کد خبر: 916419
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۴
زهرا چیذری
یکی از چالش‌هایی که زلزله‌زدگان کرمانشاه و گیلانغرب با آن درگیر بودند، قطعی اینترنت بود و قطع بودن اینترنت به معنای بی‌خبری محض از دنیای اطراف آن هم برای افرادی بود که در شرایط اضطرار بیش از هر کس دیگری نیازمند برقراری ارتباط بودند، اما حالا با پروژه جدید مخابراتی وزارت ارتباطات این مشکل برای بحران‌های احتمالی بعدی حل خواهد شد؛ چراکه نخستین بالون ارتباطی با هدف تأمین ارتباطات در بحران‌هایی، چون زلزله، در مازندران تست و تحویل شد.
پروژه بالون مخابراتی استراتسفری امکان انتقال اینترنت به فاصله ۲۰ کیلومتری از مبدأ را از طریق بالون‌های متصل به زمین فراهم می‌کند که این ویژگی در مواقع بحران یا شرایط تجمع موقت به کار گرفته می‌شود.
از این پروژه که با هدف استقرار و مدیریت بالون در لایه استراتسفر زمین (دومین لایه از اتمسفر زمین) با ارتفاع حدود ۲۰ کیلومتر از سطح زمین و ارائه خدمات اینترنتی در پژوهشگاه فضایی ایران تعریف شده پیش از این امتحانش را پس داده است.
سال گذشته و همزمان با ایام اربعین حسینی (ع)، نخستین اجرای ارائه خدمات دسترسی ارتباطی به شکل بالونی در مرز مهران و سرپل ذهاب به شکل آزمایشی صورت گرفت.
در آن زمان ستاد مدیریت بحران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مصوب کرد همه استان‌ها به این امکان مجهز شوند؛ در واقع این مصوبه برای برقراری ارتباطات در مواقع اضطراری و در کوتاه‌ترین زمان ممکن به سرانجام رسید.
حال با گذشت کمتر از یک سال، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتشار توییتی گفته است که نخستین بالون ارتباطی با هدف تأمین ارتباطات در بحران‌هایی، چون زلزله، روز گذشته در استان مازندران آزمایش و تحویل شد.
آنگونه که محمد‌جواد آذری جهرمی گفته ارتباطات صوتی، اینترنت و خدمات Push To Talk جزو سرویس‌هایی است که این بالون در شعاع ۴ کیلومتری خود و با ظرفیت ۸ هزار کاربر را همزمان فراهم خواهد کرد.
استفاده از بالون‌های ارتباطی و پهپاد‌ها برای پوشش نقاط کور مخابراتی یکی از روش‌های رایج در دنیاست. پیش از این نیز اپراتور EE بزرگ‌ترین گروه مخابراتی در انگلیس اعلام کرده بود قصد دارد در شرایط اورژانسی با استفاده از بالون‌های هلیمی و در صورت موفقیت‌آمیز بودن طرح در سال‌های آینده با استفاده از پهپاد به مناطقی که دسترسی به آنتن نداشته و اصطلاحاً نقطه کور نامیده می‌شوند، سیگنال‌رسانی کند.
پروژه Loon پروژه‌ای است که از سوی شرکت گوگل پیگیری می‌شود و تلاش می‌کند اینترنت پر سرعت را از طریق بالون‌های معلق در آسمان، به کاربران یک منطقه منتقل کند.
حالا با پرواز نخستین بالون ارتباطی کشورمان بر فراز آسمان مازندران ایران هم توانسته است جمع کشور‌هایی بپیوندد که از این ظرفیت بهره می‌گیرند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار