کد خبر: 924419
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۳
مدیر عامل شرکت توزیع برق اصفهان :
مدیر عامل شرکت توزیع برق اصفهان گفت:در سال های اخیر ۳ درصد به تعداد مشترکین افزوده شده و روند رشد مصرف برق بالای پنج درصد است

به گزارش خبرنگار جوان آنلاین از اصفهان،مدیر عامل شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان درنشست خبری با خبرنگاران درخصوص گزارش فعالیت ها و پروژه های هفته دولت،  گفت:   چرخه صنعت برق کشور از ۳ بخش تولید، انتقال و توزیع تشکیل شده است، تولید برق در ابعاد کوچک و بزرگ انجام می‌شود، اما نکته حائز اهمیت این است که ولتاژ برق تولیدی در نیروگاه زیاد است و اگر با همان ولتاژ به مصرف برسد تلفات زیادی خواهد داشت، از طرفی سطح هادی گسترده‌تری هم احتیاج دارد که جهت توزیع و‌ مصرف باید ولتاژ آن پایین آورده شود.

حمید رضا پیرپیران گفت :۱۷ تا ۲۰ درصد از برق کشور را نیروگاه برق آبی تولید می کند، اما به علت خشکسالی، ۵۰ درصد تولید برق نداشتیم، ۵۰ درصد باقی مانده را در محدوده زمانی در چرخه تولید می کردیم. در سال گذشته ۹ تا ۱۰ درصد در سطح پیک میزان تولید نیروگاه های برق آبی وارد چرخه شبکه تولید سراسری می شد.

مدیر عامل شرکت توزیع برق اصفهان ادامه داد: گرم شدن هوای تمام استان های کشور موجب افزایش پیک مصرف برق کشور می شود. در سال های اخیر ۳ درصد به تعداد مشترکین افزوده شده و روند رشد مصرف برق بالای پنج درصد است و این رقم در دنیا ۲.۵ درصد و در ژاپن روند رشد مصرف منفی است.

پیرپیران خاطر نشان کرد: هر یک مگاوات برق، برای سرمایه گذاری در بخش تولید، انتقال و توزیع، با ارز فعلی ۵ میلیارد تومان هزینه دارد.  رشد ۵ تا ۶ درصدی تولید انرژی، ۴ هزار مگاوات برق و  ۲۰ هزار میلیارد تومان با ارز گذشته و ۴۰ هزار میلیارد تومان با ارز فعلی هزینه می شود.

پیرپیران در تشریح علت خاموشی‌ها در تابستان امسال بیان کرد: در زمستان سال گذشته ۲۸ هزار و ۵۰۰ مگاوات و تابستان امسال ۵۵ هزار و ۶۰۰ مگاوات مصرف برق را داشته‌ایم و اختلاف بین پیک و کم‌باری اصفهان ۳۵ درصد است، علت این میزان تفاوت استفاده زیاد از سیستم‌های سرمایشی در تابستان است و ۲۰ هزار مگاوات فقط مصرف برق در سیستم گرمایشی بوده است.

وی در رابطه با این مسأله که مطرح می‌شود در پیک برق امسال صادرات برق داشته‌ایم یا خیر، اذعان کرد: این‌گونه نیست که بگوییم کامیون کامیون برق را برای کشورهای دیگر می‌فرستیم، در مرحله اول این نکته مطرح می‌شود که صادرات برق شبکه‌ای را می‌خواهد که قدرت انتقال این حجم از برق را داشته باشد، همچنین اگر برق اضافه داشته باشیم و وقتی از پیک مصرف برق در تابستان خارج شدیم صادرات برق در سطح کلان یک افتخار و درآمد ملی است، البته قرار هم نیست که در تابستان و زمان پیک مصرف برق صادرات انجام شود.

در ادامه مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان با اشاره به اقدامات فرهنگی و فنی خانه فرهنگ مدیریت مصرف برق، اظهار داشت: خانه فرهنگ مدیریت مصرف برق که از سال ۹۱ فعالیت خود را آغاز کرده با توسعه فعالیت خود در حال تبدیل شدن به فرهنگسرای انرژی است.

محمد مهدی عسگری با اشاره به این‌که در سال تحصیلی گذشته ۴۰ هزار دانش‌آموز از ۱۲۰ مدرسه ابتدایی آموزش‌های لازم و مرتبط با مدیریت مصرف برق را فرا گرفتند، افزود: از ابتدای تیر ماه تاکنون نیز در ۵۰ فرهنگسرای شهرداری کلاس آموزش مدیریت مصرف برق برگزار شده است، در اطلاع‌رسانی شهری هم برای نخستین بار در حدود هزار و ۳۰۰ تابلو و ایستگاه اتوبوس تابلوهای مدیریت مصرف از تیرماه نصب شد.

وی مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان ادامه داد: برنامه تلوزیونی «ب مثل برق» هر روز ۱۰ دقیقه در زمان پیک بار و در رادیو ۳ روز در هفته برنامه‌های آموزشی مصرف برق ارائه می‌شود.

وی پیرامون فعالیت‌های فرهنگی در سال آینده گفت: در تلاش هستیم با دستگاه‌های مرتبط با انرژی‌های برق، گاز، نفت و محیط زیست به صورت هماهنگ و همگام پیش برویم و همچنین با تفاهم‌نامه با صدا و سیما و سایر دستگاه‌ها بتوانیم آموزش و اطلاع‌رسانی بهتری برای مدارس و مشترکان داشته باشیم.

عسگری در رابطه با بحث‌های فنی مطرح کرد: ۱۲ هزار مشترک بزرگ(دیماندی) در سطح شهر اصفهان داریم که مشترکانی هستند که اگر در تابستان برای مصرف همکاری کنند، پاداش ریالی دریافت می‌کنند و طی دعوت و فراخوان به آن‌ها گفته شد در طرح‌های مصرف شرکت کنند؛ در این راستا ۳ هزار مشترک تفاهم‌نامه امضا کردند و بین ۸۰ تا ۱۰۰ مگاوات مدیریت بار یعنی کاهش بار در تابستان داشتیم که اگر نبود قطعاً خاموشی‌ها دو برابر بود و چنانچه این همکاری‌ها افزایش یابد در سال ۹۸ خاموشی نخواهیم داشت.

وی در ادامه اذعان کرد: برای نخستین بار در کشور در شرکت توزیع برق طرح تحقیقاتی ذخیره‌سازی سرما را داشتیم که انجام و به زودی وارد فاز اجرایی می‌شود، این یکی از سیستم‌های روز دنیا است که در نیمه شب آب را تا صفر درجه سرد می‌کند و نگه می‌دارد تا برای خنک کردن نیروگاه‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

مهرداد جنتیان معاونت خدمات مشترکان اداره شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان نیز در ادامه این نشست عنوان کرد: در یک سال گذشته ۲۴۳  هزار تماس تلفنی داشتیم که ۱۵۶ هزار تماس مشاوره و ۷۸ هزار تماس ثبت شده بود که در این راستا ۹۹ درصد درخواست‌ها به صورت غیرحضوری انجام شد، با فعال شدن خدمات غیرحضوری ۴۱۲ هزار تردد شهری را حذف کرده و ۸ میلیارد تومان ذخیره ریالی داشتیم.

وی با بیان این‌که سامانه سمیع حدود ۶ سال است که فعالیت می‌کند و سامانه سمیع و بصیر شرکت برق تا ساعت ۹ شب پاسخگوی مشترکان هستند، اضافه کرد: اصفهان یکی از شهرهای الگو در این زمینه است و ما اعتقاد داریم که مردم نباید در سیستم معطل باشند؛ سامانه سمیع درخواست را می‌گیرد و بعد سامانه بصیر که نظارتی است تمام مسائل و پیگیری‌های مردم را انجام می‌دهد و با پیامک مردم را در جریان روند کار قرار می‌دهیم، در واقع در این مرحله مردم را ناظر کارهای خود قرار داده‌ایم.

معاونت خدمات مشترکان اداره شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان ابراز کرد: مکان بایگانی پرونده‌ها کامل شده و یک میلیون و ۱۵۰ هزار پرونده الکترونیکی مشترکان بایگانی شده است، در این راستا یک میلیون و ۸۰ هزار برگ کاغذ را حذف کردیم.

وی با بیان این‌که برای نخستین بار در کشور سیستم پرداخت آنی را راه‌اندازی کردیم، گفت: در این سیستم بلافاصله پول خدمات واریز و سیستم ما از آن مطلع می‌شود در حالی‌که در کشور ۲۴ ساعت بعد متوجه می‌شوند، انجام کارها به طور غیرحضوری باعث کاهش نیاز به کارمندان زیاد شده است، همچنین میز خدمت را راه‌اندازی کرده‌ایم.

جنتیان در پایان بیان کرد: اصفهان ۹۷ درصد وصول فروش جاری را داشته است، معیار ۵۵۰ میلیارد تومان بوده که با وصول ۵۴۷ میلیارد تومان دارای رتبه ۴ است، در بخش وصول مطالبات نیز اصفهان رتبه نخست کشور را دارد.

در ادامه این نشست مدیر امور دیسپاچینگ و فوریت‌های برق شرکت توزیع برق اصفهان با اشاره به شاخص‌های تعریف شده از سال ۹۳ در این شرکت که باید در پایان هر سال به آن‌ها دست یابد، اظهار کرد: شاخص زمان خاموشی هر یک از مشترکین در پایان سال ۹۳، ۸۵۰ دقیقه، در پایان سال ۹۶ و با اقدامات صورت گرفته،۲۲۰ دقیقه بوده است و باید در افق ۱۴۰۴ به ۳۰ دقیقه برسد.

مهرداد فرجی ادامه داد: با ارتقای سیستم مرکز کنتاک سنتر، مشترکین در زمان قطع برق خود یا بروز حادثه در شهر به ما اطلاع‌رسانی می‌کنند. ارتقای این مرکز  بستری را فراهم کرده است تا مشترکین بتوانند به راحتی با این مرکز تماس گرفته و مشکلات خود را بازگو کنند.

وی با بیان اینکه استفاده از دیزل ژنراتور در مواقعی که ناچار به قطع برق هستیم، ادامه داد: برای این منظور ۹ دستگاه خریداری شده است تا در مکان‌هایی که نیاز به خاموشی است مشترکین بتوانند از طریق دیزل برق را دریافت کنند.

در ادامه سارا صالحی مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان گفت: بعد از ماه رمضان ساعت پیک بار از ۱۳ به ۱۶ و ۱۷ رسید و رشد قابل انتظار با اجرای طرح‌های مختلف محدود شد و ۳۵ درصد بین متوسط اوج بار در ایام مختلف سال با همین شاخص در تابستان فاصله داریم.

وی در ادامه ابراز کرد: با هر ۵ درصد رشد دما ۱۵ درصد رشد بار داریم و اگر الگوی مصرف در مصارف سرمایشی را تغییر دهیم و از ابزارهای جدید استفاده کنیم یا الگوی بهتری اجرا کنیم می‌توانیم این عدد را کاهش دهیم.

مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان اذعان کرد: باید بتوان بهترین انتفاع را به سرمایه‌گذار رساند، سال گذشته در حوزه منابع توزیع گازی یک نیروگاه داشتیم که امسال ۵ نیروگاه تولید پراکنده در مناطق صنعتی با ۸ مولد مستقل و مجموع ۱۰ مگاوات تولید برق راه‌اندازی شده است.

وی در پایان مطرح کرد: نیروگاه خورشیدی در جرقویه با ظرفیت تولید ۱۰ مگاوات برق افتتاح شده است، سامانه‌های خورشیدی کوچک نیز فعالیت دارند و ۶۵۰ کیلووات مربوط به ۳۴ سامانه به شبکه متصل‌اند.

 

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر