کد خبر: 902753
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۳
بي شک صنعت گردشگري يکي از مهمترين بخش هاي درآمد زا در هر منطقه اي به شمار مي آيد که مي تواند با کمترين سرمايه گذاري اما توجه ويژه به پتانسيل ها و بهره مندي از داشته ها در کمترين زمان به سود برسد. اما با اين شرايط در اکثر استانها نه تنها سرمايه گذاري خاصي بر روي اين صنعت نمي شود بلکه ظرفيت ها نيز ناديده گرفته مي شوند. در اين ميان سمنان از جمله استانهايي است که تا کنون  از ظرفیتهای مهم طبیعی، تاریخی و مذهبی آن به خوبی بهره برداری نشده است اما در سال جاری قرار است مشاغل مرتبط با بخش گردشگری با تدوین برنامه جامع و برگزاری همایشهای مختلف در این استان توسعه می یابد.
حوريه ملکي

بیکاری یکی از معضلات کنونی فراروی کشور و استان سمنان است که باید با تدابیر اصولی این چالش را با شکوفایی ظرفیتهای موجود بخش های مختلف اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و ورزشی برطرف کرد. توجه کارآفرینان به صنعت گردشگری در کنار حمایت از ایده‌های نوین می‌تواند به ترویج اشتغالزایی در این بخش کمک کند، کارآفرینی با ارایه طرح های مرتبط در این بخش با تحقق این هدف، رونق می گیرد زیرا این راهبرد می تواند سمنان را به عنوان قطب مهم گردشگری مطرح کند. در استان سمنان تاکنون 40 روستای هدف گردشگری شناسایی شده و 34 اقامتگاه بوم گردی، هفت خانه مسافر، یک متل و سه مجتمع، محوطه و مجموعه گردشگری در منطقه روستایی سمنان احداث شده است. همچنين در این استان بیش از یک هزار و 147 اثر تاریخی شناسایی شده که تاکنون 718 اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

گردشگري نيازمند کارآفريني

کارآفرینی و ارایه طرح های مرتبط در بخش گردشگری استان برای افزایش اشتغال رونق می گیرد. رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان با بيان اين جمله مي گويد: " باید مهارت آموزی با افزایش تردد مسافران و رونق بخش گردشگری در استان افزایش یابد." علی اصغر جمعه ای ادامه مي دهد: "در سال جاری حدود 20 عنوان همایش مشاغل مرتبط با بخش گردشگری در استان سمنان برگزار می شود و پیش بینی می شود تا 2 سال آینده حدود پنج هزار نفر در این بخش در سمنان مشغول به کار شوند."

وی خاطر نشان مي کند: "سمنان با برخورداری از ظرفیت های مهم طبیعی،تاریخی و مدهبی قطب بخش گردشگری در کشور است اما به دلایل مختلف این ظرفیت ها برای کاهش آمار بیکاری در سمنان بهره برداری نشده است." جمعه ای با بیان این که، امروز عرصه جستجو برای یافتن مشاغل پشت میزی تمام‌شده و باید به دنبال اشتغال از مراجع دیگر بود، ادامه مي دهد: "گردشگری یکی از این ابزارها است که می‌تواند اشتغال فراوانی ایجاد کند. توجه کارآفرینان به صنعت گردشگری در کنار حمایت از ایده‌های نوین می‌تواند به ترویج اشتغال در بخش گردشگری کمک کند."

مردم بهتر از دولتي ها کار مي کنند

یکی از دغدغه‌های همیشگی کارآفرینی این بوده که نظام‌ها و سازمان‌های دولتی در امور کارآفرینان مداخله نکنند چراکه شاهد هستیم هرکجا کار به دست مردم سپرده شد، نتایج بهتری رقم خورد و برعکس هر جا که سازمان‌های دولتی در کسب کارها مداخله کردند، مشکلات عدیده برای کارآفرین ایجادشده است. حال با توجه به عبور سالانه میلیون‌ها مسافر از استان در سال 97 برنامه‌ریزی‌ها بر مبنای افزایش ماندگاری گردشگران باشد و برپایی نمایشگاه‌های صنایع‌دستی سوغات و اجرای آیینها علاوه بر ایجاد شور و نشاط اجتماعی سرعت گذر مسافران از سمنان را کاهش می‌دهد.

دروازه ارگ سمنان، مسجد تاریخانه دامغان، قلعه سارو ، مجموعه تاریخی بسطام، آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی، مسجد امام ، مجموعه قصر بهرام گرمسار، بازار آرادان و کاروانسرای ده‌نمک از جمله آثار تاریخی شاخص استان سمنان در فهرست ملی است. استان سمنان در بخش گردشگری دارای ظرفیتی های فراوانی است که به اعتقاد کارشناسان امر این ظرفیت ها آن چنان شایسته بهره برداری نشده است. در استان سمنان بیش از یک هزار و 147 اثر تاریخی شناسایی شده که تاکنون 718 اثر تاریخی، طبیعی و معنوی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. البته بايد ذکر کرد که در حال حاضر سالانه کمتر از یک میلیون گردشگر از جاذبه های طبیعی و تاریخی استان سمنان دیدن می کنند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار