کد خبر: 914023
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۴
شرکت اب منطقه ای گلستان
نظری مدیر عامل شرکت اب منطقه ای گلستان از تشکیل کارگروه سازگاری با کم ابی در راستای بهینه سازی مصرف اب وتعادل بخشی ابهای زیر زمینی خبر داد

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان گفت: طرح احیا و تعادل بخشی که طی سال های اخیر در استان در حال اجراست، توانسته است به تعادل بخشی آبهای زیرزمینی کمک کند، همچنین کارگروه سازگاری با کم آبی اقدامی مهم در بهینه سازی مصرف آب است که کارگروه آن در استان نیز تشکیل شده است.

نظری با اعلام این مطلب اظهار کرد: امسال نسبت به سال گذشته  18 درصد افزایش و نسبت به درازمدت 2 درصد کاهش  بارش داشتیم. با توجه به افزایش بارش در سال جاری، آورد رودخانه های استان از 20 تا 43 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشت و نسبت به درازمدت نیزکاهش 75 تا 85 درصد را شاهد هستیم.

وی افزود: خشکسالی ها اثرات خود را طی سال های گذشته تاکنون گذاشته است و ما باید این شرایط را بپذیریم. در کنار خشکسالی ، شاهد تغییر اقلیم و افزایش دما هستیم  و به علت اینکه با تغییر اقلیم شدت بارش افزایش و مدت آن کاهش یافته است، خاک فرصت ندارد آب را به خود جذب کند و آبخوان ها نمی توانند خود را تجدید کنند.

نظری بیان کرد: به ازای هر درجه افزایش دما 10 درصد افزایش مصرف ایجاد می شود . در دنیا طی 10 سال اخیر افزایش دما 2 دهم درجه بر سانتیگراد بوده است ولی در کشور ما بین 25 تا 38 صدم سانتیگراد افزایش دما داشتیم که استان ما نیز بالاترین افزایش را داشته است.

نظری با بیان این که، امروز باید تغییر اقلیم، افزایش دما و افزایش مصرف را باور کنیم و بدانیم با این شرایط چگونه برخورد داشته باشیم، اظهار کرد: در استان 2 میلیارد و 485 میلیون متر مکعب آب تجدید پذیر داریم که تا کنون، 87 درصداین آب تخصیص داده شده به کشاورزی ، 10 درصد شرب و بقیه صنعت اختصاص داده شده است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان بیان کرد: درکشور برای درست مصرف کردن آب نیازمند آمایش سرزمین هستیم. از طرفی جزیره ای رفتار کردن معنادار نیست. پس باید چرخه آب را مدیریت کنیم. در سال گذشته کارگروه سازش با کم آبی با عضویت وزیر نیرو، وزیر صنعت و معدن و تجارت ومعاون رییس جمهور و رییس سازمان محیط زیست کشورتشکیل شد و باید با هماهنگی  همه بحث های آبی را مدیریت کنیم. در حال حاضر نیزحساسیت کافی در خصوص آب در استان ایجاد شده است. می بایست راهکارهای خود را به مردم تبیین کنیم تا موفق شویم.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان با اشاره به این که، اگر مدیریت عرضه و مصرف را تومان داشته باشیم، آب به حد کافی داریم، افزود: وجود 2485 میلیون مترمکعب آب تجدید پذیر، دریای خزر ، زه آب ها، آبهای نامتعارف که می تواند در بخش صنعت و کشاورزی استفاده شود از جمله این موارد است که . با مدیریت صحیح می توانیم شرایط را از بحران به سمت تنش سوق دهیم.

وی بیان کرد: صرفه جویی در همه بخش ها از جمله، شرب، صنعت و به ویژه  بخش کشاورزی می‌تواند پتانسیل آبی زیادی را آزاد کند. و بدیهی است چون حدود 90 درصد مصارف آب کشور در بخش کشاورزی است اگر در این بخش صرفه جویی شود، اثربخشی بیشتری را نیز به دنبال دارد.

نظری افزود: اجرای شبکه های مدرن آبیاری و زهکشی، اجرای سیستم های نوین آبیاری، استفاده از لوله جهت انتقال آب به جای استفاده از انهار سنتی، پوشش بتنی انهار جهت جلوگیری از تلفات آب، جایگزین کردن کشت محصولات کم آب طلب، جلوگیری از کشت محصولات پر آب طلب ، توسعه کشت های گلخانه ای، نصب کنتورهای هوشمند، مدیریت مصرف و کنترل بهره برداری از چاه ها، استفاده از روش های نوین آبیاری از جمله راهکارهایی است که بهره برداران می توانند با رعایت آن در مصرف آب  به ویژه کشاورزی به ویژه صرفه جویی نمایند.

وی بیان کرد: پروانه دار کردن چاههای کشاورزی مجاز و به روز کردن دبی چاهها بر اساس سهم آب پروانه و وسعت اراضی کشاورزی، پر کردن چاههای فاقد پروانه حفر شده بعد از سال ۱۳۸۵،کنترل دقیق بهره برداری از چاههای آب کشاورزی؛ بازچرخانی وتصفیه آب و کنتوردار کردن چاه های کشاورزی و ... از دیگر راهکارهایی است که وزارت نیرو برای مدیریت مصرف بهینه آب در دست اقدام دارد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان در پایان اظهار کرد: همچنین آموزش و ارتقاء فرهنگ عمومی، مشارکت مردم در مدیریت آب، بازخوانی و احیای فرهنگ اقوام در مصرف آب، اطلاع رسانی در خصوص شرایط کنونی اقلیم کشور به آحاد جامعه و استاندارد سازی تجهیزات ک توزیع و بهره برداری آب از جمله دیگر مواردی است که می تواند در صرفه جویی آب اثرگذار باشد

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر