کد خبر: 922101
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۷
دانشمندان مدل سه‌بعدی از بطن چپ قلب انسان را با مهندسی زیست‌شناسی ساخته‌اند که برای بررسی بیماری‌ها، آزمایش کردن دارو‌ها و بسط دادن درمان‌های خاص بیمار برای بیماری‌های قلبی مانند بی‌نظمی در ضربان قلب قابل استفاده است.
مترجم: علی طالبی
دانشمندان مدل سه‌بعدی از بطن چپ قلب انسان را با مهندسی زیست‌شناسی ساخته‌اند که برای بررسی بیماری‌ها، آزمایش کردن دارو‌ها و بسط دادن درمان‌های خاص بیمار برای بیماری‌های قلبی مانند بی‌نظمی در ضربان قلب قابل استفاده است.
بافت این مدل را با داربست نانوفیبر طراحی کرده‌اند که سلول‌های قلب انسانی را در آن گذاشتند. این داربست مانند الگوی سه‌بعدی عمل می‌کند و سلول‌ها و تجمع آن‌ها را به داخل حفره‌های بطن هدایت می‌کند که در شرایط آزمایشگاهی می‌تپند. این کار به محققان امکان می‌دهد تا عملکرد قلب را با کمک ابزاری مشابه در مطب یعنی حلقه‌های فشار خون و اولتراسوند بررسی کنند. در واقع دانشمندان با این طرح که از جنس نانوفیبر است رشد سلول‌های قلب را به سمت چپ انسان هدایت می‌کنند و بعد از آن محققان می‌توانند با استفاده از ابراز‌های لازم به معاینه آن بپردازند.
لوک مک‌کویین محقق ارشد این طرح هدف از ساخت این طرح را جایگزین یا تکمیل کردن مدل‌های حیوانی با مدل‌های انسانی و خصوصاً مدل‌های انسانی خاص بیماران برشمرد و گفت: باب هیجان‌انگیزی در ساخت مدل‌های فیزیولوژی‌تر از بیماری‌های بیمار واقعی باز شد. آن مدل‌ها نه تنها جهش‌های بیمار بلکه تمام زمینه ژنتیکی بیمار را نشان می‌دهند. محققان برای بازسازی آن داربست از سکوی تولید نانوفیبر معروف به چرخش کششی استفاده کردند که در گروه بیوفیزیک بیماری پارکر بسط داده شد. چرخش کششی از الیاف خشنی استفاده می‌کند که با سرعت بالا می‌چرخد و وارد مخزن پلیمری می‌شود و قطره کوچکی از محلول را وارد کهربای سیاه می‌کند. خط سیر این فیبر مارپیچ است و پیش از جدا شدن از الیاف خشن و حرکت به سمت کلکتور، سفت می‌شود.
مک‌کویین در ادامه افزود: ما کارمان را با یادگیری چگونگی ساخت میوسیت‌های قلبی، بافت‌های قلبی و سپس پمپ‌های عضلانی به شکل مقلد‌های ارگانیسم دریایی و امروزه به شکل بطن آغاز کردیم. ما در این راه، برخی از قوانین بنیادی طراحی پمپ‌های عضلانی را شفاف‌سازی کرده‌ایم و درباره چگونگی ترمیم قلب به هنگام شکسته شدن این قوانین در اثر بیماری ایده‌هایی را مطرح کردیم. ما برای ساخت قلبی با چهار حفره راهی طولانی در پیش داریم، اما سرعت پیشرفتمان رو به افزایش است. محققان امید دارند تا در سال آینده بتوانند با استفاده از سلول بنیادی افراد، بافت مورد نظر را جهت جایگزینی در بدن بسازند.
منبع: ساینس دیلی
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر