کد خبر: 921435
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۸
بسته حمایت از تولید یک‌شنبه هفته آینده در دولت
گفته می‌شود ۶۵ درصد از صنایع کوچک و متوسط فعالند و این روز‌ها در تأمین مواد‌اولیه، صادرات و فروش کالا‌های تولیدی‌شان با مشکلات بسیاری مواجهند. دبیر اتاق صنعت، معدن و تجارت معتقد است که حال صنایع کوچک و متوسط خوب نیست و دولتمردان باید به خواسته‌های آن‌ها توجه کنند تا بتوانند به تولیدشان ادامه دهند.
بهناز قاسمی
وزیر صنعت از ارائه بسته حمایت از تولید به دولت در یک‌شنبه هفته آتی خبر داد و گفت: قرار است سران سه قوه تنفس شش ماهه پرداخت مالیات بر ارزش افزوده را مصوب کنند.
گفته می‌شود ۶۵ درصد از صنایع کوچک و متوسط فعالند و این روز‌ها در تأمین مواد‌اولیه، صادرات و فروش کالا‌های تولیدی‌شان با مشکلات بسیاری مواجهند. دبیر اتاق صنعت، معدن و تجارت معتقد است که حال صنایع کوچک و متوسط خوب نیست و دولتمردان باید به خواسته‌های آن‌ها توجه کنند تا بتوانند به تولیدشان ادامه دهند. صنایع کوچک و متوسط می‌خواهند تا بانک‌ها بدهی‌هایشان را شش ماه به تعویق بیندازند و مالیات بر ارزش افزوده از آن‌ها گرفته نشود.

بورس محلی برای تبانی افزایش قیمت‌ها
مرتضوی با انتقاد از تبانی در بورس کالا و صدور بخشنامه‌های متناقض دولت در بخش تخصیص ارز می‌گوید: تصور نمی‌کردیم برخی مسئولان با بروز یک موضوع کوچک همچون خروج امریکا از برجام اینقدر نگران شوند و به هم بریزند. در یک ماه گذشته ۱۱ بخشنامه برای تأمین ارزی واحد‌های تولیدی صادر شده که همه باهم تناقض دارد. در سه ماه گذشته آنچه در بورس کالا، پتروشیمی، صنایع مس و فولاد اتفاق افتاده تبانی برای افزایش قیمت‌هاست و متأسفانه بورس کالا به محلی برای تبانی عده‌ای برای افزایش قیمت‌ها تبدیل شده است. مشکل صنایع و تولیدکنندگان تحریم‌ها نیست، بلکه ناهماهنگی‌های داخلی است که باید با کمک وزیر صنعت رفع شود.

روز گذشته محمد شریعتمداری در همایش توانمندی‌های صنایع کوچک و متوسط حامل خبر‌های خوبی برای تولیدکنندگان بود. وی از اشتغال یک میلیون نفری صنایع کوچک و متوسط خبر داد و ارزش تولیدات آن‌ها را ۱۷ میلیارد دلار دانست و افزود: باید در بهره‌ور کردن صنایع کوچک و متوسط کار را به نحو بهتری پیش و در این میان نقاط ضعف را از بین برد. شریعتمداری گفت: باید در بازار‌های همسایه و دوردست صنایع کوچک و متوسط حضور یابند و تولید برای صادرات از شعار‌های پیش روی ماست.

وزیر صمت گفت: تاب‌آوری به‌عنوان یکی از شاخص‌های مهم صنایع کوچک بسیار کمتر از صنایع بزرگ است و اگر ضربه‌ای از برون کشور به صنایع کوچک وارد شود متأسفانه ضربه‌پذیری بسیار بیشتر است، این در حالیست که تکانه‌های ارزی آن‌ها را متأثر کرده است و نیازمند عنایت مجلس برای حل این معضلات هستیم. شریعتمداری گفت: سامانه نیما را درست کردیم تا بسیاری از واحد‌های بزرگ بتوانند به سرعت خود را با آن تطبیق دهند، در حالی‌که در خصوص صنایع کوچک این توان را نداریم. اکنون شرایط ما با جنگ قابل مقایسه نیست و دفتری را در واحد‌های استانی برای رسیدگی به مشکلات واحد‌های صنعتی ایجاد کرده‌ایم تا مشکلات ریالی و ارزی را حل کنیم. این عضو کابینه دوازدهم با بیان اینکه واحد‌های تولیدی با بازار ثانویه باید تأمین اعتبار شوند؛ در حالی‌که تا یک هفته قبل ارز مبادله‌ای می‌گرفتند، تصریح کرد: اکنون باید از این صنایع برای تأمین مواد‌اولیه با ارز کنونی حمایت کنیم.

شریعتمداری گفت: بسته حمایت از واحد‌های تولیدی یک‌شنبه هفته بعد به هیئت دولت می‌رود؛ این در حالیست که ما باید این منابع را به فوریت تخصیص دهیم تا همه واحد‌های تولیدی از یارانه سود تسهیلات بهره‌مند شوند.
وی خواستار صفر شدن مالیات بر ارزش افزوده برای یک دوره شش ماهه شد و گفت: مالیات در شرایطی که پیش‌بینی می‌شود در زمان تأمین مواد‌اولیه گران‌تر شده است، به جا نیست، یعنی ارزش افزوده ۷۰ هزارمیلیارد تومانی را به مدت شش ماه از تولید دریافت نکنیم؛ ضمن اینکه در حوزه بیمه تأمین اجتماعی نیز باید تدابیری را در نظر گرفت. البته این‌ها نیازمند قانون است، ولی در ستاد سران سه قوه می‌توان این مباحث را طرح و مصوب کرد.
شریعتمداری با اشاره به صندوق حمایت از صنایع کوچک گفت: این صندوق می‌تواند ضمانتنامه دهد تا بتوان تولید را به سمت تأمین وثایق موردنیاز خود هدایت کند، این در حالیست که سرمایه این صندوق محدود است.

۱۰ درصد از صنایع کوچک را صادراتی می‌کنیم
معاون وزیر صنعت در این همایش با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد صنایع کشور در قالب ٨١هزار واحد صنعتی دارای پروانه از وزارت صمت مربوط به صنایع کوچک است، گفت: ١٤٠٠واحد از صنایع کوچک هم‌اکنون در نمایشگاه توانمندی‌های صنایع کوچک ایران حضور دارند و در مقابل آن‌هایی که پمپاژ ناامیدی به اقتصاد و تولید می‌کنند، ایستاده‌اند و اجازه نمی‌دهند که پاسخ بگیرند.
صادق نجفی افزود: بر اساس سیاست‌های رئیس‌جمهور و وزیر صمت تا پای جان در خدمت صنایع هستیم و با دستور وزیر قرار است که در کنار صنایع کوچک باشیم و در تمام عرصه‌ها از این صنایع دفاع خواهیم کرد.
معاون وزیر صنعت با بیان اینکه ۱۰ درصد از صنایع کوچک را صادراتی خواهیم کرد، گفت: لایحه حمایت از شرکت‌های مدیریت صادراتی را وزیر صنعت به زودی به دولت ارائه می‌کند و پس از طی مراحل قانونی به مجلس ارائه خواهد شد.

وزارت صنعت این روز‌ها تصمیم‌گیر نیست
همچنین عزیز اکبریان، رئیس کمیسیون صنایع مجلس نیز در این همایش با بیان اینکه امیدوارم گوش شنوا برای شنیدن حرف‌های بخش خصوصی وجود داشته باشد، گفت: وزارت صنعت اکنون تصمیم‌گیر نیست؛ ضمن اینکه افراد غیرمسئول نباید کشور را اداره کنند، در غیر این صورت عاقبت به خیری در اقتصاد نخواهیم داشت. وی افزود: صنایع کوچک از صنایع بزرگ رنج می‌برند و بنابراین باید با پول نقد و وام بانکی خرید کرده و کالا تولید کنند و به صنایع بالادستی تحویل دهند؛ این در حالیست که صنایع کوچک در رابطه با نرخ سود بالا نمی‌توانند کمر راست کنند. وی ادامه داد: درددل مردم بدبختی که امروز در گرانی غوطه‌ور هستند باید شنیده شود؛ جامعه‌ای که خود اداره می‌شود مثل آبی است که می‌رود و اگر برگردد همه چیز را ویران می‌کند. باید جامعه را هدایت کرد؛ چراکه انقلاب به راحتی به دست نیامده است. اکبریان با بیان اینکه در قرن بیستم نمی‌توانیم برق مورد‌نیاز کشور را تأمین کنیم، گفت: اکثر شهرک‌های صنعتی کمبود برق دارند. هر کسی در دولت برای خود جزیره درست کرده است؛ اگرچه امسال ما از بحران برق عبور کردیم، ولی باید دولت قول دهد برای تأمین برق فکری کند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار