کد خبر: 866744
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۳
برنامه وزراي پيشنهادي در ترازوي نقد نمايندگان مجلس
به فاصله دو روز به حضور روحانی در مجلس و دفاع از کابینه پیشنهادی دولت دوازدهم، روز گذشته نیز تعدادی از وزرای پیشنهادی با حضور در فراکسیون‌های مجلس ضمن پاسخ به سؤالات نمایندگان به شرح برنامه‌های خود پرداختند.
مهدی پور‌صفا

به فاصله دو روز به حضور روحانی  در مجلس و دفاع از کابینه پیشنهادی دولت دوازدهم، روز گذشته نیز تعدادی از وزرای پیشنهادی با حضور در فراکسیون‌های مجلس ضمن پاسخ به سؤالات نمایندگان به شرح برنامه‌های خود پرداختند.
 
گرچه همچنان بازخوردي از جلسات نمايندگان با وزرا به بيرون درز نكرده اما هنوز گسل‌هاي پنهان بين مجلس و دولت در خصوص بررسي صلاحيت وزرا بروز نكرده است.  نگاهي كوتاه به برخي اظهارنظرهاي پراكنده نمايندگان به خصوص نمايندگان ليست اميد نشان مي‌دهد كه حداقل برخي از وزراي پيشنهادي از جمله وزير پيشنهادي آموزش و پرورش با چالش‌هايی براي كسب آراي نمايندگان مواجه هستند. وزراي اقتصادي نيز با برخي انتقادهاي سخت مواجهند و اتفاقاً در اين ميان انتقادات نمايندگان اصلاح‌طلب كمي صريح‌تر است.  در مجموع به نظر مي‌رسد كه پيش بيني نتيجه جلسات رأي اعتماد از هم اكنون تا حدودي سخت باشد.
   
آذرجهرمي: شنود لازم است!
‌محمدجواد آذري جهرمي، وزير پيشنهادي ارتباطات دیروز با حضور در كميسيون اجتماعي به بيان نظرات خود پرداخت. وي در اين كميسيون با اشاره به برنامه خود براي ايجاد اشتغال در اين حوزه گفت: برنامه اصلي ما استفاده از فرصت انقلاب ديجيتال و هدف اصلي رسيدن به اشتغال است؛ بخش فناوري اطلاعات بخش كوچكي از ثروت عمومي را تشكيل مي‌دهد.
وي افزود: اصلاح نظام‌هاي حقوقي، اصلاح نظام‌هاي حريم خصوصي و اعتماد مردم به سرويس‌هاي داخلي كشور از موضوعاتي است كه نيازمند حمايت مجلس است. هدف ما ايجاد اشتغال در حوزه فناوري اطلاعات است و بايد با نگاه توسعه‌اي و توجه به خطوط قرمز كشور اين موضوع را مورد توجه قرار داد. در اين باره نيازمند حمايت ويژه مجلس به ويژه كميسيون اجتماعي براي توسعه كسب‌ و كارهاي اينترنتي هستيم. 
 
جهرمي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به بخشي از ابهامات در خصوص فعاليت وي در وزارت اطلاعات و بحث شنود در كشور گفت: اعتقاد به دسترسي آزاد اطلاعات داشته و با جديت در برابر تمامي فشارهاي امنيتي و قضايي براي مسدودكردن ايستادگي كردم. در اين رابطه بارها بازخواست شدم و انواع و اقسام فشارها را متحمل شدم. كشور به شنود نياز دارد زيرا با موضوعات و مشكلات امنيتي روبه‌رو است. در اين رابطه شنود قانوني داريم و قانون را مجلس مصوب كرده و در ماده 150 قانون آيين دادرسي كيفري تشكيلات شنود بررسي شده كه تشكيلات شنود بايد در ادارات كل تمامي دادگستري‌ها تشكيل شود و قاضي آن نيز رئيس قوه قضائيه است.  آذري جهرمي، ادامه داد: در دوران فعاليتم مسئوليت شنود را نداشتم، بلكه مسئول زيرساخت‌هاي فني ساخت تجهيزات صنايع اين موضوع را بر عهده داشتم و اين را افتخار مي‌دانم. در برابر حقوق قانوني ايستادگي و مقابل بي قانوني‌ها ايستادم و امروزه محكوم به شكستن حريم خصوصي مردم شده‌ام.
   
ظريف: دربرجام به اهداف رسیدیم
همچنين محمد جواد ظريف در فراكسيون اميد حضور يافت و گفت: در حوزه سياست خارجي طبق قانون وزارت خارجه صرفاً مسئول روابط خارجي نيست و تمامي امور به خصوص اين حوزه زير نظر مقام معظم رهبري است كه در چارچوب‌ها تعيين مي‌شود.
وزير پيشنهادي امور خارجه كشورمان در ادامه با بيان اينكه هماهنگي اين وزارتخانه با ساير وزارتخانه‌ها در دولت يازدهم مناسب بود، عنوان كرد: در اجلاس اخير به رغم اينكه برنامه كاملاً داخلي بود اما از 27 كشور اروپايي در آن حضور داشتند بنابراين بايد به واقعيات آنگونه كه هست نگاه كرد.
 
وزير پيشنهادي امور خارجه در ادامه با اشاره به تغييرات ساختاري كه اين وزارتخانه در دستور كار دارد، عنوان كرد: متناسب با اولويت‌ها تغيير در ساختار خواهيم داشت كه بر همين اساس معاونت‌هاي منطقه‌اي حذف شده و معاونت سياسي با تمركز بر حوزه‌هاي مورد نياز فعال مي‌شوند.
وي در ادامه با اشاره به هماهنگي‌هاي داخلي كه وزارت خارجه با ساير دستگاه‌ها دارد آنها را در چارچوب دانست و اظهار داشت: در حوزه برجام به اهداف خود رسيده‌ايم و تا كنون موانع حمل و نقل، حوزه نفت و بانك برداشته شده است و از آنجايي كه در مذاكرات درباره ساير حوزه‌ها صحبت نشد بنابراين نمي‌توان انتظار داشت تحريم‌ها در حوزه‌هاي ديگر نيز برداشته شود.  ظريف در ادامه با بيان اينكه تاكنون ميلياردها دلار سرمايه خارجي بعد از برجام وارد كشور شده، ابراز داشت: البته بدعهدي امريكا بايد به نحوي پاسخ داده شود كه در پايان اين اقدامات به نفع امريكايي‌ها نباشد چنانکه سرمايه‌گذاري توتال در ايران يك پله جهش محسوب مي‌شود.
  
علوي: بستر اقدامات ضدامنيتي دشمنان فراهم نخواهد شد
همچنين حجت‌الاسلام سيد محمود علوي پس از جلسه با فراكسيون اميد گفت: جلسات خوب و صميمانه با نمايندگان مجلس داشتيم كه تلاش شد به دغدغه‌هاي آنها پاسخ لازم داده شود. احساس مي‌شود پاسخ‌ها متقاعدكننده بوده، زيرا سؤالات تنها شبهاتي بود كه با شفافيت كامل پاسخ داده شد.
وزير پيشنهادي اطلاعات دولت دوازدهم ضمن تشكر از نمايندگان و فراكسيون‌هاي مختلف مجلس گفت: اميد است برادري و همدلي بين دولت و مجلس و ساير قوا به رفع مشكلات مردم و پيشرفت كشور منتهي شود.
وي افزود: برنامه پيشنهادي براي دولت دوازدهم ارائه شد و سؤالاتي از سوي نمايندگان كه در موارد مختلف با آن مواجه مي‌شوند، مطرح شد؛ برخي سؤالات نيز پيرامون برنامه ارائه شده بود كه به طور كامل پاسخ داده شد.
علوي درخصوص اولويت‌هاي وزارت اطلاعات دولت دوازدهم گفت: برنامه پيشنهادي به تمامي نماينده‌ها ارائه شده و اولويت‌ها بر مبناي آيه شريفه قرآن است كه مي‌فرمايد «أَشِدّاءُ عَلَى الكفّارِ رُحَماءُ بَينَهُم.»
وزير پيشنهادي اطلاعات دولت دوازدهم ادامه داد: وزارت اطلاعات در دولت جديد، براي جامعه خود و نيروهاي درون نظام و شهروندان آسايش، آرامش، امنيت و تعبيه بسترهاي رشد اقتصادي، سياسي، اجتماعي، رسانه‌اي، علمي، انرژي و تربيتي را در اولويت كار قرار خواهد داد. از سوي ديگر كوچك‌ترين بستري براي اقدامات ضدامنيتي دشمنان فراهم نخواهد شد، همانگونه كه تاكنون از آنها جلوگيري شده است، بنابراين اميدواريم امنيت را به صورت پايدار براي مردم حفظ كنيم.
   
امير حاتمي: برنامه من كاربردي است
همچنين امير سرتيپ امير حاتمي در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامه‌هاي پيشنهادي خود گفت: برنامه‌اي كه آماده شده برنامه‌اي كاربردي، واقعي و هماهنگ است و اين برنامه به محض تأييد مورد اجرا قرار خواهد گرفت.
وزير پيشنهادي دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح با بيان اينكه اولويت‌ها متناسب با ظرفيت‌هاي وزارت دفاع تعيين مي‌شود، بيان كرد: قطعاً اولويت اول وزارت دفاع تقويت بنيه دفاعي و قدرت بازدارندگي كشور است، با توجه به تهديدات تروريستي در منطقه، جمهوري اسلامي ايران برنامه‌هاي روشني را براي مقابله با تروريسم ارائه كرده است. وي افزود: وزارت دفاع و نيروهاي مسلح اولين بخشي بودند كه صبح پس از پيروزي انقلاب مورد تحريم دشمن قرار گرفت.
حاتمي ادامه داد: امروز اين تحريم‌ها تبديل به فرصتي مغتنم شده تا در شرايط موجود، ايران با اتكا به توانايي داخلي كشور و قدرت گسترده‌اي كه وجود دارد برنامه‌هاي خود را به پيش مي‌برد.
  
خاطره رحماني فضلي از انتخابات 96
عبدالرضا رحماني فضلي، وزير پيشنهادي كشور نيز در مجمع نمايندگان خراسان رضوي حاضر شد و به بحث انتخابات سال 96 و حواشي مربوط به آن اشاره کرد. وزير پيشنهادي كشور در خصوص اينكه گفته مي‌شود در انتخابات سال جاري ۴ ميليون رأي از دست داديم، گفت: واقعاً اينگونه نبوده است، اگر ۴ ميليون نفر رأي نداده باشند و يك ميليون نفر از اين تعداد در تهران باشند، بايد همان شب انتخابات در تهران هزار كيلومتر صف تشكيل مي‌شد.
وي افزود: اشكال انتخابات سال جاري اين بود كه از ساعت ۱۲ به بعد شوراي نگهبان ايستاد و گفت بعد از ۱۲ شب رأي‌گيري نمي‌كنيم و به نيروي انتظامي دستور دادند اماكن رأي‌گيري را ببندند و به نيروهاي خود نيز دستور دادند محل اخذ رأي را ترك كنند.
رحماني فضلي با بيان اينكه در اين شرايط اگر ما يك رأي مي‌گرفتيم در سيستم ثبت مي‌شد و امكان داشت كل صندوق باطل شود، اظهار داشت: من براي اينكه كل صندوق‌ها را نجات بدهم، مانع از ادامه رأي‌گيري شدم. ضمناً قانون هم مي‌گويد فقط در روز جمعه و تا ساعت ۱۲ مي‌توان انتخابات را برگزار كرد.
 
وزير پيشنهادي كشور گفت: يك بار در دوره قبل كه انتخابات مجلس بود بنده انتخابات را بعد از ساعت ۱۲ نيز ادامه دادم كه پس از آن خدمت مقام معظم رهبري رسيدم و ايشان فرمودند آقاي رحماني فضلي شنيده‌ام در بعضي از حوزه‌ها تا ساعت يك و نيم شب هم رأي‌گيري كرده ايد، پس از پاسخ مثبت اينجانب مقام معظم رهبري فرمودند اين كار غيرقانوني است. در آن جلسه به رهبري معظم انقلاب عرض كردم از اول انقلاب اين طور بوده كه افرادي كه در انتهاي صف بودند به داخل حوزه‌ها وارد مي‌شدند و رأي‌گيري انجام مي‌شد كه مقام معظم رهبري نيز در اين زمينه فرمودند اين شيوه خلاف قانون است و نبايد انجام شود.
همچنين وزراي پيشنهادي صنعت و تجارت، بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و كار و رفاه نيز در فراكسيون‌هاي مختلف مجلس حضور يافتند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار