کد خبر: 911837
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۳
در روزهای اخیر خبرهای زیادی پیرامون وزیر بهداشت وجود دارد. یکی از حواشی عظیم که هم واکنش رسانه‌ها و هم مردم را در پی داشت، ماجرای برنامه تلویزیونی و واکسن HPV بود.
جوان‌آنلاین: در روزهای اخیر خبرهای زیادی پیرامون وزیر بهداشت وجود دارد. یکی از حواشی عظیم که هم واکنش رسانه‌ها و هم مردم را در پی داشت، ماجرای برنامه تلویزیونی و واکسن HPV بود. درحالی‌که پخش این برنامه با واکنش‌های متعدد منتقدان و متخصصان حوزه واکسن‌سازی و بیوتکنولوژی مواجه شده بود، دکتر حسین قاضی‌زاده هاشمی از مدافعان این واکسن بود. این اما تنها حاشیه قاضی‌زاده نبود. چرا که طی چند روز گذشته نیز در صحن علنی مجلس، زمزمه‌هایی از استعفای وزیر بهداشت مطرح شد. موضوعی که حتی به نشست خبری دیروز سخنگوی این وزارتخانه هم کشیده شد.

دروغ 13 است
 نخستین مساله‌ای که در نشست خبری روز گذشته سخنگوی وزارتخانه مطرح شده، موضوع استعفای وزیر بوده است. حریرچی در نشست خبری وزارت بهداشت در واکنش به شایعه استعفای وزیر بهداشت گفت: «این حرف را باید به‌عنوان دروغ ۱۳ مطرح می‌کردند. تأکید می‌کنم که چنین حرفی 100درصد شایعه و ۱۵۰‌درصد بی‌اساس است.»
او با تأکید بر دروغ بودن استعفا، فعالیت‌های آینده هاشمی‌ را حتی بیشتر عنوان کرد: «دکتر هاشمی قوی‌تر از گذشته به فعالیت مشغول است و رابطه‌اش با رییس‌جمهوری هم در سطح عالی و در بالاترین سطح طی پنج سال گذشته است. هرچند یک عده شایعه می‌سازند اما ما برای حفظ سلامتی مردم اقدامات‌مان را انجام می‌دهیم.»
حریرچی البته درباره کنش‌های اخیر وزیر بهداشت با متخصصان هم صحبت کرد. درباره اختلاف‌هایی که درباره ساخت واکسن HPV وجود دارد. حریرچی توضیح داد که وزارتخانه از سال‌های گذشته به‌دنبال تولید این واکسن در کشور بوده است و مطالعات ابتدایی آن را انجام داده‌ است: «در‌حال‌حاضر این واکسن در کشور موجود است و در سه بازه زمانی باید تزریق شود. قیمت قانونی آن هم برای هر بار تزریق ۲۷۳هزار تومان است که البته برخی از مراکز خصوصی تا چند‌صد هزار تومان بیشتر هم دریافت می‌کنند اما اکثریت جامعه استطاعت مالی تزریق آن را ندارند، بنابراین راه درست، تولید این واکسن در داخل کشور است.»
سخنگوی وزارت بهداشت توضیح داد: «امسال رهبری موافقت کردند تا برای تولید دو واکسن مهم در کشور صد‌میلیون دلار از صندوق ذخیره ارزی به وزارت بهداشت اختصاص یابد. درباره واکسن HPV هم زمانی که بتوانیم آن را تولید کنیم و تولید ملی این واکسن به حد مناسب برسد از آن استفاده خواهیم کرد.»
در‌حال‌حاضر انستیتو پاستور ایران مسوولیت تولید واکسن را برعهده گرفته است. درعین‌حال تولید هر واکسن معمولاً توانایی تولید چند واکسن دیگر را هم در کشور ایجاد می‌کند: «در دنیا بازار قابل‌توجهی برای واکسن HPV وجود دارد و قیمت دلاری آن هم گران است، بنابراین رقابتی برای تولید ارزان این واکسن در دنیا وجود دارد و ما به‌دنبال تولید آن هستیم که بتوانیم بازار صادراتی خوبی را هم برایش ایجاد کنیم.»

با حمایت از نهادهای دولتی
 درحالی‌که بسیاری از متخصصان ژنتیک با تولید واکسن HPV مخالف‌اند و قاضی‌زاده در مناظره برنامه تلویزیونی گفته بود: «درباره واکسن HPV تا زمانی که آن را در کشور تولید نکنیم، وارد برنامه ایمن‌سازی کشور نخواهیم کرد. درعین‌حال توصیه می‌کنم که به حاشیه‌ها هم توجهی نداشته باشید.»
حریرچی تنها راه تولیدات این واکسن را همراهی نهادهای مردم‌نهاد و خیریه‌ها عنوان کرده بود: «ما از مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد و خیریه‌هایی که صلاحیت آن‌ها توسط سازمان‌های دیگر تایید شده در اقدامات ضروری کشور استقبال می‌کنیم. در این مورد هم خیریه‌ای ۵۰‌درصد هزینه و ۵۰‌درصد را هم وزارت بهداشت تقبل کرده است و امیدواریم بتوانیم این واکسن را در داخل کشور تولید کنیم. به‌هرحال اهتمام ما درباره تولید واکسن‌ها و داروها در کشور جدی است.»
او توضیح داده بود: «در‌حال‌حاضر ۶۷۸‌خیریه مرتبط با سلامت در کشور وجود دارند و از سوی ما و سایر ارگان‌های ذی‌ربط بر آن‌ها نظارت می‌شود. واکسن HPV هم به محض تولید ملی به برنامه واکسیناسیون کشور اضافه می‌شود.»
او در نشست خبری از کذب بودن شایعه‌ای دیگری هم صحبت کرد: «درباره شایعه‌هایی مبنی بر این‌که درصورت تزریق واکسن HPV فرد عقیم می‌شود، در این زمینه‌ها فقط افراد علمی باید اظهارنظر کنند. اگر گزارش علمی در این زمینه وجود دارد حتماً آن را به ما ارائه کنید اما در دنیا چنین گزارش‌هایی وجود ندارد. در‌حال‌حاضر واکسن HPV در ۵۴‌کشور استفاده می‌شود و در برخی از کشورها هم اجباری است و گزارش‌های اینچنینی درباره آن وجود ندارد.»

فقط 5/3درصد مخالف‌اند
 با وجود اینکه نشست خبری سخنگوی وزارت بهداشت، بیشتر در حاشیه‌ها و مسائل پیرامون‌ واکسن و استعفای وزیر بود، حریرچی آماری برای ارائه داشت. او یکی از دستاوردهای وزارتخانه را رضایت‌سنجی از مردم درباره نحوه ارائه خدمات عنوان کرد: «در سال گذشته سیستم پایلوت رضایت‌سنجی را در برخی از دانشگاه‌های علوم‌پزشکی برای رضایت‌سنجی از مردم مستقر کردیم و ابتدای امسال این اقدام به‌طور سراسری در مراکز بهداشتی دولتی انجام شده است، به‌طوری‌که به ۱۳‌میلیون‌و‌۷۱۷‌هزار نفر پیامک ارسال کردیم و تا شب گذشته دو‌میلیون‌و‌۵۵۵ هزارو۴۰۱ مورد پاسخ دریافت کردیم.» در این نظرسنجی، وزارتخانه از مراجعان ۱۷‌هزار‌و‌۹۰۰ خانه بهداشت روستایی ۵۴۱۷ پایگاه سلامت شهری، ۴۱۰۵ مرکز جامع خدمات سلامت روستایی و ۲۲۱۳ مرکز جامع خدمات سلامت شهری درباره نحوه خدمت‌رسانی پزشکان، بهورزان، مراقبین سلامت نظرسنجی کرده‌اند. طبق ادعای حریرچی، در نظرسنجی وزارتخانه، میزان رضایت بسیار مناسب بوده است و تنها 51/3درصد از مراجعان اعلام عدم رضایت داشته‌اند. او درباره عدم رضایت مراجعانش عنوان کرده است: «بیشترین دلایل عدم رضایت به‌علت برخورد نامناسب، ندادن آموزش‌های لازم، نگفتن زمان مراجعه بعدی، انتظار طولانی، شلوغی زیاد مرکز، کمبود برخی از وسایل بهداشتی بوده است.»
 بعد از نشست سخنگوی وزارت بهداشت و توضیحات او درباره شایعات پیرامون وزارتخانه، باید منتظر ماند و دید که آیا باز هم خبری از ساختمان این وزارتخانه در غرب تهران شنیده خواهد شد یا خیر؟

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار