کد خبر: 890741
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۱
سفرای 54 کشور‌ آفریقایی در سازمان ملل در بیانیه‌ای شدید‌اللحن ضمن محکوم کردن سخنان نژادپرستانه دونالد ترامپ که...
سفرای 54 کشور‌ آفریقایی در سازمان ملل در بیانیه‌ای شدید‌اللحن ضمن محکوم کردن سخنان نژادپرستانه دونالد ترامپ که کشورهای آفریقایی را «چاه مستراح» خوانده، خواهان عذرخواهی وی شدند. وزارت خارجه ‌امریکا برای فرونشاندن خشم آفریقایی‌‌‌‌‌ها گفته است كه واشنگتن عمیقاً به مردم این قاره احترام می‌گذارد. 

اظهارات نژادپرستانه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا علیه مهاجران آفریقا، خشم مقامات این قاره را در پی داشته است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، جمعه شب پس از جلسه‌ای اضطراری که چهار ساعت به طول انجامید، گروهی متشکل از ۵۴نماینده کشور‌های آفریقایی در سازمان ملل ضمن ابراز اینکه از اظهارات دونالد ترامپ شوکه شده‌اند، این اظهارات را نژادپرستانه و یک رسوایی توصیف کردند. گروه کشور‌های آفریقایی همچنین از تداوم موضع نژادپرستانه دولت امریکا در قبال مهاجران آفریقایی و رنگین‌پوست ابراز نگرانی کرد و از ترامپ خواست تا به خاطر اظهاراتش عذرخواهی كند. سفرای کشور‌های آفریقایی در سازمان ملل با ملت هائیتی و سایر کشور‌‌‌‌‌هایی که مورد اهانت رئیس‌جمهور امریکا قرار گرفته‌اند، ابراز همبستگی کرده و از همه شهروندان امریکایی که این اظهارات را محکوم کرده‌اند، قدردانی نمودند. اتحادیه آفریقا هم جمعه شب اظهارات دونالد ترامپ درباره کشورهای آفریقایی را محکوم کرد و از او خواست اظهاراتش را پس بگیرد.  

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، موسی فکی محمد، رئیس‌ کمیسیون اتحادیه آفریقا با ابراز تأسف از سخنان دونالد ترامپ گفت:«عمیقاً ناامید شدم، چرا که امریکا یک نمونه خاص از چگونگی توزیع مهاجران براساس ارزش‌های تنوع، تحمل و فرصت بوده است.» در آفریقای جنوبی نیز، حزب کنگره ملی آفریقا که قدرت را در دست دارد، سخنان رئیس‌جمهور امریکا را بسیار توهین‌‌آمیز توصیف کرده است. همچنین در سودان جنوبی سخنگوی رئیس‌جمهور، اظهارات ترامپ را یک رسوایی خوانده است. دولت بوتسوانا نیز اظهارات ترامپ را «‌سزاوار سرزنش و نژادپرستانه‌» خوانده و سفیر امریکا را برای ادای توضیحات احضار کرد. راس مبارک، یک قانونگذار اپوزیسیون در غنا هم از کشورهای در حال توسعه خواست امریکا را تا زمانی که دونالد ترامپ از این سمت کنار نرفته است، بایکوت کنند. وی گفت:«کشور‌‌‌‌ها باید پیام قاطعی را به ترامپ بفرستند مبنی بر اینکه جهان علیه چنین سیاست‌‌‌‌‌هایی که متعصبانه، تفرقه‌آمیز و ناسالم است، به صورت متحد عمل می‌کند. هر چه زودتر امریکا بفمهد به جهان نیاز دارد و جهان هم به آن نیاز دارد، برای همه ما بهتر است.» همچنین دولت السالوادور هم در یادداشت اعتراضی به امریکا شدیداً اظهارات ترامپ را رد کرده است. دولت هائیتی هم «‌عمیقاً از سخنان ترامپ شوکه و خشمگین‌» شده است و آن را «‌نژادپرستانه‌» خوانده است. از سوی دیگر، روپرت کلویل، سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل در ژنو هم تأکید کرد:«اگر اظهارات ترامپ تأیید شود، اینها سخنان تکان‌دهنده و شرم‌آوری از رئیس‌جمهور امریکا است. متأسفم ولی دیگر کلمه‌ای غیر از نژادپرستانه بودن این اظهارات وجود ندارد که استفاده کنم.» ترامپ پنج‌‌شنبه شب در نشستی در کاخ سفید که با حضور نمایندگان دو حزب جمهوریخواه و دموکرات برگزار شد، با اشاره به مهاجرانی که از هائیتی، السالوادور و بعضی از کشورهای آفریقایی به امریکا مهاجرت کرده‌اند، گفته بود: «چرا این مردم را از کشور‌‌‌‌هایی که «‌چاه مستراح‌» هستند، به اینجا راه می‌دهیم؟» ترامپ برای فرونشاندن خشم آفریقایی‌ها، روز جمعه در پیامی توئیتری اعلام کرد که لحنش تند بوده است ولی از کلمات رکیک استفاده نکرده است. این درحالی است که چندین نماینده امریکایی تأکید کرده‌اند که عبارات رکیک را خودشان از زبان رئیس‌جمهور ترامپ شنیدند. همچنین دفتر امور آفریقا در وزارت خارجه امریکا در تلاش برای آرام کردن جو در توئیتی نوشت:«ایالات متحده امریکا به شدت، با اشتیاق و با جدیت در آفریقا مشارکت خواهد داشت و به امر ارتقای این روابط حیاتی و اعتمادسازی با شرکای آفریقایی ما می‌پردازد.» ترامپ در یك سال ریاست جمهوری خود بار‌‌‌‌ها با سخنان نژادپرستانه علیه ملت‌های دیگر به ویژه مسلمانان، خشم جهانیان را برانگیخته است و با اعمال محدودیت‌های مهاجرتی دستور داده است تا از ورود اتباع برخی كشور‌‌‌‌ها به خاك امریکا كه به ادعای وی، تهدیدی برای امنیت ملی این كشور به شمار می‌روند، جلوگیری شود. 
 
تأسف مقامات امریکایی‌

علاوه بر كشورهای آفریقایی، مقامات داخلی امریکا نیز نسبت به اظهارات ترامپ واكنش نشان دادند. پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان امریکا با بیان اینکه سخنان رئیس‌جمهور امریکا «‌عمیقاً مایه تأسف و غیرسازنده‌» است، گفت كه خودش از مهاجران ایرلندی است و زمانی که به امریکا آمد با پیشداوری و رفتار خصومت‌آمیز مواجه شده بود. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، نانسی پلوسی، رهبر اقلیت‌ مجلس نمایندگان هم از کنگره خواست تا در بحبوحه جنجال بر سر اظهارات ترامپ، قانون داکا را تصویب کند، برنامه‌ای که طی آن نوجوانان و کودکانی که به صورت غیرقانونی با والدین خود پا به امریکا گذاشته بودند اجازه کار و زندگی پیدا می‌کردند اما چهارم سپتامبر ترامپ اعلام کرد برنامه را متوقف خواهد کرد. هیلاری کلینتون، وزیر خارجه سابق امریکا هم در توئیتی با محکوم کردن اظهارات ترامپ گفت:«روز جمعه باید روز یادبود قربانیان زلزله سال ۲۰۱۰ هائیتی باشد اما در عوض، این کشور هدف غصب ترامپ قرار گرفت.» سامانتا پاور، سفیر سابق امریکا در سازمان ملل هم پس از انتشار بیانیه سفرای آفریقایی در این سازمان در توئیترش نوشت:«وای خدا. هرگز ندیده‌ بودم کشورهای آفریقایی در سازمان ملل چنین بیانیه‌ای صادر کنند.»
  
کاهش محبوبیت ترامپ در جورجیا

نتایج نظرسنجی جدیدی نشان می‌دهد، میزان محبوبیت رئیس‌جمهور امریکا در ایالت جورجیا به شدت کاهش یافته است. ترامپ در جریان انتخابات نوامبر ۲۰۱۶ توانست با اختلاف زیادی در این ایالت پیروز شود. به گزارش پایگاه هیل، براساس نظرسنجی آتلانتا ژورنال که از طرف دانشکده روابط عمومی و امور بین‌الملل دانشگاه جورجیا انجام شد، تنها 36/7 درصد از پاسخ‌دهندگان در ایالت مذکور از عملکرد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا رضایت دارند و در مقابل 58/7 درصد ناراضی‌اند. این آمار‌‌‌‌ها به شدت با یافته‌های نظرسنجی همین نهاد در ژانویه ۲۰۱۷ تفاوت دارد و نشان می‌دهد رأی‌دهندگان ایالت جورجیا دیدگاه‌های خودشان را از ترامپ جدا کردند. بر اساس نظرسنجی‌های انجام شده ترامپ در بین رؤسای جمهور تاریخ امریکا نامحبوب‌‌‌‌ترین رئیس‌جمهور معرفی شده است و میزان محبوبیت او به كمتر از 40 درصد رسیده است. 
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار