کد خبر: 901441
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۰
بزرگداشت بيست‌وپنجمين سالگرد شهادت سيدمرتضي‌آويني در بنياد روايت فتح
مراسم بزرگداشت بيست و پنجمين سالگرد شهادت سيدمرتضي آويني با عنوان داغ شقايق عصر روز دوشنبه ۲۰ فروردين ماه در محل بنياد فرهنگي روايت فتح با حضور اهالي هنر و چهره‌هاي شاخص ادبيات دفاع مقدس، مستندسازان و اصحاب رسانه برگزار شد.
وحيد مهري

به گزارش «جوان» ابتدا محموديان يكي از همكاران شهيد آويني در حوزه نگارش متن مجموعه‌هاي روايت فتح كه اجراي مراسم بزرگداشت سيدمرتضي آويني را برعهده داشت متني از گفتارهاي شهيد را براي‌حضار قرائت كرد. رضا برجي از همكاران شهيد آويني در بخش ديگر مراسم با حزن روي صحنه حاضر شد و گفت: خوشحالم بعد از سال‌ها آمديم در جايي كه ايشان حضور داشتند. در اين حيات قدم مي‌زد و فكر و تدوين مي‌كرد. شايد بوي مرتضي اينجا بيشتر به مشام مي‌رسد. يكي از مواردي كه بسياري افراد از من مي‌پرسند اين است، اگر مرتضي بود چه مي‌كرد؟
به گفته وي، آويني هر اتفاقي كه رخ مي‌داد مردانه مي‌ايستاد. او بسيار تنها بود. بعد از شهادت ايشان فهميدند كه مرتضي از جيب خودش و از اموال شخصي خود به كاركنان سوره حقوق داده است. حوزه سوره را چاپ مي‌كرد اما توزيع نمي‌كرد.
برجي در آخر گفت: ما همچنان مشكلمان پخش مستندهايمان است. امام زمان(عج) بچه رزمنده‌ها يك قدم عقب برنداشته‌ايم. ما تغيير نكرديم و شاكريم كه رهبر را براي ما نگه داشتيد. نبايد بگويم ابزار نيست. بايد كار كنيم. در بخش ديگر مراسم تصاويري از شهداي مدافع حرم با گفتار شهيد آويني براي حضار پخش شد و تصاوير و وصيت صوتي شهيد حججي حضار را منقلب كرد.

اجراي تئاتري با محتواي زندگي شهيد آويني

اصغر نقي زاده به همراه حسين همراه يكي از بازيگران تئاتر روزهاي جنگ را روي صحنه آوردند و نمايشي با مضمون زندگي شهيد آويني اجرا كردند. همچنين در ادامه اين برنامه سرودي در وصف شهيد آويني اجرا شد.

زرشناس: انقلاب رستاخيز اعتراضي ايران اسلامي به غرب‌زدگي شبه‌مدرن بود

شهريار زرشناس نويسنده و محقق در بخش ديگر آيين نكوداشت سيد شهيدان اهل قلم صحبت‌هاي خود را با يادي از مرتضي آويني آغاز كرد و گفت: مرتضي بسيجي بود، هنرمند بود، اما بيش از اينها متفكر است و كمتر به اين وجه توجه مي‌شود. وي با بيان اينكه او متفكر انقلابي دوران گذار است، ابراز داشت: با انقلاب دو گذار در جهان و ايران اتفاق افتاد. او طلايه دار تفكر انقلابي است، اگر از منظر تاريخ به عالم غرب مدرن توجه كنيم در يك گذار تاريخي است كه ظهور انديشه پست مدرن است و انحطاط تفكر غرب است.
وي افزود: آويني متفكري متفكر مجاهد و متعهد است كه به اقتضاي شرايط حركت انقلابي مي‌كرد. هر جا نياز بود ورود مي‌كرد هم نظري و عملي؛ اينهاست كه آويني را منحصربه‌فرد مي‌كند، او مدير انقلابي بود كه در دسترس بود و رويكرد اشرافي و بوروكراتيك نداشت. او ژورناليست بود، اما در آن محيط هضم نشد، همچنين در روشنفكر بازي هضم نشد.
او در ادامه به برخي شبهات مطرح شده درباره آويني پاسخ داد و گفت: روشنفكرها مي‌گويند او اواخر عمر به دوران روشنفكري بازگشته بود. من تا چهارشنبه غروب با ايشان بودم، در نوشته‌هايش يك سطر بوي عدول از انقلاب يا عبور از انقلاب پيدا نمي‌شود. يك فريم در اين مورد ندارد. روزي كه با هم مي‌رفتيم گفت مي‌روم فكه جايي كه فرشتگان ارواح شهدا را به آسمان مي‌بردند، كدام روشنفكر درباره جنگ و مرگ اينگونه صحبت مي‌كند؛ روشنفكر مرگ را نيستي مي‌داند. او 40 ساعت قبل از شهادت اينگونه از مرگ با وجد سخن مي‌گويد و از رفتن به شهادت صحبت مي‌كند.

اتاق كار شهيد آويني موزه شد

مجري مراسم در پايان اين برنامه با اشاره به بازآفريني اتاق كار شهيد آويني گفت: اتاقي كه شهيد آويني آخرين تدوين‌هايش را در روايت فتح انجام داد به موزه مبدل شده است. اين مراسم با حضور هنرمندان، انديشمندان، همرزمان اين شهيد به همراه علاقه‌مندان اين شهيد در بنياد فرهنگي روايت فتح برگزار شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار