کد خبر: 901915
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۵
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان سمنان:
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به کاهش میزان بارندگی و خشکسالی‌های متناوب در استان گفت: برنامه‌های کاهش اثرات مخرب خشکسالی بر باغات استان سمنان اجرا می‌شود .

مهدی قرائیان با بیان اینکه استان سمنان با میزان بارندگی 107.9 میلی‌متر دومین استان خشک کشور محسوب می‌شود اظهار کرد: در سال‌های اخیر با کاهش قابل‌توجه میزان بارندگی منابع آبی سطحی این استان مانند چشمه‌ها و قنوات بشدت تحت تأثیر قرارگرفته است و میزان آبدهی در این منابع آبی کاهش چشمگیر داشته است .

وی با اشاره به کاهش میزان بارندگی در این استان گفت: از ابتدای امسال تاکنون با کاهش 50 درصدی میزان بارندگی مواجه بودیم و این میزان در برخی مناطق شمالی استان حدود یک‌سوم میزان بلندمدت بارندگی بوده است .

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به وجود 54 هزار هکتار باغ آبی مثمر در سطح استان گفت: در شرایط خشکسالی برخلاف زراعت یک‌ساله کاهش سطح کشت‌های دائمی امکان‌پذیر نیست و مضرات کم‌آبی بر روی باغات به‌عنوان سرمایه‌گذاری بلندمدت اثرات جبران‌ناپذیری دارد .

قرائیان با اذعان به اینکه تغییرات اقلیمی موجود و کاهش میزان بارندگی ایجاب می‌کند تا برنامه‌ریزی لازم و دقیق برای کاهش خسارت بر بخش کشاورزی استان صورت گیرد به برنامه‌های طراحی‌شده کاهش اثرات مخرب خشکسالی از سوی این سازمان برای کشاورزان اشاره کرد و گفت: در این راستا اطلاع‌رسانی به باغداران و همچنین ارائه توصیه‌های فنی برای به‌کارگیری روش‌های مقابله با اثرات مخرب خشکسالی در حال انجام است .

وی به برخی از راهکارها و اقدامات در راستای کاهش اثرات مخرب خشکسالی بر باغات استان اشاره کرد و گفت: جایگزینی ارقام مقاوم به کم‌آبی، به‌کارگیری سیستم‌های نوین آبیاری، استفاده از مالچها، تغذیه مناسب و مصرف مواد آلی و مواد جاذب رطوبت و همچنین استفاده از پوشش‌های محافظتی و در نهایت ایجاد سامانه های استحصال آب باران در این زمینه بسیار مفید است .

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به اقدامات سازمان جهاد کشاورزی برای حمایت از کشاورزان گفت: با هدف کاهش اثرات خشکسالی امسال کودهای مناسب خشکسالی مانند سولفات پتاسیم برای مصرف در باغات به‌اندازه کافی در دسترس باغداران استان قرار گرفت .

قرائیان برگزاری کلاس‌های آموزشی برای کشاورزان را از دیگر اقدامات این سازمان عنوان کرد و افزود: در حال حاضر کلاس‌های آموزشی و آموزش مستقیم کارشناسان پهنه در مراکز جهاد کشاورزی سراسر استان در حال انجام است تا این کارشناسان نیز این آموزش‌ها را در زمان نیاز به کشاورزان انتقال دهند .

وی با اشاره به برنامه‌ریزی برای اجرای پروژه‌های تقویت باغات در 3000 هکتار از عرصه‌های بحرانی این استان خاطرنشان کرد: برای اجرای این پروژه‌ها به بیش از 25 میلیارد ریال اعتبار نیاز است و تأمین به‌موقع این مبلغ می‌تواند بسیار مؤثر باشد .

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از خریداری 100 تن « زئولیت معدنی» و 200 کیلوگرم «اسپور قارچ مایکوریزا» به‌منظور اجرای پروژه‌های الگویی در باغات شهرستان‌های میامی و مهدی‌شهر و ارسال آن به این شهرستان‌ها خبر داد

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر