کد خبر: 901203
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۶
شايد اغراق نباشد اگر بگوييم جامعه دانشگاهي بيش از ساير اقشار كشور بر اهميت و ضرورت حمايت از توليد داخل واقفند.
ساجده نوروزي

شايد اغراق نباشد اگر بگوييم جامعه دانشگاهي بيش از ساير اقشار كشور بر اهميت و ضرورت حمايت از توليد داخل واقفند. افرادي كه مي‌دانند اهداف شخصي تحصيل آنها با اهداف كلان كشور در اتكا به توليد داخل و رونق اقتصادي حاصل از آن گره خورده است. حالا بماند كه بخش قابل توجهي از دانشجويان و اساتيد را اهداف جمعي‌تر و والاتري نسبت به دغدغه معاش پاي كلاس‌هاي درس و مراكز پژوهش كشانده است؛ بنابراين طبيعي است جامعه دانشگاهي و نخبگاني كشور پرشور و شعورتر از سال‌هاي گذشته پرچمداري تحقق شعار سال 97 يعني حمايت از كالاي ايراني را به دست بگيرند. مسلم است چنانچه اين شور و نشاط جواني تابع يك الگوي كارا شود بهره زودبازده و مؤثري نصيب كشور مي‌كند. مواضع دانشگاهيان در نخستين روزهاي كاري سال جديد نويد اين بهره‌وري را مي‌دهد.

وظایف دولت در تحقق شعار سال 97

كانون دانشگاهيان ايران اسلامي طي بيانيه‌اي ضمن اشاره به وظایف خطير دولت براي تحقق شعار سال ۹۷ اعلام كرد:
در كنار نقش آفريني مردم، مسلماً وظيفه دولت در بسترسازي و مهيا نمودن شرايط براي حمايت از توليد و مصرف كالاي ايراني مستلزم تصويب و وضع مقررات و قوانين ويژه است كه به برخي از آنها اشاره مي‌شود:
۱- جبران كمبود نقدينگي: يكي از مشكلات اساسي توليد در واحدهاي توليدي كمبود نقدينگي و سرمايه در گردش است كه باعث كاهش ظرفيت‌هاي توليدي و افزايش هزينه‌هاي سربار توليد و در نتيجه افزايش قيمت كالاي ايراني شده و قدرت رقابت با كالاي ارزان‌تر خارجي آن‌هم از نوع چيني را از دست مي‌دهد.
2-‌ هزينه‌هاي مالي سنگين: متأسفانه هزينه‌هاي مالي براي واحدهاي توليدي به حدي سنگين است كه آنها را از نفس انداخته است؛ وانگهي عدم تعادل و نبود توازن در سياستگذاري هزينه‌هاي مالي بخش توليد با بخش تجارت و نيز واردات باعث شده كه بخش توليد تا سه برابر بيشتر از ساير بخش‌ها هزينه مالي داشته و به كاهش توان بخش توليد شدت ببخشد.
۳- ماليات ارزش افزوده: پيشنهاد مي‌شود دولت با ارائه لايحه‌اي به مجلس شوراي اسلامي خواهان توقف دريافت ماليات ارزش افزوده از توليدكننده و اصلاح روش دريافت توسط سازمان امور مالياتي شود.
۴- بيمه: متأسفانه هزينه بالاي بيمه و روش‌هاي مخرب بيمه در برخورد با واحدهاي توليدي خصوصاً واحدهاي كوچك باعث رويگرداني كارفرمايان از جذب نيرو‌هاي جوان و مولد و استهلاك شديد شركت‌هاي توليدي شده است. در شرايطي كه متوسط بيمه در دنيا كمتر از ۱۷ درصد است نرخ بيمه در ايران ۳۰ درصد و با جريمه‌هاي رنگارنگ تا ۵۰ درصد حقوق و مزايا مي‌شود. اين موضوع باعث ايجاد استهلاك و صرف وقت زياد در واحدهاي توليدي شده و در جهت كاهش توليد نقش ايفا مي‌كند و بايد دولت تمهيدي عاجل بينديشد. پيشنهاد مي‌شود طبق يك مصوبه فوري حق بيمه براي شركت‌هاي كوچك و متوسط زير ۱۰۰ نفر در حد مجموع ۱۵ درصد براي كارفرما و كارگر و تا سقف دو برابر حداقل حقوق براي پنج سال به اجرا درآيد.
۵- مشكلات و معضلات قانون كار: متأسفانه قانون كار داراي مشكلاتي است كه بعضاً ضد اشتغال و توليد عمل مي‌كند. بيش از ۱۵ سال است كه بناست اين مشكلات در قانون اصلاح شود ولي هنوز اقدام نهايي صورت نگرفته و همين امر و دخالت‌هاي گاه و بيگاه اداره كار در امور داخلي شركت‌ها و واحدهاي توليدي به معضلي تبديل شده كه بايد براي آن چاره‌انديشي كرد. تعليق اجراي برخي از مواد قانون كار براي واحدهاي كوچك و متوسط به مدت چند سال تا تصويب نهايي قانون جديد مي‌تواند به عنوان يك راه‌حل باشد.
۶- اولويت توجه به واحدهاي كوچك و متوسط: دولت بايد اولويت و اهتمام خود را از بنگاه‌هاي بزرگ به بنگاه‌هاي متوسط و كوچك معطوف كند تا بتواند به توليد جان و رونق تازه‌اي ببخشد.
۷- هدايت تسهيلات بانكي به سمت خريد كالاي داخلي، ۸- الزام تمامي دستگاه‌هاي دولتي به خريد كالاي ايراني، ۹- تقويت سازمان استاندارد و دستگاه‌هاي تضمين كيفيت، 10 - روان‌سازي و تسهيل شرايط كسب و كار واحدهاي توليدي: درحال حاضر واحدهاي توليدي از وجود مقررات زايد و قوانين اضافي و ضد توليدي و دستگاه‌هاي مداخله‌گر متعدد رنج مي‌برند. دولت بايد به‌صورت ضربتي مقررات دست و پاگير را اصلاح كند و به حداقل برساند و دستگاه‌هاي مداخله‌گر در امر توليد را حذف كند و به حد ضرورت و حداقل برساند.

مخاطب نامگذاری امسال آحاد ملت و مسئولان هستند

از سوي ديگر محمدرضا فتحي، عضو شوراي تبيين مواضع بسيج دانشجويي دانشگاه‌هاي سراسر كشور نيز در گفت‌وگو با رسانه‌ها اظهار كرد: سخنان امسال رهبر معظم انقلاب درخصوص شعار سال در واقع پاسخي بود به اقشار مختلف جامعه و حتي بخش قابل توجهي از معتقدان انقلاب نسبت به تصوري كه به گذشته و آينده انقلاب دارند.
وي ادامه داد: ايشان با افتخار از كليت مسير طي شده انقلاب دفاع كردند، زيرا امروز مردم هيچ كشوري استقلال ملت ايران را ندارند. همچنين موانع پيشرفت كه بايد بر آنها فائق آمد را برشمردند و راه آينده را روشن كردند.
عضو شوراي تبيين مواضع بسيج دانشجويي دانشگاه‌هاي سراسر كشور افزود: مخاطب شعار امسال آحاد ملت و مسئولان هستند و همه بايد در پياده‌سازي اين راهبرد عملياتي كه همان حمايت از كالاي ايراني است مشاركت داشته باشند، زيرا مردم به عنوان هم توليدكننده و هم مصرف‌كننده اصلي‌ترين نقش در تحقق بخشيدن به شعار سال را دارند.
فتحي خاطرنشان كرد:‌بدون ترديد نوروز 97 را بايد از سال‌هاي گذشته متفاوت دانست، زيرا مقام معظم رهبري امسال انگشت اشاره خود را به سمت جوانان گرفته‌اند به نحوي كه در سخنراني خود فرمودند: «مشكلات به توفيق الهي و به هدايت الهي به دست جوان‌ها قابل حل است و با ابتكار جوان‌ها، با حضور جوان‌ها، با حضور مديران فعال و پركوشش ان‌شاءالله از امكانات كشور استفاده كنيم و در جمع 12 اقتصاد اول دنيا قرار بگيريم.»
اين فعال دانشجويي بيان كرد: از پيام نوروزي گرفته تا جاي جاي سخنراني نوروزي مقام معظم رهبري از شروع تا دعاي پاياني نشان مي‌دهد كه ايشان، عزم خود را جزم كرده‌اند تا گره مشكلات را به دست جوانان اين كشور باز كنند، اما با اشاره به وضعيت كم‌توجهي مسئولان در برابر توليدات ملي در جمهوري اسلامي و نقش آن در جلوگيري از بهبود توليدات ملي و تلاش براي ازبين بردن فساد در كشور مي‌توان به اين نكته اذعان كرد كه اگر عناصر جوان، مؤمن و درستكاري را كه در مجموعه مديريتي كشور هستند به كار بگيريم مي‌توانيم در مبارزه جدي با فساد از آنها استفاده كنيم.
وي اظهار كرد: اين مسئله نبايد صرفاً سر و صدايي باشد كه به سرعت خاموش مي‌شود، زيرا يكي از بزرگ‌ترين مشكلات كشور مبارزه نكردن جدي با فساد است و ابزار آن در دست مسئولان كشور قرار دارد. البته فساد برخلاف تمام تبليغات صورت گرفته در كشور رايج نيست، فساد داريم، اما كم، كه همان هم براي توليد ملي مضر است.
عضو شوراي تبيين مواضع بسيج دانشجويي دانشگاه‌هاي سراسر كشور در خصوص پويش حمايت از كالاي ايراني كه به تازگي شكل گرفته، گفت: پويش بسيار خوبي شكل گرفته كه هدفش تحقق بخشيدن به منويات مقام معظم رهبري در خصوص حمايت از كالاي ايراني، اقتصاد مقاومتي و شعار سال جديد است.

عدم «حمايت از كالاي ايراني» مرگ تدريجي اقتصاد و جامعه است

دفتر تحكيم وحدت نيز در بيانيه‌اي تأكيد كرد: مصرف كالاي خارجي به منزله‌ مصرف نكردن كالاي مشابه داخلي است و اين نيز به معني تعطيلي صنايع داخلي، بيكاري جوانان و... است.
بنا بر اين گزارش اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان (دفتر تحكيم وحدت) در بيانيه‌‌اي در رابطه با «حمايت از كالاي ايراني» اعلام كرد: بايد آحاد مردم توجه داشته باشند كه امروزه مصرف كالاي خارجي به منزله‌ مصرف نكردن كالاي مشابه داخلي است. مصرف نكردن كالاي مشابه داخلي نيز به معني تعطيلي صنايع داخلي، بيكاري جوانان و نيروي انساني و وابستگي به خارج در جهت تأمين نياز و تداوم مصرف ثروت ملي يعني نفت و تشديد فزاينده‌ وابستگي به بيگانه و به نفت و مرگ تدريجي اقتصاد و جامعه خواهد بود.
«مصرف كالاهاي خارجي و توجه نكردن به توليدات داخلي همچون ويروسي در كشور در حال گسترش است و عوارض سوءِ آن در تمامي جنبه‌هاي سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي كشور قابل مشاهده است. اگر به گوشه گوشه‌ منزلمان نگاه كنيم متوجه انواع كالاهاي لوكس و ضروري مي‌شويم كه در خانه‌هايمان جا خوش كرده‌اند؛ در حالي كه كالاهاي داخلي در انبار كارخانه‌ها خاك مي‌خورند و منتظر نگاه ما هستند تا شايد آنها نيز در گوشه‌اي از خانه‌ ما جاي خود را پيدا كنند.
بسياري از كارشناسان اقتصادي كشور، علت توجه نكردن مصرف‌كنندگان به خريداري كالاهاي ايراني را هجوم گسترده‌ انواع كالاهاي مصرفي با دوام و بي‌دوام خارجي كه به صورت قانوني و غيرقانوني وارد مرزهاي كشور مي‌شوند، دانسته‌اند اما آيا اين تنها دليل خريداري نشدن كالاهاي داخلي توسط مصرف‌كننده‌

ايراني است؟

بسياري از مصرف‌‌كنندگان، از نبود كيفيت كالاهاي ساخت داخل گله دارند و معتقدند تبليغاتي كه در مورد كالاها مي‌بينند با واقعيت يكي نيست، از همين رو ترجيح مي‌دهند به سراغ كالاهاي مشابه خارجي رفته و آنها را خريداري كنند. مشكل ديگر، جدي گرفته نشدن ضمانت‌هاي اجرايي توسط توليدكنندگان و كارخانه‌هاي داخلي در انجام تعهدهايي است كه در قبال مشتريان خود دارند. توجه به محصولات داخلي تنها مختص مصرف‌كنندگان نمي‌شود، بلكه توليدكنندگان نيز بايد با بالا بردن كيفيت محصولات، اجراي تعهدها و پايين آوردن قيمت محصولات در مقايسه با كالاهاي مشابه خارجي اجازه ندهند مصرف‌كنندگان به سمت خريداري و مصرف كالاهاي خارجي تمايل پيدا كنند و چگونه مي‌توان مصرف كالاهاي داخلي را به فرهنگ تبديل كرد؟ چرا ايراني؟
با فرهنگ‌سازي مي‌توان ميل تقاضاي مؤثر را از كالاي خارجي به داخلي تبديل كرد. بايد توجه كرد كه دليل برجستگي اين مسئله به عنوان يك مجاهدت در جهاد اقتصادي وجود اهداف دشمن در وراي قضيه براي شكستن دژ اقتصاد ماست. اگر مصرف كالاي خارجي باب شود ديگر دروازه‌ بسته‌اي براي اقتصاد در جهت دفاع باقي نمي‌ماند.
علاوه بر اين كيوان عاصم، دبيركل مجمع تشكل‌هاي دانشگاه آزاد در سالي كه توسط رهبر معظم انقلاب با عنوان سال «حمايت از كالاي ايراني» نامگذاري شده است در نامه‌اي خطاب به رئيس‌جمهور نوشت: به توليدكنندگان داخلي اهميت دهيد. در شأن شما نيست كه شركت‌هاي گستاخ خارجي همچون پژو، توتال، ايرباس و... را ارج نهاده و توليدكنندگان زحمتكش داخلي را به حال خود رها نماييد.
وضعيت اقتصادي كشور نابسامان است، خواهشمند است به جاي شناسايي بايد‌ها و مقصران قبلي و القاي اينكه اگر رقبايتان پيروز مي‌شدند وضعيت نابسامان‌تر مي‌گرديد در راستاي عمل به منويات دلسوزانه رهبري از مشاوران كاردان، متعهد، انقلابي و دلسوز در كنار مديران جوان، كارآمد، مدير، مدبر و با انگيزه استفاده نماييد تا مشكلات كشور مرتفع شود.
مشكلات اجتماعي حاصل از بيكاري جوانان در حال گسترش است. به فكر اشتغال باشيد و از جوانان نخبه و دانشمند در جهت ايجاد بستر اشتغال استفاده نماييد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار