کد خبر: 915588
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۱
دانشگاه تهران باز هم رکورد زد
دانشگاه تهران پس از آستان قدس دومین نهاد کشور در دریافت وقف و هدایاست. این سخن را رئیس دانشگاه تهران در آئین نیکانه چهره‌های ماندگار و مفاخر این دانشگاه عنوان کرد. اکنون این پرسش برای جامعه دانشگاهی و سایر مردم وجود دارد که مدیران این دانشگاه تا چه حد انضباط مالی و حقوق رفاهی دانشجویان را رعایت می‌کنند.
عليرضا سزاوار
دانشگاه تهران پس از آستان قدس دومین نهاد کشور در دریافت وقف و هدایاست. این سخن را رئیس دانشگاه تهران در آئین نیکانه چهره‌های ماندگار و مفاخر این دانشگاه عنوان کرد. اکنون این پرسش برای جامعه دانشگاهی و سایر مردم وجود دارد که مدیران این دانشگاه تا چه حد انضباط مالی و حقوق رفاهی دانشجویان را رعایت می‌کنند.
این در حالی است که دانشگاه تهران با بودجه حدود ۹۰۰ میلیاردی‌اش بیشترین بودجه دانشگاه‌های ایران را دارد. بودجه این دانشگاه سه برابر بیشتر از دانشگاه شهید بهشتی است که رتبه دوم بیشترین بودجه را یدک می‌کشد.
کمک‌های مالی خیرین به دانشگاه تهران (موقوفات و هدایا) به مبلغ ۹۰ میلیارد تومان در سه سال پیش آخرین آماری است که از سوی مدیران این دانشگاه بیان شده و سؤالات مطرح شده در این باره را پیچیده‌تر کرده است.
در پاسخ به چرایی حضور دانشگاه تهران در رتبه نخست دانشگاه‌های کشور در دریافت موقوفات و هدایای خیرین می‌توان به اظهارات رئیس این دانشگاه مبنی بر اینکه دانشگاه تهران یک نماد ملی است استناد کرد. وی حضور دانشگاه تهران در رتبه دوم دریافت موقوفات پس از آستان قدس را نشان از جایگاه ویژه این دانشگاه و اعتماد مردم به این نهاد علمی دانست.
با توجه به اینکه مسئولان این دانشگاه آمار سال‌های اخیر موقوفات را نداده‌اند، این پرسش مطرح است که دانشگاه تهران چقدر از سرمایه‌های وقفی و هدایای دریافت شده را در پیشبرد اهداف علمی دانشگاه و دانشجویان هزینه می‌کند و این که اولویت تخصیص این منابع چگونه است؟
اثر خیرین همه جا هست
رئیس دانشگاه تهران در پنجمین جشنواره خیرین و واقفین دانشگاه تهران، با بیان اینکه ما امروز شاهدیم که تعداد خیرین و واقفین در حال افزایش است، گفت: «در ساخت خوابگاه‌ها، دانشکده‌ها، آزمایشگاه و مراکز متعدد دیگر مانند مؤسسه دهخدا و باستان‌شناسی و همچنین در گوشه و کنار کتابخانه مرکزی دانشگاه که امسال هشتادمین سال تأسیس آن است، اثر خیرین و واقفین مشاهده می‌شود.»
محمود نیلی احمدآبادی، با تأکید بر اینکه دانشگاه تهران به‌دنبال توانمند‌سازی هر چه بیشتر دانشجویان خود هست، خاطر نشان کرد: «همان‌گونه که مطرح شده کارآفرینی و مسئولیت اجتماعی از اهداف برنامه سوم دانشگاه تهران است که امیدواریم بنیاد حامیان در کنار فعالیت‌هایی که انجام می‌دهد در بعد توانمند‌سازی دانشجویان نیز مشارکت کند.»
دکتر سیدجواد ساداتی‌نژاد، مدیر عامل بنیاد حامیان دانشگاه تهران نیز در این مراسم اظهار کرد: «در طول بیش از ۸۰ سال آنچه در دانشگاه تهران اتفاق افتاده مرهون حضور خیرین نیک‌اندیش بوده و هست.»
تمام هزینه‌ها را خیرین تأمین می‌کنند
وی خاطر نشان کرد: «بیش از ۳ هزار دانشجوی برگزیده دانشگاه تهران توسط این بنیاد بورسیه شده و ماهانه ۲۰۰ هزار تومان به آن‌ها پرداخت می‌شود و از سال ۹۷ فعالیت‌های تازه‌ای را بنیاد حامیان پیگیری خواهد کرد.»
وی در ادامه افزود: «همچنین هیچ هزینه‌ای در بنیاد توسط دانشگاه تهران صورت نمی‌گیرد و تمام هزینه‌ها را خیرین تأمین می‌کنند، از جمله برگزاری این جشنواره فاخر که تا به امروز پنج رویداد مهم را در دانشگاه داشته‌ایم.»
دکتر ساداتی‌نژاد با بیان اینکه در حال حاضر تعداد خیرین دانشگاه تهران ۳۲۰ نفر است، گفت: «آنچه ما برای سال ۹۷ در نظر داریم افزایش تعداد خیرین تا ۲۵۰۰ خیر است که امیدوارم با توانی که در دانشگاه تهران وجود دارد بتوانیم به این تعداد از خیرین دست یابیم.»
وی در سخنان خود از پیوستن خیرین حقوقی به جمع خیرین دانشگاه تهران از جمله بانک ملت در جهت بورسیه کردن دانشجویان هم خبر داد.
با توجه به گفته‌های مسئولان آیا دانشگاه تهران در اختصاص این منابع چشمگیر در توسعه فیزیکی فضای دانشگاه، پشتیبانی از ایده‌پردازی‌ها و... موفق بوده است؟
بر اساس آمار منابع مالی کسب شده از شهریه‌های دانشجویی و موقوفات و هدایا منابع مناسبی برای رسیدگی به اهداف دانشکده‌ها هستند، اما باید برنامه مناسبی برای تخصیص صحیح آن‌ها در دستور کار قرار گیرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر