کد خبر: 907012
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۰
ه‌رغم اينكه طي سال‌هاي اخير از شمار مشكلات حوزه آموزش و پرورش با ورود خيران و سرعت گرفتن ساخت مدارس كاسته شده است، اما همچنان سايه مدارس كانكسي و خشتي بر سر دانش‌آموزان استان‌ها به ‌خصوص در مناطق محروم سنگيني مي‌كند. مسئله‌اي كه نيازمند عزمي جدي در مسئولان براي مدرسه‌سازي در تعطيلات تابستاني پيش‌رو است...
ميترا شهبازي

بدر حال حاضر در آذربايجان‌غربي بيش از 488 مدرسه كانكسي و خشتي وجود دارد كه نمي‌تواند نياز دانش‌آموزان به فضايي براي تحصيل را برطرف كند، از اين رو متوليان علاوه بر حذف اين چنين مدارس، بايد بيش از 5 هزار مدرسه ديگر نيز در استان بسازنند تا فضاي آموزشي آذربايجان غربي به حد طبيعي برسد.

سال تحصيلي 96- 97 آخرين روزهاي خود را سپري مي‌كند و تعطيلات تابستاني پيش‌روي دانش‌آموزان سراسر كشور قرار گرفته است. سال گذشته با هر خوبي و بدي كه داشت در حال اضافه شدن به دفترچه خاطرات دانش‌آموزان است و از اين پس نيز مسئولان موظف هستند كه شرايط تحصيلي سال تحصيلي پيش‌رو را براي دانش‌آموازن بهبود ببخشند. اولين گام هم در اين راستا چيزي نيست جز اينكه مدارس كپري، خشتي و كانكسي كه قرار بود مدارس موقت دانش‌آموزان باشند و حالا دائمي شده‌اند را حذف كنند. مدارسي كه تحصيل زير سقف آنها از امنيت كافي برخوردار نيست و دانش‌آموزان نمي‌دانند بايد حواسشان به سلامتشان يا درسشان باشد. البته نگراني آنها بي‌دليل هم نيست، چراكه طي سال‌هاي گذشته حوادث بسياري براي دانش‌آموزان در همين مدارس رخ داده است. بنابراين با توجه به اينكه حذف مدارس كانكسي و خشتي در ليست برنامه‌هاي متوليان استاني و كشوري قرار دارد و طي چند سال اخير نيز خيران با نقش پررنگ‌شان اقدامات مهمي در همين راستا انجام داده‌اند، ضروري است از تعطيلات تابستاني پيش‌رو در راستاي حذف كامل مدارس كانكسي و خشتي به عنوان فرصتي مناسب بهره برد.

مدرسه‌سازي تا پايان محروميت‌ها ادامه يابد

در حال حاضر كمبود شديد مدرسه در آذربايجان‌غربي را مدارس چند شيفتي و 448 مدرسه كانكسي و خشتي جبران مي‌كنند. بنابر اين در صورتي كه مسئولان بخواهند در راستاي حذف اين مدارس گام بردارند بايد به 3 هزار و 249 باب مدرسه فعلي بيش از 5 هزار كلاس درس ديگر اضافه كنند تا نسبت دانش‌آموزان با فضاي آموزشي استان به يك حد نرمال و طبيعي برسد. البته طي چند سال گذشته به خصوص سال 96 خيران نقش بزرگي در راستاي مدرسه‌سازي ايفا كردند و ساخت بيش از نيمي از مدارس كل كشور را بر عهده داشتند. در اين راستا مديرعامل مجمع خيران مدرسه‌ساز آذربايجان‌غربي با تأييد مطالب فوق مي‌گويد: «تاكنون در سطح آذربايجان‌غربي خيران ساخت يك هزار و ۱۷۶ باب مدرسه با 5 هزار و ۹۱۰ كلاس درس را متعهد شده‌اند كه از اين تعداد، ۶۰۶ باب مدرسه با 2 هزار و ۶۶۹ كلاس درس احداث و تحويل آموزش و پرورش شده است.»

علي آخونديان، با اشاره به نقش پررنگ خيران نسبت به كمك‌هاي دولتي ادامه مي‌دهد: «در سال گذشته ۲۰۰ ميليارد تومان توسط دولت براي اتمام پروژه‌هاي نيمه تمام در نظر گرفته شده بود كه كمك‌هاي خيران حدود ۹۰۰ ميليارد تومان در مدرسه‌سازي و ۳۰۰ ميليارد تومان در زمينه اهداي زمين و... بوده كه اين ميزان شش برابر اعتبارات دولتي است.»

علاوه بر مدرسه‌سازي قهرمان رحماني، مديركل نوسازي توسعه و تجهيز مدارس آذربايجان‌غربي از بازسازي بيش از 2 هزار كلاس درس در استان خبر مي‌دهد و مي‌گويد: «اين طرح از سال 85 همزمان با سراسر كشور در استان كليد خورده است و تاكنون سبب بازسازي 2 هزار و 64 كلاس درس شده است.» اتفاقي بايد آنقدر ادامه يابد تا محروميت دانش‌آموزان از حضور در كلاس درس را كنار بزند و در استان‌هاي ديگر اجرا شود.

ضرورت ‌هم‌انديشي مسئولان استاني با خيران

با توجه به اينكه سال تحصيلي 96- 97 آخرين روزهاي خود را پشت سر مي‌گذارد، شروع تابستان فرصت مناسبي است تا مسئولان استاني، آموزش و پرورش به همراه خيران جلسه‌اي در راستاي برنامه‌ريزي براي رفع كمبودها و نيازهاي آذربايجان‌غربي به فضاي آموزشي برگزار كنند. البته اين ضرورت بايد در تمام استان‌ها در نظر گرفته شود. چرا كه آذربايجان‌غربي تنها منطقه‌اي نيست كه با معضل وجود مدارس كانكسي مواجه است و اين مسئله در استان‌هايي چون خراسان رضوي، سيستان و بلوچستان، كهگيلويه و بويراحمد، فارس خوزستان و غيره هم وجود دارد.

البته با توجه به اينكه سال گذشته در استان خوزستان و به‌خصوص در شهر اهواز به دليل كمبود مدرسه مشكلات متعددي براي دانش‌آموزان در گرماي طاقت فرساي بالاي 50 درجه ايجاد شده بود و مدارس كانكسي از سيستم تهويه‌اي برخوردار نبودند، مدير آموزش و پرورش  وعده برچيده شدن مدارس كانكسي را در برخي از مناطق استان مي‌دهد. در اين خصوص مجيد موحديان با اشاره به اينكه اين اتفاق در بخش‌هاي ويس و شيبان در سال 97 رخ خواهد داد، ادامه مي‌دهد: «با پيگيري‌هاي انجام شده عمليات ساخت 3 مدرسه در روستاهاي وحيد، حبيش و نگازه كوچك آغاز شده و پيش‌بيني مي‌شود تا چند ماه ديگر آماده بهره‌برداري شوند.» سيدهادي حسيني، مدير آموزش‌وپرورش ناحيه دو بندرعباس نيز با اشاره به كمبود 200 كلاسه درس در اين منطقه مي‌گويد: «در اين ناحيه 637 خير را شناسايي كرده‌ايم تا مدرسه‌سازي را با كمك آنها انجام دهيم.» بنابراين تعطيلات تابستاني فرصتي مناسب است تا مسئولان با همكاري خيران اين مشكلات را به طور كامل برطرف كنند.

 

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار