کد خبر: 908265
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۷
سالار عقیلی:
همه بازیکنان تیم ملی را دوست دارم. اما تیم ایرانی اجازه بدهید نگویم. در میان تیم‌های خارجی هم آلمان و باشگاه رئال‌مادرید و بایرن‌مونیخ را ترجیح می‌دهم.
سرود رسمی تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۱۸ به‌نام «11 ستاره» با صدای آقای سالار عقیلی و موسیقی آقای بابک زرین و شعر آقای احسان افشاری یکشنبه ضمن مراسم بدرقه تیم ملی فوتبال با حضور اعضای تیم ملی فوتبال و جمعی از هنرمندان و مسوولان در تالار وحدت رونمایی شد.

ارکستر سمفونیک تهران به رهبری شهرداد روحانی که قرار است در ایام برگزاری جام جهانی فوتبال در سه شهر روسیه روی صحنه برود. در این برنامه چهار قطعه از جمله سرود تیم ملی در جام جهانی با خوانندگی سالار عقیلی را در تالار وحدت روی صحنه برد.
یکی از قطعاتی که در تالار وحدت اجرا شد، آهنگی پرتغالی بود که شهرداد روحانی آن را به کارلوس کی‌روش تقدیم و عنوان کرد که این قطعه با حال‌وهوای کشور او همخوانی دارد. اجرای این قطعه پرتغالی با لبخند و استقبال سرمربی تیم ملی ایران رو‌به‌رو شد و پس از اتمام آن، کی‌روش به‌صورت ایستاده به تشویق ارکستر ایران پرداخت. در ادامه مراسم آقایان فریدون شهبازیان و سالار عقیلی به دعوت شهرداد روحانی روی صحنه آمده و قطعه «پیروزی خورشید» را برای مخاطبان اجرا کردند. سپس در حضور کارلوس کی‌روش و اعضای هیات‌مدیره فدراسیون فوتبال پیراهن شماره ۱۲ تیم ملی که با عنوان یار دوازدهم به مخاطبان معرفی شده به سالار عقیلی، شهرداد روحانی، فریدون شهبازیان و علی‌اکبر صفی‌پور اهدا شد. بخش پایانی آیین بدرقه تیم ملی فوتبال ایران با گذر بازیکنان تیم ملی از قرآن کریم همراه بود که با صلوات خاصه امام رضا؟ع؟ که از سوی خادمین آستان قدس اجرا شد برای جام جهانی بدرقه شدند.
سرود رسمی تیم ملی فوتبال ایران مسیر پرفراز و نشیبی را طی کرد تا بالاخره به انتشار رسید. زمزمه‌های ساخت این سرود از زمستان سال گذشته به گوش می‌رسید و در طول این مسیر نام چند خواننده مختلف مطرح شد.

علیرضا قربانی جدی‌ترین گزینه برای خواندن یکی دیگر از سرودهای تیم ملی بود که اوایل اردیبهشت طی نامه‌ای رسمی از اجرای این اثر استعفا داد. او در نامه خود نوشت: «‌طی این روزها و با تعمق و دقت بیشتر به این نتیجه نزدیک‌تر شدم که جنس و محتوای موسیقی که من در طی حدود ۲۲‌سال فعالیت و تلاش حرفه‌ای در آن رشد و پرورش یافته‌ام و هویت و اصالت هنری مهم‌ترین رکن آن است، ممکن است با نتیجه و خروجی‌ای که عزیزان دست‌اندرکار و سفارش‌دهنده اثر از آن توقع دارند و بحق هم بایستی حاصل شود، ناهمگون و ناهماهنگ باشد و از این رو نتوانم خواسته خیل عظیم مخاطبان و علاقه‌مندان گرانقدر این رویداد مهم ورزشی و بین‌المللی را مرتفع سازم.»
دی‌ماه سال‌۹۶ بود که فدراسیون فوتبال و بنیاد رودکی با حمایت ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون هنری وی کار ساخت سرودهای تیم ملی فوتبال کشورمان را با قدرت در دست گرفت. طی سال‌های گذشته زوج هنری سالار عقیلی و بابک زرین چند اثر ماندگار نظیر تیتراژ سریال‌های «تبریز در مه» و «معمای شاه» را تولید کرده بودند که ترانه‌سرای آن‌ها زنده‌یاد دکتر افشین یداللهی بود.
بابک زرین، آهنگساز قطعه 11 ستاره درباره این‌که برای اجرای سرود تیم ملی بهتر است از کدام خوانندگان استفاده کنیم گفته بود: «خواننده‌هایی مثل سالار عقیلی، همایون شجریان یا علیرضا قربانی بهتر از برخی خوانندگان پاپی هستند که نمی‌توانند روی استیج بخوانند.»
علیرضا عصار که خود ترانه‌ای برای تیم ملی خوانده است نیز درباره سرود تیم ملی این گونه اظهار نظر کرده بود: «کار آقای روحانی حتماً خوب است. درباره کار آقای سالار عقیلی باید صبر کنیم و خروجی را بشنویم.»
در این‌باره با سالار عقیلی نیز گفت‌و‌گویی داشتیم. وی در پاسخ به این سؤال که در ابتدا چه کسی به شما پیشنهاد خواندن این آهنگ را داد و چطور شد که شما قبول کردید گفت: فدراسیون با بنیاد رودکی مکاتبه‌ای انجام داده بود برای ساخت سرودی مناسب برای تیم ملی فوتبال در جام جهانی روسیه و بنیاد رودکی هم به من پیشنهاد داد تا در این پروژه خوانندگی را برعهده بگیرم.
سالار عقیلی همچنین درباره انصراف آقایان محمد معتمدی و علیرضا قربانی از خواندن این آهنگ گفت: علت انصراف آقای قربانی را واقعاً نمی‌دانم و درباره این‌که به آقای معتمدی پیشنهاد خواندن کاری را برای جام جهانی داده باشند یا نداده باشند، اطلاعی ندارم.
عقیلی همچنین درباره این‌که آیا خود را گزینه مناسبی برای خواندن این آهنگ می‌داند، عنوان کرد: چون من آثار ملی میهنی و وطنی زیادی را اجرا کرده‌ام و بخش زیادی از مردم عزیز ایران آثار ملی میهنی‌ام را شنیده‌اند، این پیشنهاد به من داده شد. به‌هر‌حال کسی که می‌خواهد کاری را انجام دهد می‌رود سراغ آدمی که قبلاً در آن زمینه کار کرده و تجربه‌اش را دارد.
وی درباره سازنده موسیقی و شاعر این کار گفت: آهنگسازی یکی از این آثار را دوست خوب و هنرمندم بابک زرین انجام داده و شعرش از آقای احسان افشاری است و یکی دیگر از آثاری که من اجرا کردم به آهنگسازی آقای فریدون شهبازیان است و شعرش را آقای عبدالجبار کاکائی سروده است.
عقیلی درباره گروه نوازندگی و سازهای مورد استفاده در اجرای این آثار گفت: این ارکستر تلفیقی از برخی نوازندگان ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی بود و قرار است این دو اثر با رهبری آقای روحانی در کشور روسیه نیز اجرا شود. سازهای مورد استفاده هم سازهای کلاسیک هستند.
سالار عقیلی درباره کمک موسیقی به ورزش و روحیه برتری‌طلبی ورزشکاران نیز گفت: به نظر می‌رسد موسیقی به‌طور‌کل در برانگیختن انسان تأثیرگذاری بالایی دارد.
او همچنین درباره این‌که آیا ملی‌پوشان و مردم و نسل جوان با اثر او ارتباط برقرار خواهند کرد یا خیر عنوان کرد: کاری که با آقای زرین انجام دادیم، مثل اکثر کاری‌های دیگری که قبل از این تجربه شده بر اساس موسیقی حماسی و ریتمیک است و کاری که با آقای شهبازیان انجام دادم سنتی و ارکسترال است. من هر دو صورت را در این پروژه اجرا کردم. به گمانم این اتفاق خواهد افتاد، به‌ویژه درباره کاری که آقای زرین انجام داده‌اند و  برای نوجوان‌ها، جوان‌ها و بزرگسالان می‌تواند غرورآفرین و الهام‌بخش باشد.
سالار عقیلی درباره این‌که شناختی از خوانندگان آهنگ‌های مربوط به جام جهانی در کشورهای دیگر دارد یا خیر گفت: آهنگ‌های دوره‌های قبل را شنیده‌ام اما درباره این دوره اطلاع ندارم.
وی همچنین درباره این‌که آیا خودش نیز اهل تماشای فوتبال است یا خیر گفت: بله. مخصوصاً بازی‌های ملی را هیچ‌وقت از دست نمی‌دهم.
سالار عقیلی درباره علاقه‌اش به بازیکنان تیم ملی و باشگاه‌های ایرانی و خارجی و بازیکن مورد علاقه خود در فوتبال جهان هم عنوان کرد: همه بازیکنان تیم ملی را دوست دارم. اما تیم ایرانی اجازه بدهید نگویم. در میان تیم‌های خارجی هم آلمان و باشگاه رئال‌مادرید و بایرن‌مونیخ را ترجیح می‌دهم. درباره بازیکن خارجی هم در‌حال‌حاضر کریستیانو رونالدو و در دوره‌های قبل هم کلینزمن، لوتار ماتئوس و نویر مورد علاقه‌ام هستند.
وی همچنین در پاسخ به این سؤال که در تاریخ جام جهانی به روسیه می‌رود یا در تهران از قاب تلویزیون تماشاگر بازی‌هاست، گفت: ما در روسیه همراه تیم ملی خواهیم بود و در شهرهایی که تیم ملی بازی دارد کنسرت‌هایی خواهیم داشت.
سؤال بعدی ما از خواننده سرود تیم ملی درباره پیش‌بینی او از نتیجه بازی‌های جام جهانی بود. وی در این مورد گفت: اصلاً جذابیت فوتبال به این است که هیچ چیزش قابل حدس زدن نیست. من هم از الان واقعاً نمی‌توانم چیزی را پیش‌بینی کنم. اما آرزویی بهترین‌ها را برای تیم ملی دارم.  من و همه مردم دعا می‌کنیم که ایران از گروه خود صعود کند. برای قهرمانی جام جهانی هم می‌توانم سه گزینه بدهم: آلمان، اسپانیا و برزیل.
سالار عقیلی همچنین در پاسخ به این سؤال که اگر شما رییس فدراسیون فوتبال بودید مربی داخلی انتخاب می‌کردید یا خارجی، گفت: راستش پاسخ به این پرسش واقعاً سخت است. اما اگر من بودم فکر می‌کنم از مربی داخلی استفاده می‌کردم.

منبع: صبح نو

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار