کد خبر: 911417
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۰
باز هم پای کمبود تجهیزات اطفای حریق در میان است
آتش سوزی‌های گاه و بیگاه که در گذشته به دامن طبیعت می‌افتاد، حالا محل جدیدتری پیدا کرده‌اند. به‌طوری که اکنون با شروع فصل گرما، این حریق‌ها مزارع را هم گرفتار می‌کنند..
میترا شهبازی
و شعله‌های فروزان خود را در بین نخل‌های مقاوم و سر به فلک کشیده استان‌های جنوبی همچون هرمزگان می‌کشانند و تمام آن‌ها را یک شبه با خاک یکسان می‌کنند. معضلی که نماینده مردم بندرعباس دلیل توسعه آن را کمبود تجهیزات اطفای حریق معرفی می‌کند. همان کمبودی که هر ساله بخش گسترده‌ای از درختان جنگل‌های زاگرس و هیرکانی را خاکستر می‌کند.

هنوزم استان‌های بسیاری هستند که از ابتدایی‌ترین تجهیزات اطفای حریق محروم هستند و دوست‌داران محیط‌زیست تا جنگل‌بانان و محیط‌بانان را مجبور به خاموش کردن آتش چند هزار هکتاری با بیل و سطل می‌کند. شعله‌هایی که گاه با یک بی‌توجهی و عامل انسانی زبانه می‌کشند و گاه در اثر عوامل زیست‌محیطی همچون گسترش خشکسالی، کاهش مقاومت درختان و افزایش دما گسترش می‌یابند.

حالا هم که آتش سوزی‌های وقت و بی‌وقت از جنگل‌ها و پوشش گیاهی به سمت مزارع و نخل‌های هرمزگانی‌ها گسترش یافته و همان‌طور که در گذشته نبود هواپیما و بالگرد‌های اطفای حریق معضلی برای پوشش گیاهی و جنگل‌ها بود، حالا مزارع و نخل‌ها هم مورد تهدید قرار می‌گیرند. در این خصوص نماینده مردم بندرعباس در مجلس ضمن اظهار نگرانی از افزایش روز افزون دما می‌گوید: «با توجه به فرارسیدن فصل گرما در استان هرمزگان و افزایش درجه دما شاهد آتش گرفتن نخیلات هستیم؛ اما متأسفانه کمبود امکانات مانع امداد‌رسانی به موقع به کشاورزان برای کاهش خسارات می‌شود.» احمد مرادی می‌افزاید: «نیرو‌های امدادرسان برای مقابله با آتش‌سوزی نخیلات با توجه به صعب‌العبور برخی از مناطق با فاصله زمانی بالا به محل وقوع حادثه می‌رسند که این امر مسلماً میزان خسارت کشاورزان را افزایش می‌دهد.»

ضرورت توسعه تجهیزات اطفای حریق

تأخیری که در اثر کمبود تجهیزات رخ می‌دهد و اگر این استان مجهز به بالگرد یا هواپیمای اطفای حریق بود، در اصرع وقت عملیات امدادرسانی با کمترین میزان خسارت صورت می‌گرفت. همان اتفاقی که مشابه آن در جنگل‌های کشور رخ می‌دهد. البته مشکل به همین جا ختم نمی‌شود و نماینده مردم بندرعباس با تأیید مطالب فوق می‌گوید: «کمبود ماشین‌های آتش نشان یا فرسوده بودن آن هم مشکل دیگری است که در روستا‌ها بسیار مشاهده می‌شود و امر کار امدادرسانی به روستاییان را دشوار می‌کند.» این نیز در حالی است که به گفته این نماینده مجلس دولت موظف است پشتیبان کشاورزان در حوادث غیرمترقبه از جمله سیل و آتش سوزی باشد تا کشاورزان پس از جبران خسارت دوباره به چرخه تولید بازگردنند؛ زیرا کشاورز تنها منبع درآمدش ماندن در همین صنعت کشاورزی است.

البته معضل کشاورزان و نخل‌داران هرمزگانی به همین نبود تجهیزات اطفای حریق محدود نمی‌شود، چراکه عدم پرداخت به موقع خسارت آن‌ها هم مسئله‌ای دیگر است که ضربه بزرگی به آن‌ها وارد می‌کند. مرادی در این‌باره ادامه می‌دهد: «عدم پرداخت به موقع خسارت کشاورزان، اقتصاد نخل داران را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.» این نیز در حالی است که بسیاری از کشاورزان برای ورود به چرخه تولید خرما از بانک‌ها وام اخذ می‌کنند؛ بنابر این با عدم پرداخت به موقع خسارت به کشاورزان بدیهی است که تولید کنندگان در شرایط نامناسب اقتصادی قرار بگیرند و گاه حتی گرفتار ورشکستگی شوند.
 
بنابر این در کنار ضرورت حمایت از کشاورزان در مقابل چنین حوادثی و پرداخت به موقع خسارت از سوی بیمه‌ها، ضروری است که تجهیزات اطفای حریق هم در استان‌ها به خصوص در هرمزگان افزایش یابد. در غیر این صورت باید شاهد این بود که نخل‌ها یکی پس از دیگری بر زمین زده شوند و اقتصاد استان تحت تأثیر قرار بگیرد و بر موج بیکاری افزوده شود. مسئله‌ای که همین امروز و قبل از افزایش دما باید مورد توجه مسئولان قرار بگیرد و یکبار برای همیشه کابوس آتش سوزی مزارع را تمام کند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار