کد خبر: 919351
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۲
107 هزار مترمربع به سرانه خوابگاه‌های علوم پزشکی افزوده شده است
بیشتر خوابگاه‌های دانشجویی و برخی ساختمان‌های آموزشی فرسوده و با قدمت بالا هستند. این ساختمان‌ها اکنون به مرحله‌ای رسیده‌اند که بازسازی و نوسازی آنها، برای ارتقای امنیت و ارائه خدمات رفاهی مناسب‌تر به دانشجویان، ضروری است.
علیرضا سزاوار
بیشتر خوابگاه‌های دانشجویی و برخی ساختمان‌های آموزشی فرسوده و با قدمت بالا هستند. این ساختمان‌ها اکنون به مرحله‌ای رسیده‌اند که بازسازی و نوسازی آنها، برای ارتقای امنیت و ارائه خدمات رفاهی مناسب‌تر به دانشجویان، ضروری است.
به همین دلیل باید مراحل بازسازی و تعمیرات قبل از شروع سال تحصیلی جدید به اتمام برسد و خوابگاه‌ها برای پذیرش دانشجویان ورودی قدیم و جدید به موقع آماده شود.
تعمیرات خوابگاه‌های دانشگاه تهران هم از نیمه تیر آغاز شد. این دانشگاه طبق برنامه سه ساله‌ای که داشت، تجهیزات خوابگاهی را برای تعمیر در اولویت قرار داد و با صندوق رفاه دانشجویان نیز هماهنگی لازم به عمل آمد که این تعمیرات انجام شود. بر همین اساس خوابگاه‌ها با توجه به رتبه و مشکلاتی که دارند بازسازی آن‌ها از نیمه تیرماه آغاز شد.
پیشنهاد ۴ میلیاردی!
به گفته مسئولان دانشگاه علامه این دانشگاه برای تعمیرات فضای خوابگاهی خود نیاز به ۴ میلیارد تومان بودجه دارد که برای تأمین این بودجه با مشکل مواجه شده است. معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی در این باره گفت: «پیشنهاد ما برای بودجه تعمیر و تجهیز ۴ میلیارد است، اما به دلیل مشکلات مالی ۲ میلیارد تومان آن محقق خواهد شد.» حسین سلیمی در خصوص آخرین وضعیت انتقال خوابگاه‌ها به پردیس مرکزی افزود: در جلسه‌ای که با صندوق رفاه داشتیم، قرار شد وام‌های کم‌بهره به دانشگاه پرداخت شود و همچنین همکاری خیرین را در این موضوع داشته باشیم.»
۱۰۱ برنامه دانشجویی
صمد حاج‌جباری، معاون دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی هم با بیان اینکه ۱۰۱ برنامه برای حوزه دانشجویی دانشگاه در سال جاری پیش‌بینی شده، گفت: سال گذشته ۷۵ برنامه پیش‌بینی شده بود که همه آن‌ها اجرایی شد و برنامه‌های امسال نیز از خرداد آغاز خواهد شد و بیشتر آن‌ها که مربوط به تعمیرات خوابگاه‌ها و افزایش امکانات است تا مهرماه به پایان خواهد رسید.
این در حالی است که تا اوایل تیر ۵/۱۷ میلیارد تومان برای تعمیر و تجهیز خوابگاه‌ها به حساب دانشگاه‌ها واریز شد. علاوه بر دانشگاه‌های وزارت علوم خوابگاه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز در ایام تابستان برنامه مدونی برای تعمیر و تجهیز دارند. تعویض یخچال‌های قدیمی و تجهیز برخی اتاق‌ها به یخچال، توسعه فضا‌های ورزشی، تنوع در غذا‌های توزیعی، محدود بودن فضای اتاق‌های خوابگاه، تجهیز کتابخانه‌ها به کتاب‌های جدید و غنی‌سازی اوقات فراغت دانشجویان در خوابگاه‌ها بخشی از برنامه‌های مدنظر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.
افزایش ۳۹ درصدی سرانه خوابگاهی
معاون وزیر بهداشت هم با اشاره به افزایش ۳۹ درصدی سرانه خوابگاهی گفت: تا پایان دولت دوازدهم ۳۷۰ هزار متر مربع به سرانه خوابگاهی افزوده خواهد شد. محمدرضا فراهانی در ارتباط با افزایش سرانه خوابگاه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی اظهار داشت: در دولت یازدهم بیش از ۱۰۷ هزار مترمربع به سرانه خوابگاه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی افزوده شده است؛ همچنین ساخت ۲۶۲ هزار مترمربع فضای خوابگاهی جدید در این دانشگاه‌ها صورت گرفت.»
وی از تحقق بودجه تعمیر و تجهیز خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داد و گفت: مبلغ ۹ میلیارد تومانی که دولت برای تعمیر و بازسازی خوابگاه‌های دانشجویی تخصیص داده بود در روز‌های پایانی سال گذشته محقق شد و ما این عدد را بر اساس ظرفیت خوابگاهی دانشگاهی علوم پزشکی به دانشگاه‌ها تخصیص داده‌ایم.»
خوابگاه تکمیل نشده نداریم
در برنامه پنجم توسعه ماده‌ای وجود داشت که بر اساس آن دانشگاه‌ها موظف بودند هر سال ۲۰ درصد از تصدی‌گری خود در حوزه خوابگاه‌ها را کاهش دهند و از این ماده تفاسیر مختلفی صورت می‌گرفت؛ برخی معتقد بودند منظور قانونگذار این است که اداره خوابگاه‌های دولتی به بخش خصوصی سپرده شود و این به معنای عدم خدمات‌دهی به دانشجویان نیست.
سازمان برنامه و بودجه نیز معتقد بود منظور دولت از این ماده این است که ارائه خدمات خوابگاهی از وظایف دانشگاه‌ها خارج شود؛ بنابراین دولت در طول شش سال برنامه پنجم نتوانست یک ریال به ترمیم و بازسازی خوابگاه‌های دانشگاه اختصاص دهد، زیرا معتقد بود این اقدام خلاف برنامه بودجه است، اما پس از حذف این ماده از برنامه پنجم و از ابتدای برنامه ششم سال گذشته رقمی حدود ۲۰ میلیارد تومان برای تعمیر و تجهیز خوابگاه‌های دانشجویی در بودجه کشور قرار گرفت که حدود ۴۵ درصد آن محقق شد که کفاف تعمیر همه خوابگاه‌ها را نیز نمی‌دهد.
به گفته مسئولان در دولت یازدهم ۲۱ پروژه خوابگاهی نیمه‌تمام بود که تکمیل شد و خوابگاه نیمه‌تمامی که از دولت‌های قبل مانده باشد و اکنون تکمیل نشده باشد وجود ندارد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر