کد خبر: 925135
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۲:۲۰
گروکشی جسد برای دریافت پول! این حکایت یک ماجرای جنایی نیست، بلکه ماجرایی است که بار‌ها برای بسیاری از افرادی که عزیزشان را در بیمارستان از دست داده‌اند، اتفاق افتاده و تا زمانی که صورتحساب را کامل پرداخت نکرده‌اند، جسد در حبس بیمارستان می‌ماند.
زهرا چيذري
گروکشی جسد برای دریافت پول! این حکایت یک ماجرای جنایی نیست، بلکه ماجرایی است که بار‌ها برای بسیاری از افرادی که عزیزشان را در بیمارستان از دست داده‌اند، اتفاق افتاده و تا زمانی که صورتحساب را کامل پرداخت نکرده‌اند، جسد در حبس بیمارستان می‌ماند. این در حالی است که به گفته معاون دادستان عمومی و انقلاب تهران بیمارستان‌ها حق گروکشی بیمار یا اشیا آن را به ازای نپرداختن هزینه‌ها ندارند و مخفی‌کردن اجساد در بیمارستان‌ها آدم‌ربایی است و مجازات به همراه دارد.
کافی است برای لحظه‌ای هم که شده خود را جای کسانی بگذارید که عزیزشان را برای درمان به بیمارستان فرستاده بودند و از دست داده‌اند، بگذارید. افرادی که وقتی برای تحویل جسد می‌روند باید فهرست بلندبالایی از هزینه‌های درمانی بی‌نتیجه را بپردازند. نکته قابل تأمل اینجاست، اگر کسانی باشند که توان پرداخت این مبلغ را نداشته باشند، باید مراسم کفن و دفن عزیزشان را تا تسویه حساب کامل با بیمارستان به تعویق بیندازند، چراکه تقریباً در همه موارد و همه بیمارستان‌ها چه دولتی و چه خصوصی جسد بیمار فوت شده گرو نگه داشته می‌شود. اما این کار آنطور که معاون دادستان عمومی و انقلاب تهران تأکید می‌کند حکم آدم‌ربایی را دارد و مستوجب مجازات است.
میرحامد خانی، مدیر حقوقی سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ معتقد است: آنچه در حال حاضر گریبانگیر بیمارستان‌های دولتی و خصوصی است، بیمارانی است که بضاعت مالی مناسبی ندارند و پس از ترخیص، مراکز درمانی برای دریافت هزینه‌ها با مشکل مواجه می‌شوند.
وی با عنوان این مطلب که ضمانت اجرایی مناسب در بخش خصوصی برای دریافت هزینه‌های بیماران بی‌بضاعت وجود ندارد، می‌افزاید: متأسفانه در صورت فوت بیمار، مطالبات بیمارستان‌ها باقی می‌ماند. اما به‌رغم اظهارات مدیر حقوقی سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ، بیمارستان‌ها هم بیکار ننشسته‌اند و ساز و کار‌های خاص خودشان را برای وصول مطالبتشان در صورت مرگ بیمار دارند و این ساز‌و‌کار مخصوص گروکشی با جسد بیمار است.
منشور حقوق بیمار.
اما در برابر این ماجرا، سیدجلال توحیدی سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه سه تهران با اشاره به حقوق بیمار می‌افزاید: حق دریافت اطلاعات، انتخاب و تصمیم در مورد نحوه درمان، احترام به حریم خصوصی و رازداری، دسترسی به نظام کارآمد و رسیدگی به شکایات بیمار از جمله حقوقی است که باید بیمارستان برای بیمار قائل شود.
به گفته توحیدی، بیمار حق دارد هنگام ترخیص از تمامی اوراق و پرونده‌های پزشکی رونوشت بگیرد و اطلاعات ثبت‌شده از جمله وضعیت سلامت خودش را که شامل حقایق پزشکی است آگاه شود. علاوه بر این توضیح خواستن از صورتحساب بیمارستان نیز یکی دیگر از حقوق بیماران تلقی می‌شود. همچنین بیمار حق دارد پرونده پزشکی خود را بررسی و مطالعه کند.
مصداق آدم‌ربایی
به گفته توحیدی، در صورتی که بیمار استطاعت مالی نداشته باشد تا ۸۰درصد هزینه را وزارت بهداشت و مابقی را خود بیمار پرداخت می‌کند.
وی در مورد نگهداشتن جسد بیمار به دلیل پرداخت نکردن هزینه‌های بیمارستان می‌گوید: تنها قانونی که در خصوص توقیف اشیا و اموال بدهی افراد داریم، برای سال ۱۳۱۲ مربوط به میهمان‌خانه‌ها و پانسیون‌هاست. این قانون قابلیت تسری را به بیمارستان ندارد. بنابراین بیمارستان‌ها اگر بیمار بیمه باشد، می‌توانند مطالبات خود را از شرکت‌های بیمه دریافت کنند و در غیر این صورت هزینه‌ها را از شخص بیمار یا بستگان یا همراهان او می‌گیرد. آنطور که توحیدی می‌گوید: در صورت نداشتن استطاعت مالی بیمار، بیمارستان می‌تواند با بیمار یا بستگان او توافق کند که اسنادی را از جمله چک و سفته برای دریافت مطالبات بگیرد، اما اگر موارد هم فراهم نباشد، تنها راه این است که بیمارستان طرح دعوای حقوقی علیه بیمار یا وراث بیمار متوفی را داشته باشد که در آن صورت می‌تواند علاوه بر دریافت مطالبات، خسارات تأخیر را نیز دریافت کند. اما بیمارستان در هیچ شرایطی حق گروکشی با جسد را ندارد و براساس ماده ۶۲۱ قانون تعزیرات مخفی‌کردن اشخاص، آدم‌ربایی تلقی شده و مجازات دارد.
به گفته وی، مخفی‌کردن جنازه یا رهاکردن طفل یا شخصی که قادر به مراقبت از خودش نیست هم جرم تلقی شده و مجازات دارد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار