کد خبر: 875984
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۲
فعالان سياسي را ترديدي نيست كه طي سال‌ها و ماه‌هاي اخير، در دو سه ماه گذشته و بعد از انتخابات، فضاي سياسي كشور از آرامشي نسبي برخوردار بود و...
عباس حاجي‌نجاري
فعالان سياسي را ترديدي نيست كه طي سال‌ها و ماه‌هاي اخير، در دو سه ماه گذشته و بعد از انتخابات، فضاي سياسي كشور از آرامشي نسبي برخوردار بود و به همين دليل مسئولان قواي مختلف را فرصتي فراهم شد تا در فضايي كم‌تنش به رتق و فتق امور پرداخته و در مردم نيز اين اميد ايجاد شده بود كه دولت متناسب با وعده‌هاي انتخاباتي، در اين فضا بتواند به مشكلات اساسي مردم كه همانا ‌بيكاري، ‌تورم، ركود و ... است بپردازد و از اين طريق حضور پرشور آنها در انتخابات پاس داشته شود اما سخنان آقاي رئيس‌جمهور در نشست ديرهنگام آغاز سال تحصيلي دانشگاه‌ها و هجمه به قوه قضائيه به دليل احضار يك متهم و يا تمديد محدوديت يكي از فعالان مؤثر در فتنه 88 كه در قالب چند جمله در ميانه سخنراني مطرح شد، عملاً كشور وارد فاز جديدي از تنش و تقابل قوا شد كه البته واكنش رئيس محترم قوه قضائيه نيز بر آن افزود. 

طرح اين سخنان كه بررسي روند سخنراني و مطالب صدر و ذيل آن نشان مي‌دهد كه اتفاقي نبوده، اين سؤال را در اذهان ايجاد مي‌كند كه محصول اين هجمه و تقابل چه مشكلي از نظام را حل كرده و اصلاً در فرآيند مسائل و مشكلات كنوني كشور در كجا تعريف مي‌شود، به ويژه آنكه اين مواضع در شرايطي مطرح مي‌شود كه كشور و اذهان عمومي مردم درگير يكي از پيچيده‌ترين روندهاي جنگ رواني دشمن است كه ترامپ به دليل شكست‌هاي متعدد خود از نظام اسلامي، آن را طراحي كرده و به اجرا در آورده و به زعم خود از اين شرايط به عنوان «آرامش قبل از توفان» سخن به ميان آورده و با اتكا به ظرفيت‌هاي نظامي و اقتصادي امريكا براي مردم ايران خط و نشان مي‌كشد. 

برخي در رمزگشايي از چرايي طرح اين سخنان نابه‌هنگام به گمانه‌زني پرداخته‌اند و گزاره‌هايي نظير؛ تلاش براي فرافكني از حل مشكلات، ايجاد انحراف در فضاي ذهني جامعه نسبت به روند افزايش مديريت شده نرخ ارز و يا ناتواني در توجيه بدعهدي امريكايي‌ها در روند اجراي برجام و ... را مطرح مي‌كنند، اما فارغ از اين مسائل طرح اين مواضع در شرايطي كه دولت بيش از هر زمان ديگري به آرامش در فضاي سياسي كشور نياز دارد تا بتواند با تدبير از آن عبور كند، به طور قطع و يقين به نفع كشور نخواهد بود و همان گونه كه اشاره شد، دشمنان بيروني و معاندان داخلي بيشترين بهره‌ را از آنها مي‌برند و اين در حالي است كه در نظام اسلامي ساز و كارهاي متعددي براي حل و فصل مسائل اينگونه پيش‌بيني شده و در مقاطع مختلف نيز كارآمدي آن اثبات شده است. 
22 خردادماه امسال مقام معظم رهبري در جمع مسئولان نظام در تبيين چگونگي استفاده از تجربه‌ها در اداره صحيح كشور و مديريت فرصت‌ها و تهديدات، با اشاره به تأثير تعيين‌كننده «انسجام و وحدت ملي» در موفقيت‌هاي چهار دهه اخير يادآور شدند كه بايد از اين تجربه موفق در اداره كشور استفاده كرد. 

البته وحدت منافاتي با اعلام مخالفت با سياست‌هاي دستگاه‌ها ندارد، اما نبايد در زمينه مسائل كلان در كشور كشمكش و بگو ‌مگو باشد. ايشان يادآور شدند كه اين بگو مگوها، به دو قطبي شدن كشور و دودستگي مردم مي‌انجامد كه تجربه‌اي خطرناك در كشور است. 
بديهي است كه ميراث‌خوار اين اختلافات و بگومگوها، دشمنان نظام اسلامي هستند و به همين دليل است كه تلاش مي‌كنند از فرصت‌ها و بهانه‌هاي مختلف براي دامن زدن به اين اختلافات بهره ببرند كه متأسفانه اين روند با گسترش شبكه‌هاي مجازي، نفوذ وتوان اثرگذاري آنها براي دامن زدن به اختلافات و بدبين كردن مردم به مسئولان افزايش يافته است. 
فراموش نكنيم كه از زمان روي كار آمدن تيم جديد حاكم بر كاخ سفيد، تاكنون چندين‌بار وزير خارجه و وزير دفاع امريكا از ضرورت تغيير نظام سياسي ايران با بهره‌گيري از عوامل داخلي تأكيد كرده‌اند و طبيعي است كه در اين مقطع، همچون دوران اول انقلاب، كاركرد امثال كلاهي‌ها و كشميري‌ها براي دشمن ثمري ندارد، بلكه امثال جيسون رضائيان‌ها و ... هستند كه تا حساس‌ترين جاها نفوذ داده مي‌شوند، تا بتوانند با فكرسازي و ايده‌سازي‌ها مقدمه تغيير محاسبات مسئولان را فراهم كنند و آنگاه است كه دشمنان راحت‌تر به اهداف خود مي‌رسند. 
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار