کد خبر: 900493
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۱
ديدار وزراي خارجه ايران، روسيه و ترکيه در آخرين نشست آستانه، که به ارزيابي عملکرد مصوبات آستانه در کاهش تنش در مناطق سوريه پرداخت و ...
هادي محمدي

ديدار وزراي خارجه ايران، روسيه و ترکيه در آخرين نشست آستانه، که به ارزيابي عملکرد مصوبات آستانه در کاهش تنش در مناطق سوريه پرداخت و محورهاي مقدماتي براي نشست سران سه کشور را آماده کرد، به دليل بده و بستان روسيه با ترک‌ها در مسئله کردهاي عفرين و قراردادهاي سايت هسته‌اي براي ترکيه و فروش اس 400 و منافع استراتژيک روسيه از جداسازي ترکيه از غرب، آنکارا را به محل ملاقات تبدیل کرد.

اردوغان به خوبي از چالش خود با امريکا و غرب در بحث کردهاي عفرين و شمال سوريه بهره برده و آن را به دلیل تمايلات روسيه براي همکاري با ترکيه، به فرصت بدل کرد. نکته جالب اينکه وزير خارجه ترکيه براي ايجاد يک «بازي دوسر سود» پيشنهاد مشارکت ماکرون رئيس‌جمهور فرانسه در ديدار سه‌جانبه سران در استانبول را مطرح کرد ولي با مخالفت جدي روسيه و سپس ايران مواجه شد ولي منابع حکومتي ترکيه در آستانه ديدار سران سه‌ کشور در استانبول، دليل ناکامي خود را مخالفت ايران عنوان و سعي کردند نگاه فرانسوي‌ها را به ايران معطوف و هزينه‌سازي کنند. اردوغان نمي‌خواهد بازي کردي امريکا و غرب به حساب ترکيه و تأثیر بر نقش و جايگاه آن در سوريه انجام شود و پرونده جديدي به موضوعات تنش ترکيه با غرب افزوده شود و امريکا نيز ادامه همکاري با کردها را، يک هم‌پيماني‌ سست و آسيب‌پذير تلقي مي‌کند و نيازمند نوعي اجماع‌سازي براي سياست‌هاي خود در سوريه است. لذا براي هزينه‌هاي مالي خود، عربستان را براي پرداخت هزينه‌هاي خود تشويق مي‌کند و براي تلفات انساني نيروهاي نظامي خود، مشارکت انگليسي و فرانسوي را فعال کرده تا در مرحله پايان تروريست‌ها و کارکرد نيابتي آنها، که مجبورند با حضور علني و مستقيم در مسير ثبات‌سازي در سوريه کارشکني کنند، بتوانند خود را پنهان و کارت چانه‌زني را متعددالاطراف کنند.

به همين دليل نشست سران ايران، روسيه و ترکيه و تأکيد و تحکيم روند آستانه و يا مسيرهاي قابل مديريت حائز اهميت است ولي طرف‌هاي غربي حامي تروريسم در سوريه، مسيرهاي ژنو و مديريت قيموميتي سازمان ملل را ترجيح مي‌دهند. پاکسازي کامل غوطه شرقي و آماده‌سازي خروج تروريست‌ها از غوطه غربي و سپس قلمون شرقي، ابزارهاي نيابتي غرب را به شدت فرسوده کرده و قادر نيستند بيش از اين، پشت سر تروريست‌ها پنهان شوند. مرحله بعدي در سوريه، ضريب برخوردهاي مستقيم با حاميان غربي تروريسم را افزايش مي‌دهد و عمليات کميته‌هاي مردمي در شرق فرات عليه پايگاه‌هاي امريکايي، غربي‌ها را که آماده قبول هزينه‌هاي غيرقابل تحمل نيستند، دچار سردرگمي راهبردي براي ماندن يا خروج از سوريه کرده است. تغيير ادبيات ديپلماسي ايران براي تبديل دغدغه‌ها به منافع و امنيت ملي و منطقه‌اي، اولويت اين مرحله از بحران سوريه است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار