کد خبر: 851394
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۹
نامزدهاي انتخابات رياست‌جمهوري از مناظره‌هاي تلويزيوني ابراز رضايت کردند
سه هفته پياپي با اجراي برنامه زنده تلويزيوني مناظره ميان نامزد‌هاي انتخابات رياست جمهوري، رسانه ملي انتخاب اول مردم براي تماشاي تلويزيون بود.
نویسنده: محمدصادق عابديني
 
با پايان يافتن سومين دور از مناظره‌هاي انتخابات رياست جمهوري، عملکرد چشمگير تلويزيون توانست رضايت نامزدهاي انتخابات و شوراي تبليغات انتخابات رياست جمهوري را در پي داشته باشد.
  
مناظره‌ها فراجناحي بود
احسان قاضي‌زاده‌هاشمي، سخنگوي کميسيون انتخابات رياست جمهوري، پيش از برگزاري سومين مناظره تلويزيوني نامزدهاي انتخابات در اظهارنظري گفت: خوشحال هستيم كه در رسانه‌اي فراجناحي و رسانه‌اي ملي، با كمك همه دوستان، برگزاركننده مناظرات انتخاباتي بوده‌ايم.
 
قاضي‌زاده درباره کميسيون تبليغات انتخابات رياست جمهوري نيز گفت: اين كميسيون فراقوه‌اي است و ما هيچ‌كدام متعلق به سازمان صداوسيما نيستيم.
سخنگوي كميسيون انتخابات تأکيد کرد: از طريق سخنگوهاي ستادهاي شما انتقاداتي به برخي از شرايط و موضوعات مناظره وارد شد. گردن ما از مو باريک‌تر است و ما همچنان به انتقادات شما گوش مي‌دهيم و سعي در برطرف کردن آنها خواهيم داشت.
  
احتمال افزايش يک مناظره
پس از درخواست‌هاي مستمر برخي از نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري مبني بر برگزاري مناظره ميان نمايندگان نامزدها، سخنگوي کميسيون تبليغات از احتمال برگزاري اين مناظره خبر داد.
پيش از اين حسام‌الدين آشنا، مشاور رسانه‌اي حجت‌الاسلام روحاني در نامه‌اي به رئيس سازمان صداوسيما عنوان کرده بود: «به استحضار شريف مي‌رساند؛ معاون سياسي سازمان صداوسيما با وجود مصوبه اجماعي كميسيون نظارت بر تبليغات انتخابات تاكنون در برابر برگزاري مناظره‌هاي سه‌گانه ميان نمايندگان تخصصي داوطلبان انتخابات رياست‌جمهوري مقاومت كرده است.
از آنجا كه شيوه فعلي مناظره‌ها كمك چنداني به آگاهي مقايسه‌اي مردم نسبت به برنامه‌هاي تفصيلي داوطلبان نمي‌كند، مصرانه تقاضا دارم با اين تخلف آشكار برخورد قانوني صورت گرفته و در اسرع وقت امكان برگزاري اين مناظره‌ها فراهم شود.»
 
نامه آشنا با پاسخ رسانه ملي همراه بود و در اين پاسخ تأکيد شده بود: «تصميم‌گيري در مورد مناظره نمايندگان نامزدها به عهده كميسيون نظارت بر تبليغات است و صداوسيما تنها مجري تصميمات اتخاذ شده است.»
احسان قاضي‌زاده‌هاشمي نيز با تأکيد بر اين موضوع، عنوان کرد: ما مشغول برنامه‌ريزي با سازمان سيما در اين رابطه با موضوع مذکور هستيم تا اينکه اين سازمان بتواند در زمان و ساعتي مناسب اين مناظره را پوشش دهد و در عين حال تداخلي با برنامه نامزدهاي انتخابات نداشته باشد.
وي روز گذشته اعلام کرد: ممکن است يک يا دو برنامه گفت‌وگومحور ديگر را با حضور نمايندگان نامزدها يا اجزاي ديگر طراحي کنيم، ولي مناظره ديگري براي نامزدها نخواهيم داشت.
به اين ترتيب امکان مناظره ميان حجت‌الاسلام رئيسي و روحاني که از سوي ستاد انتخاباتي حجت‌الاسلام رئيسي عنوان شده بود، بعيد به نظر مي‌رسد.
  
زمان پاسخگويي داده مي‌شود؟!
برخي از نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري و برخي از چهره‌‌هاي سياسي که به نحوي نام‌ يا عملکردشان در برنامه مناظره بيان شده و نسبت به اين موضوع اعتراض داشته‌اند، مي‌توانند از حق پاسخگويي و دفاع از خود برخوردار شوند. اين موضوع براي نامزدها نيز صدق مي‌کند. در پي برگزاري سه مناظره تلويزيوني تقاضاهايي براي برخورداري از اين حق مطرح شده است. سخنگوي کميسيون تبليغات در اين‌باره تصريح کرد: اين تقاضاها در دست بررسي است، همچنين تقاضاي دولت‌هاي نهم و دهم را بررسي مي‌کنيم. ممکن است به جمع‌بندي برسيم و بتوانيم زماني را به صورت ضبط شده در اختيار اين افراد قرار دهيم زيرا بر اساس ماده 64 قانون اين فرصت بايد زمان ضبطي باشد.
  
شکايت از اظهارات برخي نامزدها
فعاليت‌هاي انتخاباتي نامزدها و اظهارات نامزد‌ها همراه با تخلفاتي بوده که در نهايت تا روز گذشته به 236 مورد شکايت رسيده است. برخي از اين شکايت‌ها معطوف به فعاليت‌هاي رسانه‌اي نامزد‌هاست.
شکايت نامزدها نسبت به اظهارات رقباي انتخاباتي در مناظره‌ها هم از سوي کميسيون نظارت بر انتخابات بررسي مي‌شود. در بازه زماني 24 ساعته بعد از برگزاري مناظره‌هاي تلويزيوني امکان شکايت از اظهارت نامزد‌ها فراهم است.
قاضي‌زاده‌هاشمي با اشاره به اينکه تا بعد از برگزاري مناظره سوم، دو شکايت از نامزدها انجام شده است، گفت: ممکن است افراد حقيقي و حقوقي يا نهادها و ارگان‌هايي در بيرون از فضاي مناظره هم شکايتي در رابطه با اظهارات نامزدهاي انتخاباتي داشته باشند.
سخنگوي کميسيون بررسي تبليغات انتخابات رياست جمهوري اظهار داشت: شکايت‌هايي در دو مناظره قبلي هم به دست ما رسيده که بعد از بررسي و رسيدگي نتيجه را اعلام مي‌‌کنيم.
  
پايان خوش براي رسانه ملي
لبخند رضايت روي چهره عبدالعلي علي‌عسکري، رئيس صداوسيما وقتي پيش از آخرين مناظره تلويزيون نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري با آنها به گپ‌و‌گفت مي‌پرداخت نشان از رضايت وي از عملکرد سازمانش بود.
علي‌عسکري بعد از مناظره نيز از همکارانش براي برگزاري مناظره‌ها تشکر کرد. قبل از اين نيز مرتضي ميرباقري معاون سيما در يادداشتي به تعريف و تمجيد از عملکرد سيما پرداخته بود. به نظر مي‌رسد در دوره دوازدهم انتخابات رياست جمهوري صداوسيما رضايت نسبي همه نامزدها را در تخصيص زمان برابر تبليغاتي به همراه داشته باشد.
در عين حال برخي ستاد‌هاي نامزد‌ها تلاش کرده‌اند با فضا‌سازي عليه صداوسيما بتوانند امتياز‌هاي بيشتري را براي نامزد مورد نظرشان به دست آورند. مناظره‌ها در طول سه هفته گذشته پربيننده‌ترين برنامه‌هاي تلويزيون بوده است.
 اثرات برگزاري اين مناظره‌ها نقش غيرقابل انکاري در انتخاب نامزد پيروز در دوره‌هاي قبلي انتخابات داشته است. هفته آينده مشخص مي‌شود که آيا مناظره‌ها براي اين دوره هم نقش تعيين‌کننده ايفا کرده‌اند يا خير!
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۴
1
0
چرا رسانه ملی فقط زمانی که اجتیاج به رای مردم دارن ملی میشود و بقیه رسانه دیکتاتوری است؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۴
0
1
درود بررسانه ملی ایران اسلامی مقتدر
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار