري از خدمات صندوق روبه‌رو هستند، اين موضوع چه در بين صندوق‌ها و چه در درون صندوق‌ها رخ داده است كه البته عامل ايجاد چنين وضعيتي صندوق‌ها نيستند، بلكه به صندوق‌ها تحميل شده است.

معاون اقتصادي وزير رفاه با اشاره به اينكه صندوق‌ها با عدم توازن بين منابع و مصارف مواجه هستند، گفت: صندوق‌ها با يك كسري بزرگ مالي مواجه هستند و بعضي از اين صندوق‌ها براي انجام تعهدات جاري‌شان نيز با كسري منابع مواجه شده‌اند كه از جمله آنان صندوق بازنشستگي كشوري، لشكري و صندوق فولاد هستند و برخي از صندوق‌ها نيز منابعي ندارند و تنها مصارف دارند مانند صندوق هما كه البته اسم آن را نمي‌توان صندوق گذاشت.
معاون اقتصادي وزير رفاه با بيان اينكه از موضع دولت مسئله صندوق‌هاي بازنشستگي جدي‌تر و پيچيده‌تر است، ‌گفت: دولت بر اساس وظايف قانوني مسئول تأمين كسري را بر عهده گرفته است كه در اين ميان صندوق كشوري و لشكري مورد حمايت قرار گرفته‌اند؛ چراكه كارمندان رسمي دولت بودند.
   
معادل کل یارانه پرداختی به صندوق کمک می‌شود!
وي افزود: در قانون براي تأمين كسري منابع صندوق‌ها تعهداتي بر گردن دولت نهاده شده اما اندازه و ماهيت آن بسيار قابل تأمل است؛ به طور متوسط سالانه 15 درصد كمك‌هاي دولتي به صندوق‌هاي بازنشستگي رشد كرده است و اين رقم امسال به حدود 40 هزار ميليارد تومان رسيده است؛ اين رقم معادل يارانه نقدي پرداختي دولت به مردم است و پيش‌بيني‌ها حاكي از آن است كه تا 10 سال آينده تقريباً همه بودجه دولت مصروف كمك به صندوق‌هاي بازنشستگي شود. وي با بيان اينكه دولت به صندوق‌هاي بازنشستگي بدهي نيز دارد، گفت: قطعاً بدهي دولت به صندوق‌ كشوري و لشكري بيش از رقم حمايتي دولت نيست، امسال دولت رقمي حدود 22 هزار ميليارد تومان از محل بودجه سالانه به صندوق بازنشستگي كشوري كمك كرده است و سال گذشته نيز اين رقم در محدوده 17 هزار ميليارد تومان بود.
   
وضعيت سرمايه‌گذاري‌هاي صندوق‌هاي بازنشستگي
ميرزايي در ادامه اين ميزگرد اقتصادي با اشاره به وضعيت سرمايه‌گذاري‌هاي صندوق‌هاي بازنشستگي و دارايي‌هاي آنان اظهار داشت: عمده دارايي‌هاي صندوق‌هاي بازنشستگي را بنگاه‌ها تشكيل مي‌دهند و جمع كل ارزش دارايي‌هاي صندوق‌ها در مجموع 100 هزار ميليارد تومان برآورد مي‌شود، ‌اما برآورد شخصي من اين است كه معادل دو برابر ميزان سرمايه‌گذاري‌ها را مطالبات صندوق‌ها از دولت و بانك‌ها تشكيل مي‌دهد.
معاون اقتصادي وزير رفاه با بیان اینکه همه صندوق‌هاي هجده‌گانه از دولت و بانك‌ها (بابت بدهي اكچوئري) در مجموع 200 هزار ميليارد تومان طلب دارند كه در طول چهار دهه و به‌تدريج انباشته شده، افزود: بنابراين موضوع مطالبات انباشته شده است.

11 هزار ميليارد تومان از مطالبات تأمين اجتماعي پرداخت شد
ميرزايي گفت: دولت يازدهم 11 هزار ميليارد تومان از بدهي‌هايش را به سازمان تأمين اجتماعي با واگذاري بنگاه‌ها پرداخت كرده است و با اصلاح طرح كسب و كار رايتل حدود 4 هزار ميليارد تومان به اين صندوق كمك كرده است كه مجموعاً به 15 هزار ميليارد تومان مي‌رسد؛ ضمن آنكه تمام كسري‌هاي موجود در صندوق‌هاي بازنشستگي را پذيرفته و در سال‌هاي گذشته پرداخت كرده و علاوه بر آن مبلغ مستمري را در هر سه‌سال با نرخي بالاتر از تورم افزايش داده است. حتي با وجود آنكه به عنوان مثال هنوز اكچوئري صندوق بازنشستگي فولاد تأييد نشده از سال 95 به‌طور علي‌الحساب مستمري بازنشستگان اين صندوق را پرداخت كرده است. معاون اقتصادي وزير رفاه با اشاره به مصوباتي كه در گذشته به صندوق‌ها تحميل شده و منابع آنها را تحت‌الشعاع قرار مي‌دهد، گفت: بازنشستگي‌هاي پيش از موعد، همسان‌سازي و هم‌ترازي حقوق در كنار جهش‌هاي يك‌باره در حقوق و مستمري‌ها از جمله مصوباتي هستند كه در گذشته منابع صندوق‌ها را با چالش مواجه كرده‌اند.
  
صندوق‌ها قرباني پوپوليسم و سياست‌بازي شدند
ميرزايي با ابراز تأسف از اينكه صندوق‌ها به نوعي قرباني پوپوليسم در حوزه سياست‌ شده‌اند، گفت: صندوق‌ها را به عنوان محملي براي خريد آرا در بازار سياست در نظر مي‌گرفتند.
   
فساد اقتصادي بحران‌هاي اجتماعي در پي دارد
وي راهكار ديگري براي خروج از چالش جدي صندوق‌ها را كمك به اصلاح و بهبود محيط سياسي، اجتماعي و اقتصادي حوزه عملياتي اين نهادها اعلام كرد و گفت: به اندازه‌اي كه فساد در اقتصاد افزايش پيدا مي‌كند، صندوق‌ها نيز دچار زيان مي‌شوند و از اين حيث شايد زيان صندوق‌ها نسبت به ساير سازمان‌ها و بنگاه‌هاي مالي و اقتصادي بيشتر باشد. ميرزايي كمك ديگر به صندوق‌ها را ايجاد محيطي ثابت و داراي پايداري در اقتصاد اعلام كرد و گفت: بخش مهمي از آسيب‌هايي كه صندوق‌ها در بخش اقتصادي مي‌بينند از بي‌ثباتي و نوسانات اقتصاد كلان است كه به عنوان مثال نوسانات بازار پول و بازار سرمايه از جمله آنها بود.
  
اوضاع بازار سرمايه دارايي‌هاي صندوق‌ها را به باد داد
معاون اقتصادي وزير رفاه آسيب‌هاي ناشي از ركود بازار سرمايه را نيز مؤثر دانست و گفت: افت‌ها و سقوط‌هاي بازار سرمايه نيز در كاهش ارزش دارايي‌هاي بنگاه‌هاي صندوق‌هاي بازنشستگي اثرگذار بودند كه به عنوان مثال صندوق روستاييان 33 درصد از دارايي‌هاي خود را به دليل افت‌هاي بازار سرمايه از دست داده است. ميرزايي با بيان اينكه متوسط رشد اقتصادي و رشد اشتغال چهار دهه گذشته 2 درصد بوده است، ‌گفت:‌در اين شرايط نمي‌توان انتظار داشت كه صندوق‌ها در سرمايه‌گذاري‌ها معجزه كنند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۴۱ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۰
0
0
ایا روزی جمهوری اسلامی بوسیله مفسدین مانند همه حکومت هائی که بوسیله خواص مفسد ساقط شدند ...می شود . یا بالاخره مفسدین دستگیر ومصادره اموال ومجازات می شوند
حسن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۱
0
0
با سلام . در کشوری مانند المان بخش خصوصی و بخش دولتی دارای یک صندوق بارنشتگی بنام رفاه اجتماعی (تامین اجتماعی ) دارند .ولی در کشور ما دولت یک صندوق مخصوص خود بنام صندوق بازنشستگی کشوری و بخش خصوصی نیز دارای یک صندوق بنام صندوق تامین اجتماعی دارد . توان انها را بازنشستگان می دهد
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار