کد خبر: 843474
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۵
شعاري كه در تحقيقات مربوط به پهپادها وجود دارد خودمختاري است، ‌يعني ماشين پرنده بدون سرنشين اكثر پرواز يا تمام آن را خودش به تنهايي انجام دهد.
   مترجم: علي طالبي
 
شعاري كه در تحقيقات مربوط به پهپادها وجود دارد خودمختاري است، ‌يعني ماشين پرنده بدون سرنشين اكثر پرواز يا تمام آن را خودش به تنهايي انجام دهد.
مانيش كومار استاد‌يار مهندسي مكانيك در دانشكده علوم مهندسي و كاربردي دانشگاه سين‌سيناتي عنوان مي‌كند كه تنها راه واقع‌بينانه براي استفاده تجاري پهپاد‌ها، مثل تحويل يك حلقه دستمال كاغذي به مشتري، ‌همين است. محققان با استفاده از منطق فازي توانستند قابليت‌ پهپادها را در جابه‌جايي و فرود آمدن به گونه‌اي ارتقا دهند كه آنها بتوانند روي محل در حال حركت نيز فرود بيايند. كومار يكي از محققان اين طرح مي‌گويد: « فرود يك پهپاد روي سطحي متحرك مثل يك خودروي ون پستچي يا حتي يك ناو كه در پهنه ‌بلند درياها مستقر است، مشكلي چند‌جانبه است. پهپاد بايد در يك سطح مشخص با كمترين حاشيه خطا فرود آيد. فرود آمدن پهپاد روي سطح متحرك از نظر علمي و از چشم‌انداز مهندسي بسيار مشكل است.»
محققان مي‌گويند: «‌محققان دانشگاه سين‌سيناتي براي حل اين چالش از مفهومي به نام «منطق فازي» استفاده كردند، نوعي استدلال كه مردم ناخودآگاه هر روز از آن استفاده مي‌كنند. در حالي كه دلمشغولي دانشمندان دقت و صحت در تمام كارهايي است كه انجام مي‌دهند، اكثر مردم با ارجاعات و كلي‌گرايي، يا با استفاده از منطقه فازي روز خود را مي‌گذرانند. منطق فازي به جاي اينكه دنيا را سياه و سفيد ببيند، اختلاف جزئي و حدودي از واقعيت را مي‌پذيرد. محققان معتقدند از نقطه نظر زبان‌شناسي، ما به جاي تعريف دقيق دسته‌بندي‌ها از واژه‌هاي بزرگ، ‌متوسط و كوچك استفاده مي‌كنيم، ما مي‌خواهيم اين نوع منطق فازي را كه انسان‌ها از آن استفاده مي‌كنند در مورد كنترل سيستم‌ها به كارگيريم. به كمك اين فناوري پهپادها مي‌توانند استفاده‌هاي گسترده‌اي در زمينه نظامي و حتي شهري داشته باشند، براي مثال يك پهپاد مي‌تواند يك محموله را به يك خودروي در حال حركت در بزرگراه برساند. يكي از مهم‌ترين مشكلاتي كه پهپادها با آن مواجه هستند فرود آمدن روي كشتي‌هاي نظامي متحرك است كه در درياهاي آزاد در حال حركت هستند و پهپادها بايد در يك فضاي محدود با خطاي فوق‌العاده كم فرود بيايند و پيش از اين امكان انجام اين فرآيند بسيار مشكل بود.»
وي در خاتمه مي‌افزايد: «منطق فازي به پهپاد كمك مي‌كند در تصميم‌گيري‌هاي مربوط به ناوبري در ميان دريايي از پارازيت‌هاي ايستا عملكرد خوبي داشته باشد و از آنجايي كه سيستم با گذشت زمان تكامل پيدا مي‌كند و مستمراً راه‌حل‌هاي ضعيف‌تر را كنار مي‌گذارد اين منطق را «‌ژنتيك - فازي» نام نهاده‌اند.
منبع: ساينس ديلي
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار