کد خبر: 902587
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۴
رئيس ستاد اجرايي فرمان حضرت امام(ره):
رئیس مرکز آمار مجموع بیکاران و شاغلان ناقص را 5/2 میلیون نفر عنوان می‌کند و رئيس ستاد اجرايي فرمان حضرت امام(ره)می‌گوید: بزرگ‌ترين معضل كشور بيكاري است كه اگر بحث اشتغال را حل كنيم، تهديدات خارجي نمي‌توانند مشكلي برايمان ايجاد كنند، از ‌اين‌رو بايد نهضت اشتغالزايي در كشور به راه بيفتد.
هادی غلامحسینی

بايد نهضت اشتغالزايي در كشور به راه بيفتدمحمد مخبر، رئيس ستاد اجرايي فرمان حضرت امام(ره) در سومين نشست اعضاي شوراي مديران كل دفاتر حوزه‌هاي وزارتي و حوزه رياست سازمان‌ها و نهادها كه عصر سه‌شنبه (28 فروردين) برگزار شد، گفت: دشمن با تمام توان در زمينه‌هاي اقتصادي عليه كشورمان فعاليت مي‌كند؛ ممكن است فعاليت دشمنان منجر به ايجاد زحمت و كندي در كار شود، اما قطعاً نمي‌توانند مانعي برايمان ايجاد كنند. مخبر با تأكيد بر اينكه امروز به سه موضوع مهم نيازمنديم، گفت: موضوع اول كه مهم‌ترين مسئله هم بوده، انسجام ملي است. به وحدتي ريشه‌اي در كشور نيازمنديم و جداي از مسائل سياسي و دسته‌بندي‌هاي آن، تكليف همگان حركت در مسيري است كه نتيجه آن وحدت باشد.
وي ادامه داد: ايران كشور بسيار بزرگي است و امكانات وسيعي دارد. نبايد در ذهن مردم، كشور را به‌گونه‌اي ترسيم كنيم كه احساس كنند زندگي سختي خواهند داشت.

در حوزه فقر‌زدايي موفق بوده‌ايم

مخبر اضافه كرد: در سال 56 كشور 30 ميليون نفر جمعيت داشت و 6 ميليون بشكه نفت توليد مي‌شد كه 5 ميليون آن را مي‌فروختند. بانك جهاني در همان سال اعلام كرد كه 46درصد مردم ايران زير‌خط فقر زندگي مي‌كنند. بر اساس اين آمار در سال 56 حدود 14‌ميليون نفر از 30 ميليون نفر زير‌خط فقر مطلق بودند. وي گفت: بانك جهاني در سال 93 و 94 كه جمعيت كشور چيزي حدود 80 ميليون نفر بوده آمار تعداد ايرانياني را كه زير خط فقر هستند، اعلام كرده است و براساس آن 5/9 درصد از مردم يعني حدود 7 ميليون نفر زير‌خط فقر بودند و در مقايسه با قبل از انقلاب كه جمعيت بسيار كمتر بوده اين رقم به نصف رسيده است. آيا چنين آماري نشان‌دهنده ناكارآمدي نظام يا كارآمدي آن است؟

از امكانات خوب استفاده نكرده‌ايم

ماليه دولت در حالي روي برخي از بخش‌ها در حوزه درآمدزايي چون نفت، گاز و پتروشيمي تمركز كرده است كه به گفته مخبر، در كشور امكانات بسياري داريم، اما متأسفانه از آنها به‌خوبي استفاده نكرده‌ايم، مثلاً كشورمان حدود 2هزار و 700 كيلومتر به دريا دسترسي دارد، در كشورهاي نيمه‌پيشرفته زماني كه 100 كيلومتر به دريا دسترسي دارند، جمعيت بسيار زيادي را اداره مي‌كنند.
مخبر گفت: كشورمان 95درصد زعفران دنيا را تأمين مي‌كند و 8 ميليارد دلار بازار زعفران دنياست، آن وقت ما چيزي حدود 400 ميليون دلار از اين بازار بزرگ استفاده مي‌كنيم.
وي تصريح كرد: به‌لحاظ تنوع در صنايع دستي در جهان رتبه اول را داريم، اما به‌لحاظ حجم در رتبه هشتم قرار گرفته‌ايم و بين 25 تا 30 ميليارد دلار هم گردش اين بازار است و كشورمان 500 ميليون دلار از اين بازار استفاده مي‌كند.

بيكاري معضل است

رئيس ستاد اجرايي فرمان حضرت امام(ره) ضمن اشاره به مسئله اشتغال تأكيد كرد: بايد با انسجام و ايجاد اميد در مردم، نهضت اشتغالزايي در كشور راه بيفتد و اين كار با يك قوه، يك دستگاه و يك جريان شدني نيست، بلكه بايد همه به صحنه بيايند. در شرايطي كه طبق آمارهاي رسمي بيش از 3ميليون بيكار در كشور وجود دارد و ورود 4ميليون فارغ‌التحصيلان دانشگاهي به بازار كار به تدريج اتفاق مي‌افتد، مخبر اضافه كرد: بزرگ‌ترين معضل كشور بيكاري است. اگر بحث اشتغال را حل كنيم، تهديدات خارجي نمي‌توانند مشكلي برايمان ايجاد كنند.

ماليات‌هاي ستاد را همچون بخش خصوصي و با اولويت اول پرداخت مي‌كنيم

در‌حالي‌كه عده‌اي پيوسته مدعي مي‌شوند كه مجموعه‌هاي انقلابي فعال در راستاي فقر‌زدايي ماليات حقه خود را به دولت پرداخت نمي‌كنند و از اين رهگذر در فعاليت‌هاي اقتصادي رقابت خدشه‌دار مي‌شود، مخبر ادامه داد: ماليات‌هاي ستاد را همچون بخش خصوصي و با اولويت اول پرداخت مي‌كنيم و از سوي مسئولان امر اين موضوع بارها اعلام شده شده است. وي با اشاره به اينكه ستاد اجرايي فرمان امام(ره) از حدود شش سال پيش تصميم گرفت در جهت محروميت‌زدايي وارد عمل شود، گفت: در اين ستاد هيچ فعاليتي انجام نمي‌شود، مگر اينكه مخاطب آن مردم باشند. تمام فعاليت‌هاي بزرگ ستاد در زمينه ايجاد اشتغال را به مناطق محروم برديم. رئيس ستاد اجرايي فرمان حضرت امام(ره) با يادآوري هماهنگي‌ها ميان اين ستاد و دولت اظهار كرد: با دولت و بخش خصوصي هيچ رقابتي نداريم. تمام ساخت‌وسازها و فعاليت‌هاي عمراني و محروميت‌زدايي ستاد با هماهنگي دولت صورت مي‌گيرد؛ يعني ما در هيچ‌جا بيمارستان نمي‌سازيم، جز اينكه دولت تعيين كند و هيچ مدرسه‌اي بدون پيشنهاد وزير آموزش‌و‌پرورش ساخته نمي‌شود.

رئيس مركز آمار: 2/5 ميليون بيكار و شاغل ناقص داريم

رئيس مركز آمار گفت: 3ميليون و ۲۰۰ هزار نفر بيكار مطلق (‌‌افرادي كه حتي يك ساعت هم در هفته كار نمي‌كنند) در كشور داريم و حدود 2 ميليون نفر هم داريم كه اشتغال ناقص (‌افرادي كه كمتر از 44ساعت در هفته كار مي‌كنند) دارند و به دنبال شغل تمام وقت هستند.
بر اساس اطلاعات مركز آمار ايران، در سال ١٣٩٦، نرخ بيكاري 1/12 درصد و سهم اشتغال ناقص از اشتغال كشور 4/10 درصد بوده است. اميدعلي پارسا، رئيس مركز آمار ايران گفت: 3 ميليون و 200 هزار نفر بيكار مطلق در كشور داريم و حدود 2 ميليون نفر هم داريم كه اشتغال ناقص دارند و به دنبال شغل تمام وقت هستند. وي با اشاره به اينكه مركز آمار تعريف كار را بر اساس استانداردهاي سازمان بين‌المللي كار ارائه مي‌دهد، گفت: بر همين اساس بيكار مطلق به كساني اطلاق مي‌شود كه حتي يك ساعت در هفته هم كار نمي‌كنند. اشتغال ناقص هم بنا بر اعلام مركز آمار بر همين اساس بين يك تا 44 ساعت در هفته و اشتغال كامل 44 ساعت در هفته يا بيشتر را در‌بر‌مي‌گيرد. پارسا افزود: كساني هم كه گاهي درباره تعداد بيكاران برآوردي بيش از آنچه ما اعلام مي‌كنيم، دارند، تلاش مي‌كنند كه بيكاري ناقص و مطلق را با هم تركيب كنند و افراد داراي اشتغال ناقص را هم بيكار قلمداد مي‌كنند كه اين غلط است و كسي كه اشتغال ناقص دارد بيكار نيست؛ هر چند كه بايد به فكر اشتغال ناقص هم بود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار