کد خبر: 890751
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۰
آنچه پس از هشت روز از نفتكش آتش گرفته ايراني در درياي شرق چين خارج شده، پيكر سوخته سه ملوان ايراني است كه...
آنچه پس از هشت روز از نفتكش آتش گرفته ايراني در درياي شرق چين خارج شده، پيكر سوخته سه ملوان ايراني است كه به علت شدت سوختگي هويت‌شان قابل شناسايي نيست، در حالي كه نگراني‌ها درباره سرنوشت 27خدمه ديگر ايراني به اوج خود رسيده با پيداشدن جعبه سياه كشتي، شايد بتوان علت وقوع اين حادثه آتشين را رمزگشايي كرد. 
     
دولت پس از يك هفته تعلل، سرانجام روز گذشته علي‌ربيعي، وزير كار را به عنوان نماينده خود براي التيام‌ بخشيدن به آلام مردم، خصوصاً خانواده‌هاي خدمه كه حالا در اوج اضطراب به سر مي‌برند، راهي محل حادثه در شرق درياي چين كرد. 

«شيه كوان وي» فرمانده چيني اطفاي حريق كه رهبري عمليات را بر عهده ‌دارد به نماينده كشورمان اجازه بازديد از كشتي را نداد و آن را منوط به داشتن مجوز رسمي از سوي دولت كشور خود دانست. در حالي كه خبرها از نامساعد بودن شرايط جوي حاكم بر منطقه حكايت دارد، فرمانده اطفاي حريق خبر داد كه امدادگران تحت امرش سحرگاه ديروز موفق شدند قدم به عرشه كشتي در حال سوختن گذاشته و پيكر سوخته دو خدمه را خارج كنند. امدادگران چيني بعد از كشف اين دو جسد به سرعت كشتي را ترك كردند، فرمانده اطفاي حريق درباره علت آن گفت: «حجم آتش خيلي بالا بود و خطر انفجار و انتشار گازهاي سمي هم وجود داشت، اما براي اينكه فرصت از دست نرود، اين كار را انجام داديم، وزير حمل‌و‌نقل چين مدام در ارتباط است و به ما تأكيد مي‌كند كه از هيچ كمكي دريغ نكنيم. ۲۰۰ تن فوم كه براي خاموش‌كردن آتش كاربرد دارد، خريداري كرديم، اما ممكن است با مشكل كمبود فوم روبه‌رو شويم.»

از زمان وقوع حادثه بسياري از مردم درخواست اعزام امدادگران كشورمان را  براي نجات خدمه كشتي ‌ مطرح كردند، اما بنا به قوانين بين‌المللي عمليات امداد بايد از سوي كشوري صورت بگيرد كه حادثه در آنجا رقم خورده باشد، با طولاني شدن زمان اطفاي حريق اما تيم امداد ايراني موفق شد‌ با گرفتن مجوزهاي لازم راهي محل حادثه شود. آنها قرار است تا صبح امروز قدم به داخل كشتي بگذارند، قبل از ورود امدادگران ايراني قرار است خنك‌كننده بيشتري به بدنه كشتي پاشيده شود تا نيروهاي اعزامي بتوانند وارد كشتي و سپس موتورخانه شوند، جايي در عمق 13 متري كه احتمال مي‌رود خدمه در آنجا پناه گرفته باشند. وزير كار ايران روزگذشته در هفتمين روز از وقوع حادثه بعد از حضور در اتاق بحران چين خبر داد كه تفاهمنامه لازم براي همكاري بين امدادگران ايراني و چيني امضا شده است، وي ابراز اميدواري كرد كه امروز پس از ورود به موتورخانه 80درصد مسائل روشن ‌شود. 

هادي حق‌شناس، معاون سازمان بنادر و دريانوردي هم گفت: «گروه اعزامي تكاوران نيروي دريايي ارتش ايران متشكل از 12متخصص اواخر هفته گذشته راهي محل حادثه شده و در حال حاضر در نزديكي نفتكش ايراني هستند. در صورتي كه شرايط مناسب باشد اين گروه به همراه ساير اعضاي گروه تجسس و نجات وارد موتورخانه نفتكش خواهند شد.»  وي ادامه داد: «به علت ادامه آتش‌سوزي و دماي بالاي نفتكش ايراني، تيم تجسس و نجات كه در منطقه حضور دارد از كشتي خارج شده و هم‌اكنون منتظر سردشدن نفتكش ايراني است تا پس از كاهش دماي آن عمليات تجسس و نجات ادامه يابد.»

  مهرداد علي‌بخشي، مديركل مديريت بحران سازمان پزشكي قانوني هم اعلام كرد كه نمونه‌گيري از خانواده‌هاي قربانيان حادثه براي تشخيص هويت اجساد كشف‌شده آغاز شده است، وي گفت: «به منظور بررسي هويت سه جسد كشف شده ناچار به اخذ نمونه ژنتيكي از خانواده‌هاي (بستگان درجه يك) تمام خدمه كشتي هستند كه براساس هماهنگي با سازمان بنادر كشتيراني، خانواده‌ها از روز پنج‌شنبه به پزشكي قانوني تهران و فارس هدايت شدند. در استان تهران ۱۲ خانواده و در استان فارس نيز چهار خانواده به مركز پزشكي قانوني مراجعه کرده‌اند و از آنان نمونه ژنتيكي اخذ شد.»  خانواده‌‌های خدمه‌ها با دلشوره‌از پزشكي قانوني خارج‌شدند. آنها در اوج نگراني اميدوارند به خبرهايي اميدبخش كه از ميان آب و آتش خارج ‌شود. 

نفتكش ايراني حامل 136هزار تن ميعانات گازي صادراتي ايران به كره‌جنوبي، شامگاه شانزدهم دي‌ماه پس از برخورد يك كشتي باري با آن، طعمه حريق شد. اين حادثه سبب انفجار و آتش‌سوزي در كشتي نفتكش شد و از 32سرنشين آن، 30 نفر آنها ايراني و دو نفر بنگلادشي كه تنها جسد سه نفر آن پيدا شده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار