کد خبر: 898997
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۸
كمالوندي خبر داد
سخنگوي سازمان انرژي اتمي معتقد است همه تلاش غرب اين است كه بتواند يكي از شش قطعنامه‌ قبلي را احيا كند تا شرايط تحريم قبلي را بازگرداند، به نظر من طرف مقابل دارد صد درصد اشتباه مي‌كند.

به گزارش مهر، بهروز كمالوندي با اشاره به برجام و لفاظي‌هاي ترامپ رئيس‌جمهور امريكا اظهار داشت: «برجام»، پكيجِ مشخصِ بسته‌اي است كه قرار نيست باز شود چون اگر باز شود، عملاً چيزي از آن باقي نخواهد ماند. وي افزود: امريكايي‌ها به خصوص ترامپ عملاً به اين نتيجه رسيده‌اند اگر بخواهند از اظهارات انتخاباتي خود عقب‌نشيني كنند، بايد در پي توجيه، بهانه و دستاويز باشند. كمالوندي تصريح كرد: اينكه طرف مقابل بخواهد عناصر ديگري را وارد برجام كند، مسئولان كشور در همه سطوح گفته‌اند كه اين مسئله شدني نيست. ايران در مباحث مربوط به بنيه‌ دفاعي خود به هيچ وجه و در هيچ سطحي، تمايل به مذاكره ندارد، ورود به اين مسائل در دستور كار قرار ندارد.
وي در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه فرانسه تا چه اندازه موفق خواهد شد پيرامون موضوعات مختلفي نظير بنيه‌ دفاعي ايران، عليه كشورمان در اروپا «ائتلاف» ايجاد كند، گفت: در اروپا دو، سه كشور وجود دارند كه در دوره‌هايي مقابل امريكا ايستادند و تلقي‌شان اين است كه اين ايستادن، منجر شده به منافع‌شان دست پيدا نكنند، يكي از اين كشورها فرانسه است. كمالوندي اضافه كرد: فرانسه در سنوات اخير تلاش كرده با امريكا همراهي كند اما چنين كشورهايي در ذات خود، با هم مشكل دارند. اين‌طور نيست كه همه منافع امريكا و فرانسه به طور كامل روي هم جمع شود. فرانسه احساس مي‌كند كه همراهي با امريكا مي‌تواند منافع آنها را بيشتر تأمين كند اما اين ديدگاه، ديدگاه همه اروپا نيست. سخنگوي سازمان انرژي اتمي تصريح كرد: فرانسوي‌ها مي‌دانند اگر بخواهند در جهت منافع امريكا باشند، به خصوص وقتي ايران در مقابل‌شان قرار دارد، كارشان سخت خواهد شد. فرانسه در منطقه به خصوص در كشورهاي لبنان و سوريه، بيش از هر كشور اروپايي ديگري حضور داشته و احساس مي‌كند كه نفوذ خود در گذشته را از دست داده، به همين دليل وارد يكسري چانه‌زني‌هاي سياسي شده‌ است.
وي در پاسخ به سؤال ديگري مبني بر اينكه بهانه‌تراشي پيرامون مسئله موشكي ايران تا چه اندازه مي‌تواند منجر به بروز تحريم عليه كشورمان شود؟ گفت: من فكر نمي‌كنم هيچ موضوعي داشته باشيم كه بتواند تحريم‌هايي شبيه تحريم‌هايي كه در گذشته داشتيم را دوباره ايجاد كند. مباني شش قطعنامه‌ شوراي امنيت، تهديد و خطر تلقي كردن ايران براي صلح بين‌المللي بود. كمالوندي اضافه كرد: امريكايي‌ها تلقي مي‌كنند بين پنج، شش موضوعي كه هميشه به آن متوسل مي‌شدند از جمله حقوق بشر و تروريسم، مسئله موشكي بيشترين ظرفيت را دارد اما الان نه فضاي شوراي امنيت مانند گذشته است و نه موضوع موشكي مي‌تواند مانند مسئله هسته‌اي براي امريكايي‌ها «بُرد» داشته باشد و از طرف ديگر، جمهوري اسلامي حاضر به گفت‌وگو پيرامون مسئله موشكي نيست.
سخنگوي سازمان انرژي اتمي تأكيد كرد: اينكه آنها تصور كنند چون ايران نمي‌خواهد پيرامون مسئله موشكي صحبت كند، بنابراين اين مسئله(موشكي) را به شوراي امنيت ببريم، شدني نيست چراكه در صورت ارجاع اين موضوع به شوراي امنيت هم عملاً به نتيجه‌اي نخواهند رسيد، چون در بيانيه‌هاي ضميمه‌اي قطعنامه ۲۲۳۱ از ايران خواسته كه موشك‌هاي حامل كلاهك را نسازد و آزمايش نكند. ما هم در اين باره اعلام كرديم كه موشك‌هاي ما اصلاً براي «حمل كلاهك» نيست. كمالوندي گفت: بيشترين ظرفيتي كه به مسئله موشك اشاره شده، اولاً به صورت «بيانيه» است و در خود «قطعنامه» يا «برجام» وجود ندارد. از طرف ديگر خواسته اين بيانيه مانند «دعوت» است و «الزام‌آور» نيست. سخنگوي سازمان انرژي اتمي گفت: همه تلاش طرف مقابل اين است كه بتواند يكي از شش قطعنامه‌ قبلي را احيا كند، چون اين تلقي را دارد كه مي‌تواند با چنين كاري، شرايط تحريم قبلي را بازگرداند، به نظر من طرف مقابل دارد صددرصد اشتباه مي‌كند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار