کد خبر: 902078
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۱
نيره ساري

از سال قبل بود كه زمزمه‌هاي سونامي بازنشستگي در آموزش‌و‌پرورش و نياز به جذب 300 هزار معلم مطرح شد. به گفته رئيس مركز برنامه‌ريزي نيروي انساني وزارت آموزش‌‌و‌پرورش سال 1396 تا 1400 بازه زماني خاصي بوده كه به اندازه 15 سال گذشته، آموزش‌و‌پرورش خروجي بازنشستگي خواهد داشت. از سوي ديگر گفته مي‌شود دقيقاً طي همين چند سال نيز آموزش‌و‌پرورش با افزايش دانش‌آموزان مواجه است كه همين بر ضرورت حل معضل كمبود نيرو مي‌افزايد.
امسال نيز به‌رغم گذشت يكسال از بازه زماني تعيين شده مجدداً اسفنديار چهاربند بر اين نكته تأكيد كرده است كه تا سال 1401 حدود 350 هزار نفر از فرهنگيان بازنشسته خواهند شد. نكته جالب اين است كه در همين رابطه معاون سازمان آموزش‌وپرورش استثنايي هم از سونامي بازنشستگي معلمان اين بخش خبر داده و گفته است: سالانه 800 نفر در اين سازمان شرايط بازنشستگي پيدا مي‌كنند و اين سازمان 23 هزار نفر نيرو دارد كه از امسال با سونامي بازنشستگي نيرو‌هاي اين سازمان مواجهيم.
طنز تلخ ماجرا اينجاست كه سيد‌محمد بطحايي، وزير آموزش‌و‌پرورش مهر تأييد بر اين معضل زده و ضمن تأييد كمبود نيرو به دليل خروج نيروي انساني از سال 97، گفته است بايد از روش‌هاي مختلفي براي تأمين نيروي انساني در سال تحصيلي آينده و سال‌هاي بعد استفاده كنيم تا مشكلاتي براي نظام آموزش‌و‌پرورش كشور ايجاد نشود. در مقابل قطعيت اين اظهارات مسئولان آموزش‌و‌پرورش و هشدار نسبت به اعلام نياز نيروي انساني، برنامه‌ريزي براي مواجه با اين مشكل نكته مغفول مانده‌اي است كه دراين‌باره به ذهن مي‌رسد و همواره هم گوشزد مي‌شود.
با اين مقدمه كه نيازهاي انبوه آموزش‌و‌پرورش به معلم را با توجه به سونامي خروج نيرو بايد با روش‌هاي منطقي و مناسب پاسخ داد، چند سؤال به ذهن مي‌رسد:
اول اينكه آيا آموزش‌و‌پرورش در نظر دارد همچنان مثل قبل براي تأمين نيروي موردنياز خود، راه‌‌حل‌هايي همچون به‌ كارگيري معلمان حق‌‌التدريس، سرباز معلمان و آموزگاران بازنشسته را به كار ببندد؟ آيا اساساً اين راه‌حل كمكي به تأمين نيروي مورد‌نياز كرده است؟!
همچنين استفاده از معلمان حق‌‌التدريسي كه همواره نسبت به عدم بهره‌مندي از حقوق و مزايا و معوقات خود گلايه دارند، راهكار درستي مي‌تواند باشد؟ در همين راستا ميزان كيفيت ارائه شده از سوي معلمان بي‌انگيزه چه ميزان براي نهاد آموزش‌و‌پرورش اهميت دارد؟
دوم، با روند فعلي پذيرش اندك در دانشگاه فرهنگيان و سهميه‌هاي اختصاص يافته به آموزش‌وپرورش در آزمون‌هاي استخدامي آيا مي‌توان از طريق فوق كسري معلمان را پاسخ داد؟!
در نهايت اينكه آموزش‌و‌پرورش لازم است بالاخره در اين مقطع با قرار گرفتن در اوج سونامي فقدان نيروي انساني و افزايش دانش‌آموزان، به صورت رسمي از برنامه‌ها و تدابير خود براي جبران اين كمبودها بگويد؛ چراكه اگر براي جبران اين كمبود قرار باشد سن بازنشستگي با افزايش روبه‌رو شود، قطعاً فرهنگيان بايد از اين تصميم مطلع شوند تا برنامه‌ريزي‌هاي مادي و معنوي خود را منطبق با اين تصميم كنند. اگر هم سناريوي ديگري براي مواجه با اين سونامي در نظر آموزش‌و‌پرورش است، بايد ضمن در نظر گرفتن شرايط موجود آن را با فرهنگيان مطرح كنند؛ اگر هم كه وزارتخانه برنامه‌اي ندارد كه هيچ، به همين منوال ادامه دهد !

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار