کد خبر: 916672
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۴
دو روز بعد از سفر وزیر خارجه امریکا به پیونگ‌یانگ، سرنوشت مذاکرات پیونگ‌یانگ –واشنگتن در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته تا جایی که لیندسی گراهام، سناتور امریکایی چینی‌ها را متهم به سنگ‌اندازی در روند مذاکرات کرده است، اما به نوشته روزنامه امریکایی وال استریت ژورنال کره شمالی با این تاکتیک می‌خواهد امتیاز بیشتری در مذاکرات در یافت کند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا دو روز بعد از سفر به پیونگ‌یانگ، به هانوی، پایتخت ویتنام رفت و در آنجا از کره شمالی خواست که همان مدلی را دنبال کنند که ویتنام در مناسباتش با امریکا دنبال کرده است: «دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا بر این باور است که کره‌شمالی می‌تواند در همان مسیری قدم بردارد که ویتنام برداشته و روابط عادی با واشنگتن دارد.» پمپئو گفته که عامل کلیدی در رشد و شکوفایی ویتنام پس از جنگ، داشتن روابط با امریکاست که از سال ۱۹۸۵ آغاز شده است. پمپئو پیش از این در واکنش به سخنان وزیر خارجه کره شمالی که بعد از سفر او به پیونگ‌یانگ، امریکا را به در پیش گرفتن «تاکتیک‌های گانگستری» و افزایش خطر جنگ متهم کرده بود، در گفت‌وگو با خبرنگاران در توکیو گفته بود: «اگر این مطالبات گانگسترمآبانه است، پس جهان گانگستر است.»‌پمپئو همچنین در توئیتر نوشت: بازگرداندن بقایای اجساد نظامیان امریکایی که در جنگ کره طی سال‌های ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ میلادی مفقود شدند، می‌تواند به اعتمادسازی بین ایالات متحده و کره‌شمالی کمک کند. سناتور لیندسی گراهام در روایتی قابل‌توجه، گفته که ممکن است چین، کره‌شمالی را تحت فشار قرار داده باشد تا در جریان سفر اخیر وزیر امور خارجه امریکا به پیونگ‌یانگ موضع سرسختانه‌ای علیه مذاکره‌کنندگان امریکایی اتخاذ کند. گراهام گفته که چین برای گرفتن امتیاز از امریکا در نبرد تجاری، دست به چنین کاری می‌زند.
روایت متفاوت
وال استریت ژورنال در تحلیلی با اشاره به اینکه سرنوشت مذاکرات بر سر خلع سلاح هسته‌ای کره‌شمالی در پی سفر پمپئو با تردید‌هایی مواجه شده، نوشته که تاکتیکی که کره شمالی برای مذاکره با امریکا به کار می‌گیرد، چندان ناآشنا نیست. جسیکا دوناتی و اندرو جونگ در گزارش خود نوشته‌اند که در پی دیدار آخر هفته مایک پمپئو از پیونگ‌یانگ و متهم شدن امریکا به در پیش گرفتن «تاکتیک‌های گانگستری» و افزایش «خطر جنگ» مسیر پیش روی مذاکرات با کره‌شمالی مبهم به نظر می‌رسد. پمپئو این مذاکرات را به شدت متفاوت توصیف و اعلام کرد دو طرف «مذاکراتی با حسن نیت و سازنده برگزار کردند که طی روز‌ها و هفته‌های پیش رو ادامه خواهد یافت.» نویسندگان وال استریت ژورنال می‌نویسند که دولت ترامپ می‌خواهد کره‌شمالی از برنامه هسته‌ای خود دست بردارد و این در حالی است که رهبر کره شمالی در تلاش برای کاهش تحریم‌هایی است که اقتصاد این کشور را متزلزل کرده است. کیم جونگ اون، رئیس کره‌شمالی همچنین می‌کوشد آنچه را تهدید ناشی از حضور نظامی امریکا در کره‌جنوبی برای کشورش می‌خواند، کاهش دهد. به نوشته وال استریت ژورنال مقاماتی که پیش‌تر در مذاکرات با کره‌شمالی دخیل بودند اعلام کردند این بن‌بست یک تاکتیک آشنا در مذاکرات است که پیونگ‌یانگ بر اساس آن می‌کوشد کنترل این روند را در دست گیرد. از این حیث، این موضوع سبب ارسال یک پیام واضح در این باره می‌شود که کره‌شمالی بدون گرفتن امتیازات قابل توجه از امریکا اقدام نخواهد کرد. جوزف یون، نماینده ویژه سابق امریکا در امور سیاسی کره‌شمالی در وزارت امور خارجه امریکا -که اوایل امسال بازنشسته شد- گفت: «سرعت مذاکرات و گفت‌وگو‌ها از سوی کره‌شمالی دیکته می‌شود.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار