کد خبر: 901636
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۰
ظهور ميكروروبات‌هاي الهام گرفته از طبيعت يا همان الگوبرداري از طبيعت بر پايه تقليد از مدل‌هاي طبيعي است.
مترجم:علي طالبي

ظهور ميكروروبات‌هاي الهام گرفته از طبيعت يا همان الگوبرداري از طبيعت بر پايه تقليد از مدل‌هاي طبيعي است. محققان با پژوهش‌هايي كه انجام دادند، سيستم‌هاي مدرن پيشرفته‌‌اي را طراحي كردند. اين سيستم‌ها با هدف كمك به انسان‌ها براي حل مسائل پيچيده ‌مورد استفاده قرار مي‌گيرند. به همين دليل بسياري از مهندسان و محققان سعي مي‌كنند روبات‌هايي را با الگوبرداري از حيوانات طراحي كنند. محققان با اين روبات‌ها قطعاً به درك بهتري از تكامل مي‌رسند.
عنكبوت‌هاي روباتيك پرنده و گروه‌هاي زنبورهاي روباتيك به نظر مي‌رسد مانند داستان‌هاي علمي- تخيلي است، اما محققان در حال كار روي چنين پروژه‌هايي هستند و تلاش مي‌كنند جهان را با ميكروروبات‌ها هدايت كنند.
اما اين روبات‌ها براي چه چيزي مورد استفاده قرار مي‌گيرند و آيا اين چيزي است كه ما بايد نگران آن باشيم؟ محققان در دانشكده مهندسي مكانيك، هوافضا و عمران دانشگاه منچستر در اين باره معتقدند كه ميكرو روبات‌ها واقعاً مسئله‌اي براي نگراني نيستند و به جاي آن مي‌توانند انقلابي در روباتيك باشند كه نسل بعدي را در توليد تكنولوژي رهبري مي‌كند. محققان به تازگي براي تحقيق در مورد عنكبوت‌هاي روباتيك به گونه‌اي خاص از عنكبوت پرنده Phidippus regius استفاده كردند.
محققان در اين روش ابتدا عنكبوت را براي پريدن از فاصله‌ها و ارتفاعات مختلف آموزش دادند و حداكثر جزئيات هر حركت عنكبوت را با استفاده از دوربين‌هاي با وضوح بالا كه مي‌تواند آهسته شود، ضبط كردند و در نهايت توانستند به شيوه‌هاي نويني دست پيدا كنند. محققان پس از اين آزمايش دريافتند كه مي‌توانند از اين داده‌هاي زيست مكانيكي براي مدل‌سازي روبات‌هايي استفاده كنند كه مي‌توانند با همان توانايي‌ها كار كنند. آنها در ادامه معتقدند با استفاده از اين مجموعه داده گسترده، ما در حال حاضر در حال توسعه روبات‌هاي نمونه اوليه هستيم كه مي‌تواند اين جنبش‌هاي بيومكانيكي را تقليد و چند سانتيمتر پرش كند.
تحقيق و پيشبرد دكتر نابوي در زمينه آيروديناميك، طراحي هواپيما و مدل‌سازي سيستم‌هاي مهندسي است اما او هم اكنون اين تخصص را با تكنولوژي‌هاي پرواز و پريدن با الهام از زيست شناسي، از جمله زنبورهاي پرنده روباتيك، تركيب مي‌كند. هدف نهايي اين است كه يك زنبور روباتيك بسازيم كه بتواند به طور مستقل پرواز كند و ما در اين پروژه راه بسيار طولاني در پيش داريم اما چنين فرصت‌هاي مختلفي براي نتايج علمي و مهندسي درخشان وجود دارد كه اين روند را بسيار هيجان انگيز مي‌كند.
محققان مي‌گويند:«ما قصد داريم اولين زنبور روباتيك جهان را كه مي‌تواند بدون كمك و بدون همراهي پرواز كند، بسازيم. اين تكنولوژي‌ها همچنين مي‌توانند براي بسياري از كاربردهاي مختلف، از جمله بهبود عملكرد آيروديناميكي هواپيما مورد استفاده قرار گيرند.»

منبع: ساينس ديلي

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر