کد خبر: 900673
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۹
جزییات بیشتری از جلسه شورای امنیت ملی امریکا منتشر شد
رسانه‌های مطرح امریکایی طی چند روز گذشته مطالب زیادی منتشر و به ترامپ هشدار می‌دهند که خروج نیروهای نظامی امریکا از سوریه امتیازی بادآورده به ایران و روسیه خواهد بود.

رسانه‌های مطرح امریکایی طی چند روز گذشته مطالب زیادی منتشر و به ترامپ هشدار می‌دهند که خروج نیروهای نظامی امریکا از سوریه امتیازی بادآورده به ایران و روسیه خواهد بود. همزمان جزئیات بیشتری از تلاش گسترده برای متقاعد کردن ترامپ برای عقب‌نشینی از تصمیم خود افشا می‌شود که نشان‌دهنده مقاومت جدی لابی صهیونیستی و مراکز قدرت در واشنگتن است. در همین حال ترامپ که با مخالفت تمامی اعضای تیم دولت خود مواجه شده فاکتوری 4 میلیارد دلاری برای آل‌سعود فرستاده تا حداقل هزینه‌های نظامی را به گردن عربستان سعودی بیندازد.
حدود 10 روز قبل ترامپ طی یک سخنرانی غافلگیر‌کننده اعلام کرد خیلی سریع نیروهای این کشور را از سوریه خارج خواهد کرد. این اعلام ناگهانی ترامپ حتی وزارت دفاع و خارجه امریکا را نیز شوکه کرد. چند روز پس از این اعلام جلسه‌ای در کاخ سفید با حضور ترامپ و سایر مقامات ارشد برگزار شد. سی‌ان‌ان طی گزارشی به نقل از مقامات آگاه در دولت امریکا آورد: «در این نشست ژنرال‌های ارشدی همانند جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک به دونالد ترامپ گفته‌اند که ترک سوریه در حال حاضر می‌تواند راهی برای روسیه، ترکیه و ایران باشد تا منافع خود را در این کشور پیش ببرند که برخلاف منافع ایالات متحده است.» بر اساس این گزارش «دانفورد از رئیس‌جمهور می‌خواهد که دقیقاً توضیح دهد که می‌خواهد در سوریه چه اتفاقی بیفتد.» در واکنش ترامپ تأکید کرده می‌خواهد در عرض شش ماه نیروهای امریکایی از سوریه خارج شوند که جیمز ماتیس وزیر دفاع این مدت زمانی را خیلی کوتاه دانسته و با تعیین مهلت زمانی برای خروج نیروهای امریکایی مخالفت کرد. با وجود این ترامپ خواسته «فقط این کار انجام شود.»‌

رئیس‌جمهور امریکا

گفته می‌شود حدود 2 هزار نیروی ویژه امریکایی در سوریه مستقر هستند. این نیرو‌‌‌‌ها در ظاهر مأموریت آموزش و حمایت از کرد‌‌‌‌ها را دارند تا با داعش مبارزه کنند اما هدف اصلی واشنگتن جلوگیری از حل بحران سوریه و تضعیف و تجزیه این کشور است تا بدین طریق جلوی آنچه «نفوذ ایران‌» می‌خوانند را بگیرد. به همین دلیل نیز اعلام ناگهانی ترامپ برای خروج نیرو‌‌‌‌های امریکایی با غافلگیری و مخالفت جدی اسرائیل و سایر مراکز قدرت در واشنگتن مواجه شده است. ماکس بوت از تحلیلگران سرشناس امریکایی طی یادداشتی در واشنگتن‌پست نوشت: خروج نیروهای امریکایی برای ایران و روسیه یک امتیاز باارزش «بادآورده» خواهد بود. در همین حال روزنامه اسرائیلی هاآرتص گزارش داد، بنیامین نتانیاهو پس از اعلام ترامپ با وی تماس گرفته است که منجر به پرخاش و تنش بین دو طرف شده است. همچنین مقامات نظامی امریکا مواضعی مخالف اظهارات ترامپ اتخاذ کردند. «کنت مک‌کنزی»، مدیر ستاد مشترک ارتش امریکا به پنتاگون گفت:‌ ما همواره فکر کرده‌ایم که همزمان با شکست نهایی داعش در سوریه، ما باید سطح حضور خود را در این کشور تنظیم کنیم و در این زمینه هیچ چیز تغییر نکرده است. ترامپ هیچ چارچوب زمانی در این باره ارائه نکرده است. پنتاگون و وزارت خارجه امریکا گفته‌اند که اقدام بلندمدت واشنگتن برای اطمینان حاصل کردن از شکست پایدار داعش ضرورت دارد.

فاکتور 4 میلیارد دلاری

دونالد ترامپ علناً اعلام کرده است اگر عربستان سعودی علاقه‌مند است نیروهای امریکایی در سوریه بمانند باید هزینه‌های آن را تقبل کند. س‌ان‌ان در گزارش خود آورده است که رئیس‌جمهور امریکا از عربستان خواسته 4 میلیارد دلار در رابطه پرونده سوریه پرداخت کند. بر اساس این گزارش، ترامپ در نشست کاخ سفید گفته است مطمئن است که سعودی‌‌‌‌‌ها و سایر شیوخ ثروتمند خلیج فارس این پول را پرداخت خواهند کرد.

نیروهای فرانسوی در منبج

همزمان با گزارش اخباری از حضور نیروهای فرانسوی در شهر منبج تنش در روابط آنکارا و پاریس افزایش یافته است. «عمر چلیک»، وزیر امور اتحادیه اروپا در دولت ترکیه روز پنج‌‌شنبه در مصاحبه با رویترز پس از دیدار خود با «ژان ایو لودریان»، وزیر امور خارجه فرانسه ضمن تأکید بر اینکه هم‌پیمانان کشورش نیازمند انتخاب میان ایستادن در کنار آن در جنگ علیه داعش هستند نه اینکه از حزب اتحادیه دموکراتیک (PYD) متعلق به کردهای سوریه و شاخه نظامی آن یعنی یگان‌های مدافع خلق (YPG) پشتیبانی کنند، در این باره افرود: خواستم بر این مسئله تأکید کنم که ما انتظار داریم فرانسه هیچ کاری برای تشویق حزب اتحادیه دموکراتیک و یگان‌های مدافع خلق یا پشتیبانی از آنها انجام ندهد.

این مقام ترکی افزود: به وزیر خارجه فرانسه اطلاع داده که هرگونه تلاش برای قرار دادن حزب اتحادیه دموکراتیک و یگان‌های مدافع خلق زیر یک چتر جدید، مشکل را حل نمی‌کند و کشورش نیز خواهان بیرون راندن آنها از منبج است. این مواضع ترکیه پس از آن مطرح می‌شود که طی چند روز گذشته بعضی منابع نزدیک به کرد‌‌‌‌ها از استقرار نیروهای فرانسوی در شهر منبج خبر می‌دهند. منبج در شمال سوریه واقع است که در حدود دو سال قبل به کنترل کرد‌‌‌‌ها در آمد اما اکثریت شهر عرب زبان هستند و روابط خوبی با ترکیه دارند. آنکارا حضور نیروهای کردی در این شهر را تهدیدی علیه امنیت ملی خود می‌داند و طی چند روز گذشته بار‌‌‌‌ها تهدید کرده است که به این شهر حمله خواهد کرد. به گزارش اسپوتینک، «خلیل بزی‌» از فرماندهان کردهای سوریه گفته است: امریکا و فرانسه تعداد نیروهای خود را در منبج افزایش داده‌اند و انگلیس نیز در این منطقه، نیرو مستقر کرده است. وی افزود: امریکا با استقرار نیروهای ویژه خود نزدیک رودخانه ساجور، خط قرمزی را مشخص کرده است که عبور از آن، اقدامات تلافی‌جویانه نیروهای ائتلاف امریکایی را درپی خواهد داشت. عبدالباری عطوان، تحلیلگر مسائل عرب در روزنامه «رأی‌الیوم» در یادداشتی با عنوان «چرا فرانسه غیرمنتظره به منبج نیرو فرستاد»، آورده است: نبرد بزرگ این روزهای رجب طیب اردوغان در شهر «تل‌رفعت» سوریه نیست بلکه علیه «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه و دولتش است چرا که وی تصمیم گرفته که از لحاظ نظامی جانب امریکا را گرفته و او را در نبرد قریب‌الوقوع منبج تنها نگذارد. نویسنده افزود: اتحادیه اروپا و فرانسه به‌خصوص حالا دیگر احساس می‌کنند که نفوذ خود را در سوریه از دست داده‌اند و ائتلاف سه‌گانه ترکیه، روسیه و ایران که از لحاظ سیاسی و نظامی تقویت شده، برنده است، از همین رو تصمیم به گرفتن برگه کُرد‌‌‌‌ها گرفتند تا شاید جایی برای خود در میز مذاکرات برای ایجاد راه‌حل سیاسی پیدا کنند و از قضیه بازسازی سوریه چیزی نصیب‌شان شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار