کد خبر: 924883
تعداد نظرات: ۵۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۲:۵۵
اعلام نام و انتشار تصویر ۲ قاضی متخلف فتح بابی شد برای بررسی بیشتر نحوه رسیدگی به کار قضاتی که مرتکب تخلف می‌شوند
یکی از اخبار حقوقی مهم دو هفته اخیر، انتشار اسامی و تصاویر دو قاضی متخلف بود. سیاستی که ذیل هدف اتمام حجت با قضات متخلف در امر مبارزه با فساد درونی دستگاه قضایی در پیش گرفته شده است، از نگاه برخی افراد تاثیرگذار و کارآمد و از نگاه برخی دیگر خلاف شأنیت قضات است.
نیره ساری
یکی از اخبار حقوقی مهم دو هفته اخیر، انتشار اسامی و تصاویر دو قاضی متخلف بود. سیاستی که ذیل هدف اتمام حجت با قضات متخلف در امر مبارزه با فساد درونی دستگاه قضایی در پیش گرفته شده است، از نگاه برخی افراد تاثیرگذار و کارآمد و از نگاه برخی دیگر خلاف شأنیت قضات است. موافقان معتقد بودند که این اقدام در امر مبارزه با فساد درونی دستگاه قضایی مؤثر خواهد بود، اما مخالفان انتشار اسامی و عکس قضات متخلف بعد از قطعی شدن حکم را بی‌فایده دانستند و بر تقویت بعد نظارتی و جلوگیری از رشد تخلفات حین پروسه قضاوت تأکید داشتند. فارغ از نگاه موافقان و مخالفان و با در نظر گرفتن دو نکته مهم در بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با مسئولان عالی قضایی مبنی بر برخورد علنی با قضات فاسد و نیز معرفی قضات خدوم و درستکار، همچنین حسب اظهارات رئیس دستگاه قضایی مبنی بر تعلیق و سلب صلاحیت ۱۶۷ نفر از قضات در سال ۹۶، در بدو امر انتظار می‌رفت بیش از دو اسم رسانه‌ای شود. همه انسان‌ها جز ۱۴ معصوم ممکن‌الخطا هستند، اما قضات به دلیل ماهیت کار قضایی، در اثر فساد یا اشتباه، نتایج اسفبارتری را نیز به وجود می‌آورند. مهم این است که این خطا‌ها جبران شوند و قوانین کشور ما این امکان را تا حدی فراهم آورده‌است. مفروض قانونگذار در جمهوری اسلامی ایران نیز بر این اساس بوده که قضات مصون از ارتکاب اشتباه هستند. طبق اظهارات معاون فرهنگی قوه قضائیه، حدود ۱۱ هزار قاضی شریف در دستگاه قضا مشغول فعالیت هستند که از این تعداد، نفرات محدودی مرتکب تخلف می‌شوند. البته انتظار می‌رود با توجه به حساسیت نوع عملکرد قاضی، دستگاه قضایی شدیدترین برخورد‌ها را با متخلفان دستگاه قضایی حتی سختگیرانه‌تر از افراد عادی انجام دهد، چراکه خطای یک شهروند عادی در بدترین حالت هم قابل قیاس با خطای یک قاضی نخواهد بود. قاضی با جان و مال و ناموس مردم سروکار دارد و اصولاً با اجرای صحیح قوانین، حافظ آن‌ها به شمار می‌رود. به همین دلیل است که قاضی باید از هر جهت دارای صفات ممتاز باشد. معرفی دو قاضی متخلف بهانه‌ای شد تا گروه حقوقی روزنامه جوان به برخی سؤالات در این زمینه پاسخ دهد. سؤالاتی از این قبیل که اشتباه یک قاضی چگونه تعریف می‌شود؟ کدام قانون نوشته و مکتوب به اشتباه قاضی پرداخته است؟ نحوه شناسایی تخلفات یک قاضی چگونه است؟ کدام نهاد نظارتی و با چه شیوه‌ای این عملکرد را در بوته نقد و آزمایش قرار می‌دهد؟ ملاک تشخیص چیست؟ از همه مهم‌تر تکلیف فعالیت‌ها یا رأی‌های صادره قبل از سلب صلاحیت یک قاضی متخلف چه می‌شود؟

قاضی در صدور رأی چه وقت مرتکب اشتباه شده است؟
قاضی در پروسه اصدار رأی ممکن است دچار سه حالت (خطای اخلاقی، مالی و علمی) شود؛ سه حالتی که بر خلاف تصور اذهان عمومی ذیل قوانین داخلی به آن پرداخته شده است.
اخلاقی: مستنبط از مجموعه قوانین لازم‌الاجرای جمهوری اسلامی ایران و متون فقهی اسلامی، فساد اخلاقی یک قاضی مضیق‌تر از فساد اخلاقی شخصی وی است. یعنی «قاضی» هنگامی مرتکب «فساد اخلاقی» شده است که ناهنجاری اخلاقی وی در صدور حکم توسط وی اثرگذار باشد.
مالی: در حالت کلی مراد از فساد مالی به دست آوردن ثروت از راه‌هایی است که در شرع مقدس اسلام ممنوع شده است و توسل به هر کدام باعث زیر پا گذاشتن عدالت می‌شود.

دریافت و پرداخت رشوه، سوء‌استفاده از مقام و موقعیت شغلی، حیف و میل و اختلاس و استفاده غیرمجاز از اموال توسط مقام‌های دولتی، اخاذی، تقلب و کلاهبرداری، تبانی در انجام معاملات دولتی، تقلب و فریبکاری در معاملات دولتی، مداخله در انجام معاملات دولتی، عدم رعایت ضوابط برگزاری مزایده و مناقصه، حساب‌سازی با تنظیم صورتحساب و دفاتر غیرواقعی از جمله مصادیق فساد مالی هستند. همچنین خلف از قانون و تحصیل مال از طریق نامشروع، خیانت در امانت، اخذ پورسانت، اعمال نفوذ خلاف مقررات برای نفع خود یا دیگران، تخلف از قانون اخلال در نظام اقتصادی، اخذ وجه یا مال مازاد بر مقررات و برخلاف قانون، سوءاستفاده از اطلاعات سازمان، جایگاه یا وظایف یا قصور در اجرا برای نفع خود یا دیگران یا کسب امتیاز، جعل و تزویر، تبانی در معاملات و قرارداد‌ها از دیگر مصادیق فساد مالی محسوب می‌شود.

علمی: در ابتدا ذکر این نکته ضروری است که مفروض قوانین جمهوری اسلامی ایران ذیل همین حالت پیش‌بینی شده است. وقوع اشتباه قاضی در احراز واقعیت، وقوع اشتباه در مستندات حکم و موضوع آن به گونه‌ای که بر اساس حکم خدشه‌ای وارد نسازد و وقوع اشتباه در مستندات حکم و موضوع آن به گونه‌ای که اساس حکم را خدشه‌دار کند، از جمله مواردی است که منجر به صدور «حکم اشتباه» می‌شود و این همان موضوعی است که قانون در نحوه برخورد با اشتباهات قاضی به آن پرداخته است.

تشریفات رسیدگی به اشتباه قاضی
طبق ماده ۴۸۶ قانون مجازات اسلامی هرگاه پس از اجرای حکم قصاص، حد یا تعزیر که موجب قتل، یا صدمه بدنی شده است پرونده در دادگاه صالح طبق مقررات آیین دادرسی، رسیدگی مجدد و عدم‌صحت آن حکم ثابت شود، دادگاه رسیدگی‌کننده مجدد، حکم پرداخت دیه از بیت‌المال را صادر و پرونده را با ذکر مستندات، جهت رسیدگی به مرجع قضایی مربوط ارسال می‌نماید تا طبق مقررات رسیدگی شود. در صورت ثبوت عمد یا تقصیر از طرف قاضی صادرکننده حکم قطعی، وی ضامن است و به حکم مرجع مذکور، حسب مورد به قصاص یا تعزیر مقرر در کتاب پنجم «تعزیرات» و بازگرداندن دیه به بیت‌المال محکوم می‌شود.

وفق این ماده قانونی در صورت اثبات عدم صحت حکم «پس از اجرا»، حکم پرداخت دیه از بیت‌المال صادر و پرونده با ذکر مستندات، جهت رسیدگی به مرجع قضایی مربوط ارسال می‌شود تا طبق مقررات رسیدگی شود. افزون بر این، ماده در ادامه تصریح دارد در صورت ثبوت عمد یا تقصیر از طرف قاضی صادرکننده حکم قطعی، وی ضامن است. این به معنی آن است که «دادگاه نخستین» صادرکننده دادنامه مقصر شناخته خواهد شد.
همچنین بر اساس واژه‌های «ثبوت عمد یا تقصیر» این برداشت می‌شود که فارغ از اثبات صلاحیت علمی در صدور رأی، موارد عمد به همان حالات فساد مالی یا اخلاقی قاضی اشاره دارد.

جبران خسارات
مطابق قواعد فقهی «لاضرر» و «تسبیب» هر کس مسئول جبران خسارات وارده بر دیگری ناشی از عمل خود می‌باشد. این قواعد فقهی در سیستم حقوقی جهان مورد پذیرش قرار گرفته است. از طرفی قضات نیز در مقام صدور رأی و اجرای آن، از اشتباه مصون نیستند و مطابق قواعد فوق‌الذکر ملزم به جبران خسارت وارده ناشی از صدور آرای اشتباه می‌باشند. اصل ۱۷۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران لزوم جبران خسارت وارده ناشی از اشتباهات قضایی را مورد توجه قرار داده و با درایت مقنن، اصل فوق در موادی از قانون مجازات اسلامی هم گنجانده شده و بدین صورت قابلیت اجرایی پیدا کرده است. مطابق این مجموعه از مواد قانونی چنانچه در اثر تقصیر یا اشتباه قاضی در موضوع یا تطبیق حکم بر مورد خاص، ضرر و زیان مادی یا معنوی متوجه کسی گردد، در مورد ضرر مادی در صورت تقصیر، مقصر طبق موازین اسلامی ضامن است و در غیر این صورت خسارت به وسیله دولت جبران می‌شود. در موارد ضرر معنوی چنانچه تقصیر یا اشتباه قاضی موجب هتک حیثیت از کسی شود باید برای اعاده حیثیت او اقدام شود.
در صورتی که دادگاه عالی انتظامی قضات تقصیر یا اشتباه قاضی را احراز کرده باشد، دادگاه عمومی باید از این نظر تبعیت کند و صرفاً در مورد میزان خسارت امکان اظهارنظر دارد، نه اصل جبران خسارت. حال بسته به اینکه ضرر وارده به خاطر اشتباه قاضی بوده باشد یا تقصیر او، دولت یا خود قاضی مسئول جبران خسارت خواهند بود.

دادگاه انتظامی قضات
دادگاه انتظامی قضات نهادی است که بر تخلفات قضات رسیدگی و نظارت می‌کند.
صلاحیت رسیدگی دادگاه عالی انتظامی قضات به چند بخش تقسیم می‌شود که یکی از آن‌ها نسبت به تخلفات قضات است. به موجب ماده ۲ قانون متمم سازمان دادگستری و اصلاح قسمتی از لایحه قانون اصول تشکیلات دادگستری دادستان انتظامی یا به تقاضای وزیر دادگستری یا شکایات مستقیم اصحاب دعوا به تخلّفات کلیه کارکنان قضایی در هر مقامی که باشند رسیدگی می‌شود. همچنین رسیدگی به مواردی از قبیل: غیبت یا خودداری از عزیمت به محل خدمت قضات و تقصیرات اداری قضاتی که قبلاً کارمند اداری بودند، در صلاحیت دادگاه عالی انتظامی قضات است.

احکام دادگاه عالی انتظامی قضات در صورتی که مبتنی بر محکومیت قاضی تا درجه‌۳ باشد، غیرقابل تجدیدنظر است و محکومیت‌های درجه‌۴ به بالا ظرف مهلت یک ماه از تاریخ ابلاغ قابل شکایت در هیئت تجدیدنظر انتظامی است. به موجب ماده‌۲ قانون مزبور هیئت تجدیدنظر انتظامی از دو نفر از رؤسا و قضات دیوان عالی کشور و یک نفر از قضات دادگاه عالی انتظامی قضات تشکیل می‌شود.

دستور تشکیل معاونت نظارت و ارزشیابی در دادگستری‌های استان‌ها از سوی رئیس قوه قضائیه دیگر اقدامی بوده که طی سال‌های اخیر صورت گرفته است. بر این اساس مسئولان قضایی و رؤسای کل دادگستری‌ها به بازدید‌های سرزده از مراجع قضایی و تشکیل معاونت‌های نظارت در تمام دادگستری‌استان‌ها ملزم شدند.

آن طور که دادسرای انتظامی قضات اعلام کرده است، در سال ۹۵ از دادگستری ۱۷ استان بازرسی موردی، دادگستری ۵ استان بازرسی پنهانی و از دادگستری ۳ استان نیز بازرسی دوره‌ای انجام شده است. موجودی پرونده‌های دادسرای انتظامی قضات در سال ۹۴، ۴ هزار و ۷۹ فقره بوده که این تعداد در پایان سال ۹۵ به ۴ هزار و ۳۴۰ فقره افزایش یافته است. بنا بر اعلام دادسرای انتظامی قضات، تعداد پرونده‌های تعقیب انتظامی از ۶۸۰ فقره به ۷۲۱ فقره و تعداد کیفرخواست‌ها نیز از یک هزار و ۱۴ فقره به یک هزار و ۷۱ فقره افزایش یافته است، اما پرونده‌های تعلیق از خدمت از ۶۳ فقره به ۶۰ فقره کاهش یافته است. در گزارشی هم که دادگاه عالی انتظامی قضات از عملکرد خود در سال ۹۵ ارائه کرده است، تعداد پرونده‌های وارده به این دادگاه با ۹ هزار و ۸۳ فقره، نسبت به سال ۹۴، ۹۹ درصد و پرونده‌های مختومه نیز با ۹ هزار و ۵۲۰ فقره، ۷۸ درصد رشد داشته است.
همچنین بنا بر اعلام این دادگاه، تعداد پرونده‌های رسیدگی شده (مختومه) به تخلفات قضات و وکلا در سال ۹۴، ۲ هزار و ۴۱۳ مورد بوده که در سال ۹۵ به ۲ هزار و ۵۷۵ فقره افزایش یافته است.
غیر قابل انتشار: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
2
6
عجبببببب
رستم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۶
1
5
با سلام اگر چه موضوع مربوط به قبل است اما همیشه تازه است و یکی از عوامل ویزانگر در کشور ما میباشد دعا کنید
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۴
0
40
سلام به نظر بنده تمامش شعاری بیش نیست من خودم به خاطر یک پرونده بابت تخلیه منزل مسکونی یکساله که سرگردانم هیچ کس جوابگو نیست پرسنل ذاذگاهها فکر می کنند خدا هستند و فعلا دارند خدایی میکنند و اصلا به فکر مردم نیستند
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
0
15
جالب بود
نیک
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۳
2
32
من سه دفعه به دادگاه رفتم 2 بار شاکی و یک بار متهم .متاسفانه با رفتار بسیار بد قضات و عدم قانونمندی روبرو شدم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۹
0
33
با سلام ؛ با نهایت تاسف برخی قضات و کارکنان قوه قضائیه فاسد شدند ، و دادسرای انتظامی قضات جوابگوی امر نیست
و عدم اطلاع عوام از قوانین خاص موجبی برای بی قانونی و سوء استفاده قضات می باشد
نیما پدرام
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۳
3
24
چگونه گزارش تخلف یک قاضی را اعلام کنیم. لطفا راهنمایی کنید. خواهش میکنم راه کار اعلام گزارش را توضیح دهید. ممنونم
پاسخ ها
علی
| Iran, Islamic Republic of
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۸
دوست عزیز . شکایت قاضی رانمی توان جایی کرد چون اختیارات مملکت در دست قاضی است
نس،ین درویشی گیلان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۹
3
8
با سلام بازرسی ویژه قوه محترم قضائیه اگر جریان فساد اخلاقی یا فساد مالی نباشد چرا اينجانبه دوبار کل مهریه ررا بگیرم
علی صفر همه خانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۹
3
15
شکایت از قاضی صحت ندارد دوساله بدنبال این موضوع هستم جانباز هفتاددرصد
محمد سعید اکبری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۳۰
0
16
من متاسفانه بابت ۲-۳مورد با چنتا از بازپرسا و قاضی ها برخورد داشتم. با اینکه مورد پروندم چیزه خواسی نبود انگار ارث پدریشونو ازم طلب داشتن ی جوری با ادم رفتار میکنن که انگار ما مجبورشون کردیم کلی ح
محمد
|
United Arab Emirates
|
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۱
0
18
سلام نزدیک به دوسال هست که باحکم یک قاضی ناعادل سرگردان هستم وزندگیم درحال متلاشی شدن هست به کجاباید پناه برد ؟
پاسخ ها
محد
| Iran, Islamic Republic of
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۰
فقط میتوانی به خدا پناه ببری
امیر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
0
9
عجب
پاسخ ها
Meysam
| Iran, Islamic Republic of
۱۹:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۲
باید به خدا پناه برد..من از همه نا امیدم
علی طاووسی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۹
1
12
پیرو نظر قبلی

نظر مردم را ببینید . آنچه در متون نظرات مردم آمده حاکی از این مدعاست که کلیه نظرات نسبت به برخورد با قاضی منفی است و همه آن را دروغ می دانند. پس بیایید با مردم صادق باشیم . به خدا ضعفها موجب نارضایتی و ناراضی شدن تیشه به ریشه هاست.
جواد حسن پور ثالث
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۴
0
24
اذا فسد عالم فسد عالم /اگر عالم(قاضی)فاسد باشد ،تمام عالم (مملکت)را به فساد میکشد/زعمل کار برآید، به سخنرانی نیست/به قول حسن عباسی برای مبارزۀ عملی با فساد ، ریاست قوۀ قضائیه باید چند تا از قضات متخلف را وسط شهر ،در ملأ عام به دار کشیده و حلق آویز کند تا درس عبرتی برای سایرین باشد والا حرف مفت فراوان است وبس
ارش
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۲
2
18
امیدوارمخداوند جواب قاضیها رو بدهند
فرزاد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۷
2
24
اینجانب در طول سال گزشته 3 پرونده شکایت در دادسرا که شاکی پرونده بودم به علت نفوذ و ثروت طرف مقابل اینجانب برخلاف محتویات پرونده ارا صادر در نهایت بی عدالتی واعمال نفوذ برعلیه اینجانب صادر گردید که کمکان درگیر این موضوع هستم .ولی واقعا چرا دادسرای انتظامی جوابگو شکایت مردم ضعیف نیست برای همگان جای سوال است ؟
فرخ
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۷
2
10
پس جمع کنید این بساط مسخره تونو بیچاره ها
عباس قایینی سلام
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۹
1
0
سلام بنده یک شکایت مطرح نمودم ، انشاالله به شکایتم درست رسیدگی شود
کارمند دادگستری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۱
2
10
اینجانب کارمند ... هستم.علیه یکی از قضات محاکم کیفری ... که ... میباشد و من به مدت ۷سال در شعبه بازپرسی مدیر دفتر او بودم به اتهام رابطه نامشروع و ترغیب و تحریک جنسی او با همسرم که منشی شعبه دادگاه کیفری بود شکایت کردم که قاضی ابتدا تعلیق سپس حکم انفصال دایم او صادر شد متاسفانه در دادگاه عالی انتظامی فقط به بهانه اینکه رسیدگی محرمانه می باشد.و اعمال نفوذ بدون توجه به اقاریر متهمان و ۵۰برگ پیامک های رد و بدل شده با این استدلال که این عبارت ها رکیک و مستهجن می باشد ولی رابطه نامشزوع نمی باشد.و بدون توجه به اینکه این ارتباط در هنگامی بوده که این زن همسر قانونی من بوده و حتی در زمان عده بوده است و قاضی هم زن داشته انفصال دایم به انفصال ۶ماهه تبدیل شده است.هرچند الان هم تعلیق هستش و در دادگاه بدوی کازکنان دولت هم حکم محکومیت صادر شده و در مرحله تجدید نظر هست ‌ولی با توجه به تصمیم ناصوابی که دادگاه عالی تجدید نظر انتظامی قضات گرفته.نمی دانم در دادگاه تجدید نظر استان تهران هم به همان صورت تصمیم گرفته میشه یا نه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of
۱۵:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۰
خیلی متأسفم. خیانت همسر خیلی گران و سخت است.
صرفنظر از مباحث حقوقی، راه پیشگیری از این ابتلائات و مفسده ها، عدم اشتغال زنان در مجاورت مردان است و بس!
چقدر در منابع دینی به این امر تأکید شده!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۱
میگم شایدم باید زن هارو در خانه ها زندانی کرد یا دورشان حصار کشید تا از فساد و آزار های مردان جلوگیری شود!!! لطفا کمی با تفکر بیشتر درمورد اینگونه مسائل صحبت کنید .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۴
0
3
متاسفانه گاهی ناعدالتی اتفاق می‌افتد که باید با آن برخورد شود
حسین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
1
3
با سلام هفت ساله مالم رو دزد برده
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۰
0
4
الان دو ساله که با در نظر نگرفتن حق شخص ثالث مال خریداری شده ام به خانم شخص فروشنده داده شده
کامران
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۱
2
8
بنده به عنوان یه مسلمان متعجبم از برخی قضاتی که یادشون رفته روز قیامتی هم هست و روزی میرسه که راجع به پرونده خودشون هم قضاوت صورت میگیره
پاسخ ها
فرزاد محمدی
| Korea, Republic of
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۵
زنم را با گذشت ۱۷ سال خانه داری معلم کردم ایشان در نبود من تمامی وسایل منزل را دزدیده و گفته با توجه به این (فاکتور های. تقلبی) همه را من خریده ام متاسفانه مرد ۵۴ ساله خانه، محکوم شد و مهریه بروز و اجرت المثل را از طرف قاضیان از حساب بانکی اش (گذاشته بود برای اخذ وام)برداشتند و، چون مرد می گفت :برای ادامه زندگی ام ، زنم را که خودم معلم کرده ام و خودمم می خواهم خانه دار بماند ،متاسفانه به این دلیل قاضی دستور طلاق را صادر کرد.
درمانده
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۹
1
12
با سلام.چرا هیچ کس صدای مردم نمیخواد بشنوه چرا ناعدالتی اونهم تو دادسرا و تو دادگستری ها؟؟؟ اینجانب دوفقره چک دست یه آشنایی سفید فاقد نگارش امانت داشتم بعد یکم مشکل پیدا کردیم چکمو پس نداد شکایت کردم خیانت در امانت طرف رفت یه وکیل گرفت هیچ نتیجه ای نگرفتم هم جالبتر اینجاست طرف خودش محتویات چک رو نوشت خودش هم امضا زد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of
۲۲:۵۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۰
منم مثل شما ... بعضی از قاضیها انسانیت ندارن
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of
۲۳:۰۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۰
بعضی از قاضیها براشون مهم نیست که مردم به حقشان برسم یا نه
درمانده
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۹
0
9
هیچ کس صدای مردم نمیخواد بشنوه؟؟
بهزاد فلاح
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۰
1
2
به چه شکل میشه به اقای رییسی درخواست داد راهنمایی بفرمایید لطفا. خانه پدرم را با سند جعلی غصب کرده اند
پاسخ ها
کاظم
| Iran, Islamic Republic of
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۵
سلام دیدی سلام ما رو هم برسان لطفا
نصرت الله
| Iran, Islamic Republic of
۰۸:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۹
تو هم برو خانه پدرش را با جعل سند بفروش.
راد
| Iran, Islamic Republic of
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۰
باید دادخواست ابطال سند و خلع ید علیه طرف در دادگاه عمومی اقامه دعوی کنید. به آقای رییسی هم نیاز نیست. روال خودش رو طی میکنه و ان شاء الله به حقتون میرسید.
حسین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۱
0
8
واقعا چه در دادسرا وچه در دادگاه بی عدالتی بیداد میکنه بعضی بازپرسا با سفارش واعمال نفوذ پرونده را بررسی میکنن ما یه پرونده داریم که کاملا حقوقی هست روز اول بازپرس که گفت برین با هم کنار بیاین ولی اینجور که مشخصه با سفارش واعمال نفوذ یواش یواش اول مسگفت یه ضامن کارمند کافیه بعدا گفت ۲تا کارمند بعدا گفت باید سند باشه با اینکه صد درصد برا خودش هم محرز هست که این پرونده حقوقیه
نا امید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۴
0
8
تخلفات و فساد در دادسراها و دادگاههاانقد هست که مردم در این خصوص برای پیگیری حقشان ناامید شدن .
کاظم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۵
0
5
واقعاااا>؟؟؟؟
کامران دهقانی فرد
|
Germany
|
۰۳:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۹
0
1
چند سال پیش از شرکتی که پیمانکار او بودم 140 میلیون طلب نیروهام بود شکایت کردم لذا بعد از نزدیک به یکسال رای نداد حتی بعد از نزدیک به بیش از 10 بار جلسه هر سری قاضی میپرسید موضوع شکایت شما چی بود ؟؟؟ کاری کرد که طرف مقابل گفت مطمین باش وقتت را هدر میدی بیا 60 میلیون کم کن تا مابقی را بدم که همان شد .. مجبور شدم من خانه پدریم را بفروشم حقوق کارگرها اونا را بدم تمام اسناد این شکایت موجود هست حاضر در هر دادگاهی باشه یا هر کسی باور نمیکنه ارائه بدم اینم شماره ام هست .....75456
نصرت الله
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۹
1
3
من خودم درگیر پرونده ای هستم.رفتم مفصل شکایتم رو مطرح کردم. فایده ای نداشت
پاسخ ها
راد
| Iran, Islamic Republic of
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۰
سلام،
برعکس شما، من پرونده ای داشتم که قاضی شورای حل اختلاف.....حکم غیرمستدل صادر کرده بود. رفتم دادسرای انتظامی قضات و شکایت کردم. هرچند یکسالی طول کشید اما تخلف قاضی احراز شد و منجر به صدور کیفرخواست شد و پرونده برای صدور حکم رفته دادگاه عالی انتظامی قضات. ان شاءالله که به نتیجه هم خواهد رسید. اگه حکم محکومیت قاضی صادر بشه، طبق ماده 30 قانون نظارت بر رفتار قضات، می تونم در دادگاه عمومی تهران برای جبران خسارات مالی و اعاده حیثیت علیه قاضی اقامه دعوا کنم.

این دوستانی که آیه یأس می خونن و میگن شکایت از قاضی امکان نداره و چه و چه، دانش حقوقی ندارن!
ره
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۳:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۰
6
2
به نظر من مشکل در فرهنگ عمومی ما ایرانی هاست، بیخود داریم این و اونو محکوم میکنیم، چون که ما هیچوقت دلمون به حال هم نمیسوزه، به خدا اون قاضی ، اون معاون دادسرا، همه و همه ،جزوی از همین مردم هستن، هر کدوم از ما فقط به فکر مشکل خودشه و دوست داره درست یا غلط ، حق یا ناحق خواستش براورده بشه.. البته هستند معدود کسانی که اینطوری نیستن
فرحناز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۱
0
5
بعضا بی اخلاق هستند نمی گم همه که بخاد بی انصافی بشه اما خود من به عینه بی احترامی و عدم رعایت جقوق شهروتدی رو و غرور بی جا و عدم توجه به حرفها و حقوق متهم و...رو در یکی از شعب دادگاه کیفری... دیدم که واقعا جای تاسف داره و خیلی با بی ادبی و بیتقوایی با مردم برخورد میکنن
محمدیان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۸
0
2
فقط قضاتی محاکمه میشن که ..........
معلم بازنشسته
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۳
0
4
چندسال سرگردنی آخرش هم هیچ !!!
مرتضي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
2
0
سلام.قاضي دادگاه بدوي دريک پرونده براي دوجرم دو راي صادرکرده.يک جرم براساس اعتراف متهم وديگري بدون هيچ مدرکي وفقط براي فشاربه متهم حکم به 14سال زندان داده ودادگاه تجديدنظر به دليل عدم وجودمدرک راي 14 سال زندان رانقض کرده است.سوال اينه که ميشه ازقاضي دادگاه بدوي درموردراي دوم به دليل صدورراي بدون دليل ومدرک شکايت کرد؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۳۰
0
0
قاضی سند خواسته برای آزادی زندانی اینهمه هزینه کردیم اینهمه رفت و آمد و خطر جاده پس از باز داشت سند که اونم با دستور خودش بود نامه آزادی زندانی رو ننوشت.. چرا؟؟؟
فرزین فرزان
|
Korea, Republic of
|
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
1
3
در مسائل همچون عسر و حرج و ...که در رساله ها آمده باید زن ثابت کند. ودر نظر دادگاه عسروحرج اینست :که وقتی زن همین که وارد دادگاه میشه برابر با همان ثابت کردن عسر و حرج بوده واما مرد باید با هزار دلیل و مدرک عسر و حرج را ثابت کند .چرا طراز میزان نیست ؟جواب اینها را چه کسی باید بدهد؟ بعدا می گوئید مردها ازدواج نمیکنند. ...اینگونه به نظر میرسد که واقعا اگر کسی بخواهد دنیاشو بشناسه، لااقل یکبار هم شده کارش را بدون وکیل و رشوه و پارتی ...بدادگاه بکشاند
م
|
Romania
|
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
2
5
باسلام .ببخشید‌.اگه متهمی بعداز 11ساله دستگیر بشه. وبازپرس فیلم 11سال پیش بخواددرقانون اساسی همجین ماده قانونی وجودداره .ممنونم
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار