کد خبر: 848238
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۱
اولين جلسه ستاد ملي زن و خانواده دولت يازدهم در آخرين روزهاي عمر دولت برگزار مي‌شود
در حالي كه 29 ارديبهشت ماه قرار است مردم پاي صندوق‌هاي رأي بروند تا رئيس دولت دوازدهم را انتخاب كنند...
نویسنده: زهرا چیذری 

در حالي كه 29 ارديبهشت ماه قرار است مردم پاي صندوق‌هاي رأي بروند تا رئيس دولت دوازدهم را انتخاب كنند، ‌معاون بررسي‌هاي راهبردي معاونت امور زنان و خانواده نهاد رياست جمهوري از برگزاري نخستين جلسه ستاد ملي زن و خانواده در دولت يازدهم براي 17 ارديبهشت‌ماه يعني درست 12 روز مانده به پايان دولت يازدهم خبر مي‌دهد. بسياري از مصوبات حوزه زنان و خانواده نظير افزايش مرخصي زايمان و بيمه زنان خانه‌دار از دل شش جلسه ستاد ملي زن و خانواده بيرون آمده كه در دولت دهم تشكيل شد. اما جلسه ارديبهشت ماه سال 92 ستاد ملي زن و خانواده، در عمل به نقطه پايان ستاد ملي زن و خانواده تبديل شد تا مصوبات اين ستاد نظير افزايش مرخصي زايمان، ‌بيمه زنان خانه‌دار و كميته تخصصي توانمندسازي، كارآفريني و اشتغالزايي زنان و خانواده هم در دولت يازدهم مسكوت بماند، هر چند در روزهاي پاياني دولت يازدهم و در آستانه انتخابات دوباره زمزمه‌هايي از  پيگيري‌ها براي به ثمر رسيدن اين مصوبات به گوش مي‌رسد.
 
اگر به سراغ صحبت‌هاي معاونت زنان رئيس‌جمهور و مديران ذيل اين معاونت برويد مفاهيمي همچون اشتغال زنان و سهم زنان از مديريت سياسي كشور محور اغلب سخنراني‌ها و اظهار‌نظرهاي آنان است، اما وقتي پاي عمل به ميان مي‌آيد به جز وعده‌هاي پوپوليستي براي زنان و سخنراني‌هاي مهيج درباره مفاهيم فمنيستي ديكته شده از سوي غرب و اسناد شبهه‌برانگيزي همچون سند 2030 مانند «‌عدالت جنسيتي‌»، ‌به سختي مي‌توان نقطه مثبتي را در كارنامه عملكرد دولت يازدهم در حوزه زنان و خانواده مشاهده كرد. در كنار اينكه هيچ اقدام تازه و عملكرد مثبتي به نفع زنان و خانواده در دولت يازدهم اتفاق نيفتاده، دولت تدبير به پيگيري و اجراي مصوبات قبلي اين حوزه هم اعتقادي ندارد. همچنان كه با وجود اعلام چندين و چند باره تشكيل ستاد ملي زن و خانواده در دولت يازدهم قرار است جلسه اين ستاد 12 روز مانده به انتخابات برگزار شود. البته اگر اين بار نيز وعده برگزاري اين جلسه به سرنوشت مصوبات اين ستاد و وعده‌هاي دولت در حوزه زنان خانواده دچار نشود.
 
ستادي كه تعطيل شد!
ستاد ملي زن و خانواده قرار بود موازي‌كاري‌هايي را كه در حوزه‌هاي مختلف در زمينه فعاليت‌هاي امور بانوان وجود داشت، از بين ببرد و تمام فعاليت‌هاي مختص زنان را از روي كاغذ به ميدان عمل بياورد، چراكه براساس اصل 138 قانون اساسي تمام مصوبات اين ستاد طبق مجوز هيئت وزيران، لازم‌الاجرا است و تمامي سازمان‌ها و دستگاه‌هايي كه به موضوع زنان و خانواده مي‌پردازند موظفند براساس مصوبات ستاد اقدام كنند و نتايج اقدامات خود را به اين ستاد گزارش دهند. آيين‌نامه تشكيل اين ستاد ‌بهمن ماه 89 با شش ماده در شوراي معين شوراي عالي انقلاب فرهنگي به تصويب رسيد و مصوبه اين آيين‌نامه نيز در 26 شهريور‌ماه سال 90 تصويب شد. هدف از تشكيل اين ستاد هم تقويت و تحكيم نهاد مقدس خانواده و پاسداري از قداست آن و استوار ساختن روابط خانوادگي بر پايه حقوق و اخلاق اسلامي و حفظ و ارتقاي جايگاه زنان در تراز جمهوري اسلامي عنوان شد. در دولت دهم ستاد ملي زن و خانواده شش جلسه تشكيل داد. نتيجه برگزاري اين شش جلسه در مجموع، تصويب 13 مصوبه بود كه دولت و دستگاه‌هاي اجرايي ملزم به اجراي اين مصوبات بودند. تصويب كليات برنامه جامع «تشكيل، تحكيم و تعالي نهاد خانواده»، تصويب كليات برنامه‌ها و اقدامات دستگاهي مربوط به سياست‌هاي جمعيتي مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي، ‌بررسي دستورالعمل برنامه ملي افزايش نرخ جمعيت و باروري و پيگيري لايحه قانون سياست‌هاي جمعيتي و لغو قانون تنظيم خانواده از مجلس شورا، دستورالعمل برنامه ملي افزايش جمعيت و ارتقاي نرخ باروري و تشكيل جلسه كارگروه تخصصي طرح ملي آموزش زوج‌هاي جوان از جمله مصوبات اين جلسات بود. در دولت يازدهم اما نه فقط اين ستاد تشكيل نشد بلكه اولويت‌هاي ستاد ملي زن و خانواده به سمت و سوي عدالت جنسيتي منحرف شد.
 
ستاد ملي زن و خانواده تعطيل نشد، زيربنايي شد!
آخرين تاريخ وعده شده براي برگزاري ستاد ملي زن و خانواده بهمن ماه سال گذشته بود اما باز هم به سرانجام نرسيد تا جايي كه ستاد ملي زن و خانواده در دولت يازدهم رسماً تعطيل شد. با اين همه سوسن باستاني، معاون بررسي‌هاي راهبردي معاونت امور زنان و خانواده نهاد رياست جمهوري معتقد است ستاد ملي زن و خانواده در دولت يازدهم تعطيل نشده بلكه معاونت زنان در اين حوزه اقدام به انجام امور زيربنايي كرده‌ است. وي در اين‌باره مي‌گويد: «‌برخي از مصوبات اين ستاد در دولت گذشته اجرايي نشده بود و ما آسيب‌شناسي در اين زمينه انجام داديم و در نتيجه با همكاري دستگاه‌ها اقدام به پيگيري برنامه‌ها كرديم.‌» معاون بررسي‌هاي راهبردي معاونت امور زنان و خانواده نهاد رياست جمهوري با اشاره به ابلاغ سياست‌هاي كلي خانواده در سال گذشته مي‌افزايد: دي‌ماه سال گذشته مكاتبه‌اي در جهت اجراي سياست‌هاي كلي خانواده با دستگاه‌هاي اجرايي انجام داديم و قرار شد كه تا پايان فروردين‌ماه سال جاري دستگاه‌ها برنامه‌هاي خود را درباره اين سياست‌ها اعلام كنند و دستگاه‌هاي همكار در هر يك از محورهاي سياست‌هاي كلي خانواده مشخص شوند.
به گفته باستاني موارد پيشنهادي دستگاه‌ها پس از تجميع در ستاد ملي زن و خانواده مطرح و تصويب مي‌شود.
حالا اما در روزهاي پاياني شعارهاي خوبي شنيده مي‌شود. معاونت زنان و خانواده از بيمه زنان خانه‌دار و لايحه «تأمين امنيت زنان» خبر مي‌دهد و علي ربيعي وزير كار مي‌گويد در سال ۹۶ مسكن زنان سرپرست خانوار و خانواده‌هاي داراي معلول و تمام كردن مسكن مهر دنبال خواهد شد، اما مردم آرزو مي‌كنند كاش هميشه نزديك زمان برگزاري انتخابات باشيم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار