کد خبر: 898778
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۷
گزارشي از مراسم اختتاميه مسابقات سراسري دارالقرآن امام علي(ع) در بيت علامه طباطبايي درقم
مراسم اختتاميه يازدهمين دوره مسابقات سراسري قرآن دارالقرآن امام علي(ع) صبح جمعه چهارم اسفندماه با حضور آيت‌الله العظمي مکارم شيرازي از مراجع تقليد، تعداي از علما، مربيان و اساتيد قرآن کريم و با معرفي افراد برتر در دارالقرآن علامه طباطبايي قم برگزار شد.

مراسم اختتاميه يازدهمين دوره مسابقات سراسري قرآن دارالقرآن امام علي(ع) صبح جمعه چهارم اسفندماه با حضور آيت‌الله العظمي مکارم شيرازي از مراجع تقليد، تعداي از علما، مربيان و اساتيد قرآن کريم و با معرفي افراد برتر در دارالقرآن علامه طباطبايي قم برگزار شد.

در بخشي از اين مراسم، آيت‌الله العظمي ناصر مکارم شيرازي از مراجع عاليقدر جهان تشيع، طي سخناني برگزاري مسابقات دارالقرآن امام علي(ع) را به برگزارکنندگان آن تبريک گفت و اظهار داشت: بعد از انقلاب فعاليت‌هاي قرآني سرتاسر کشور را فرا گرفته است.

اين مرجع عاليقدر با اشاره به اينکه قبل از انقلاب تعداد حافظان قرآن کريم از عدد انگشتان تجاوز نمي‌کرد، بيان کرد: اما تنها در اين مسابقات، بيش از 500 حافظ قرآن کريم حضور داشتند و اين از برکات نظام جمهوري اسلامي است. حضور قرآن در کشور و پررنگ شدن برنامه‌هاي قرآني از سوي مقامات رسمي و مردمي واقعا براي ما بسيار مايه افتخار است. اين برنامه‌هاي قرآني و نظام اثر متقابل بر هم دارند، نظام اين برنامه‌ها را ايجاد کرد و در ادامه اين برنامه‌ها نيز نظام را تقويت مي‌کند. وقتي مردم بدانند اين همه حافظ قرآن و برنامه‌هاي قرآني در کشور برقرار است متوجه مي‌شوند نظام، يک نظام جمهوري اسلامي است. يعني اسلاميت نظام به وسيله اين برنامه‌ها تقويت مي‌شود. بنابراين خدا را بايد به اين نعمت‌هاي بزرگ سپاس گوييم که در سايه انقلاب اسلامي اين برکات را نصيب همه ما کرده است.

آيت‌الله العظمي مکارم شيرازي در بخش ديگري از صبحت‌هاي خود قرائت قرآن، حفظ قرآن و تفسير قرآن کريم را سه بعد قرآن بيان کرد و افزود: بعد چهارمي نيز وجود دارد که نبايد فراموش کنيم و آن هم عمل به قرآن کريم است. همه سه بعد اول خوب است اما مقدمه براي عمل به قرآن است.

آيت‌الله مکارم شيرازي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود با اشاره به اينکه در اين جلسه قصد دارد تا به موضوعي که کمتر مورد توجه قرار گرفته بپردازد، به طرح اين سؤال که نام‌هاي قرآن براي چيست پرداخت و اظهار کرد: در قرآن کريم 114 سوره وجود دارد که هر کدام اسم خاص خود را دارند. نام‌هاي سوره‌هاي قرآن تأمل برانگيز و متنوع است. از خدا شروع مي‌شود و بعد از آن هم سوره‌اي به نام «محمد» مي‌آيد و حداقل هفت سوره در قرآن به نام انبياء نامگذاري شده است. بعضي از نام‌ها مربوط به سوره‌هايي است که محتوايشان مربوط به جهان آفرينش است، از جمله سوره مبارکه «نور» «نجم» و «شمس». در ادامه سوره‌هاي مربوط به ابزار پيشرفت همچون سوره مبارکه «قلم» مي‌آيد و يا به اسامي حيوانات است مانند فيل که بزرگترين است و مورچه که کوچکترين است و يا عنکبوت و يا زنبور عسل! مسلما اين نامگذاري سوره‌ها بدون حساب و کتاب و تصادفي نيست، بنابراين شايسته است به عنوان موضوعي باشد تا بر روي آن مطالعه شود.

اين مرجع عاليقدر جهان تشيع در پايان بيان کرد: پيغبر (ص) فرمودند؛ «لاتفني عجائبه، ولاتنقضي غرائبه» عجايب و شگفتي‌هاي قرآن هرگز احصاء نمي‌شود و غرايب قرآن هرگز کهنه نمي‌شود و هميشه نو است. دعاي من هميشه اين است که هميشه در سايه قرآن باشيد.
نجفي قدسي: وحدت امت اسلامي را در مسابقات دارالقرآن امام علي(ع) شاهد بوديم

مرتضي نجفي قدسي مدير دارالقرآن علامه طباطبايي نيز در اين مراسم اظهار داشت: مسابقات دارالقرآن امام علي(ع) هرسال در تهران برگزار مي‌شد و غير از اينکه يک سال در حرم حضرت معصومه(س) برگزار شد پس از 6 سال مجدداً در قم برگزار گرديد.

وي افزود: استقبال بسيار خوبي از اين دوره مسابقات قرآن کريم شده است و بايد افتخار کنيم که کشورمان به برکت نظام جمهوري اسلامي و رهبري‌هاي خردمندانه مقام معظم رهبري که همواره حامي برنامه‌هاي قرآني هستند شاهد هزاران حافظ قرآن کريم در سراسر کشور هستيم.

وي گفت: برنامه‌هاي دارالقرآن امام علي(ع) در سه بعد قرائت، حفظ و تفسير قرآن کريم است که برنامه‌هاي تفسيري آن در دارالقرآن علامه طباطبايي متمرکز شده است و هم‌اکنون دوره‌هاي يکساله مهارت‌هاي بيان تفسير قرآن کريم براي طلاب و فضلاي حوزه علميه در بيت علامه طباطبايي برگزار مي‌شود.

مدير دارالقرآن علامه طباطبايي در پايان خاطر نشان ساخت: در يازدهمين دوره مسابقات دارالقرآن امام علي(ع) 4608 شرکت کردند که 501 نفر آنها حافظ کل قرآن کريم هستند و براي نخستين بار است که اين تعداد حافظ کل قرآن در يک مسابقات سراسري شرکت مي‌کنند.

وي افزود: در اين دوره از اين مسابقات حضور برادران اهل سنت از کشورمان و همچنين حضور 505 نفر از اتباع خارجي 16 کشور جهان جلوه‌اي از وحدت اسلامي را بر محور قرآن کريم پديد آورده بود.

رئيس سازمان دارالقرآن الکريم: دارالقرآن امام علي(ع) نمونه موفق يک کار مردمي در حوزه قرآن است

مهدي قره شيخلو رئيس سازمان دارالقرآن الکريم صبح جمعه چهارم اسفند ماه در مراسم اختتاميه يازدهمين دوره مسابقات سراسري قرآن کريم دارالقرآن امام علي(ع) در بيت علامه طباطبايي با اشاره به فعاليت‌هاي دارالقرآن امام علي(ع) اظهار کرد: اين دارالقرآن نمونه موفق يک کار مردمي در حوزه قرآن است و بايد دارالقرآن امام علي(ع) الگويي براي حمايت‌هاي مردمي از اقدامات قرآني باشد. وي ادامه داد: قرار است که 150 جلسه تخصصي آموزش حفظ قرآن کريم با حمايت موسس دارالقرآن امام علي(ع) در سراسر کشور برپا شود، مسابقات اين دارالقرآن در دو رشته حفظ و قرائت قرآن کريم است و اميدوارم که رشته تفسير هم در اين مسابقات در آينده داشته باشيم.

رئيس سازمان دارالقرآن الکريم گفت: اکنون توليد محتواهاي قرآني به اندازه نيازهاي جامعه نيست و بايد علما در اين زمينه بيشتر کار کنند.

رئيس سازمان دارالقرآن الکريم در پايان خاطرنشان کرد: در اين سازمان آمادگي داريم که در خدمت علما و اهل قلم براي توليد محتواهاي قرآني متناسب با مخاطبين باشيم، اکنون توليد اين محتواها به اندازه نيازهاي جامعه به لحاظ کيفيت، کميت و تنوع نيست و بايد علما در اين زمينه بيشتر کار کنند، حتي امکان برگزاري جشنواره اي از توليدات قرآني به صورت ساليانه وجود دارد.

موسس دارالقرآن امام علي(ع): 4608 نفر در مسابقات قرآن دارالقرآن امام علي(ع) شرکت کردند

محمد انصاري مؤسس دارالقرآن امام علي(ع) نيز در اين مراسم، اظهار داشت: هدف از برقراري مسابقات قرآن کريم ايجاد لشکر قرآني است. وي با اشاره به آسيب‌هاي فضاي مجازي افزود: تهاجم فرهنگي و فضاي مجازي فضاي نامناسبي است که سبب مي‌شود جوانان را گمراه کند که توجه به قرآن کريم بهترين راهکار براي واکسينه کردن نسل جوان در برابر آسيب‌هاي فضاي مجازي است.

موسس دارالقرآن امام علي(ع) افزود: براساس روايات بهترين فرد آن کسي است که قرآن را ياد بگيرد و آن را به ديگران بياموزد، علامه طباطبايي در ابتدا مفسر قرآن نبود، اما جرقه تفسير اين کتاب آسماني در ذهن او زماني خورد که در کلاس آموزش قرآن شرکت کرد. انصاري با اشاره به سفارش رسول اکرم(ص) نسبت به قرآن اظهار کرد: پيامبر(ص) وصيت کرد که مردم پس از او به قرآن کريم و عترت توجه کنند.

وي ادامه داد: امسال در مسابقات دارالقرآن امام علي(ع)، چهار هزار و 608 نفر شرکت کردند که 55 نفر در رده هاي سني مختلف مقام‌هاي برتر را کسب کردند و دو هزار و 400 نفر در اين مسابقات حد نصاب لازم را به دست آوردند که از همه آن‌ها تقدير خواهد شد.

موسس دارالقرآن امام علي(ع) افزود: امسال در مسابقات سراسري اين دارالقرآن 505 شرکت کننده غيرايراني از 16 کشور حضور داشتند و کم سن ترين و مسن ترين شرکت کننده در اين مسابقات به ترتيب 6 سال و 69 سال سن داشتند.

وي در پايان خاطرنشان کرد: امسال در مسابقات سراسري دارالقرآن امام علي(ع) 501 نفر در رشته حفظ کل، 419 نفر در رشته حفظ 20 جزء، هزار و 121 در رشته حفظ 10 جزء، هزار و 54 نفر در رشته حفظ پنج جزء و 564 نفر در رشته ترتيل شرکت کردند.

در پايان بخش اين مراسم، نفرات برتر جوايز خود را از دستان آيت الله العظمي مکارم شيرازي، آيت الله فقيهي، آيت الله ملکوتي، آيت الله واعظ موسوي، آيت الله بنيادي رئيس مجمع عمومي جامعه مدرسين حوزه علميه قم، استاد مهدي قره شيخلو رئيس سازمان دارالقرآن الکريم، استاد شهريار پرهيزکار، حجت الاسلام والمسلمين احمدي قمي دبير مجمع عالي تفسير قرآن حوزه، حجت الاسلام والمسلمين ميرکتولي از اعضاي مجمع عالي تفسير، حجت الاسلام والمسلمين اسکندري مديرکل تبليغات اسلامي استان قم، حجت الاسلام والمسلمين عبداللهيان مدير موسسه معارف اسلامي امام رضا(ع)، حجت الاسلام والمسلمين چاوشي دبير ستاد تفسير قرآن در استان قم و محمد انصاري موسس و باني مسابقات دارالقرآن امام علي(ع) دريافت داشتند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار