کد خبر: 925369
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۰
«همه می‌دانند» نتوانست به عنوان فیلم اصغر فرهادی که به طور پیوسته به اسکار راه پیدا می‌کند به این رویداد سینمایی راه یابد چراکه برخلاف قبل این بار این کشور اسپانیا بود که باید برای این منظور تصمیم می‌گرفت.
جواد محرمی
«همه می‌دانند» نتوانست به عنوان فیلم اصغر فرهادی که به طور پیوسته به اسکار راه پیدا می‌کند به این رویداد سینمایی راه یابد چراکه برخلاف قبل این بار این کشور اسپانیا بود که باید برای این منظور تصمیم می‌گرفت.
این اولین بار طی نزدیک به یک دهه اخیر است که فیلمی از اصغر فرهادی برای معرفی به آکادمی اسکار معرفی نمی‌شود. چهار دفعه پیش از این آثار فرهادی به اسکار معرفی شده بود. طبق قوانین اسکار در هر کشوری دولت‌های آن کشور‌ها یک فیلم را برای ارائه به این رویداد معرفی کنند. این بار نیز پیش بینی می‌شد فیلم فرهادی با اینکه برخلاف چهار مورد پیشین که آثارش نماینده ایران بود از سوی دولت اسپانیا به اسکار معرفی شود، این کشور از این کار پرهیز کرد و به جای آن فیلم قهرمانان ساخته خاویر فسر را به این رویداد ارائه داد.
«همه می‌دانند» دومین فیلم اصغر فرهادی است که در خارج ایران و در یک کشور غربی ساخته می‌شود، اما مانند آثاری که این فیلمساز در داخل ایران می‌سازد اقبالی مشابه در جشنواره‌های سینمایی غرب به آن نمی‌شود. اسپانیایی‌ها حتی حاضر نشدند فیلم فرهادی را به عنوان نماینده این کشور به اسکار معرفی کنند. سینمای اسپانیا در نهایت فیلم «قهرمانان» را به عنوان نماینده سینمای خود در شاخه بهترین فیلم خارجی جوایز اسکار ۲۰۱۹ برگزید.
کمدی- درام «قهرمانان» به کارگردانی «خاویر فِسر» در حالی به عنوان نماینده سینمای اسپانیا در اسکار ۲۰۱۹ از سوی آکادمی فیلم این کشور انتخاب شد که فیلم «همه می‌دانند» به کارگردانی اصغر فرهادی کاندیدای دیگر نمایندگی سینمای اسپانیا در این رویداد سینمایی بود.
از میان پنج فیلم آخر اصغر فرهادی که طی سال‌های اخیر ساخته شده‌اند، سه فیلم این کارگردان یعنی «درباره الی»، «جدایی نادر از سیمین» و «فروشنده» در ایران ساخته شده‌اند و به نوعی نقد جامعه ایران محسوب می‌شوند. این سه فیلم جوایز بسیاری در جشنواره‌های غربی به دست آوردند و در بزرگ‌ترین رویداد‌های سینمایی غرب، چون کن و اسکار مطرح شدند، اما دو فیلم «گذشته» و «همه می‌دانند» از این فیلمساز ایرانی که در خارج از ایران و کشور‌های غربی ساخته شده‌اند کمترین اقبال را در رویداد‌های سینمایی غربی تجربه کردند. این موضوع این نظریه را که نقد جامعه ایران در آثار فرهادی در ارزشگذاری آثار وی در جشنواره‌های غربی مؤثر است تا حدودی قوت می‌بخشد. اینکه فیلمسازی، چون جعفر پناهی با وجود محرومیت از فیلمسازی در ایران به مدت ۱۰ سال حاضر نمی‌شود حتی به طور موقت برای ساخت فیلم به خارج از ایران مهاجرت کند را نیز می‌توان تأییدی بر این مدعا قلمداد کرد، حتی درباره فیلمسازی، چون مرحوم عباس کیارستمی نیز آثاری که او در داخل ایران ساخته جزو بهترین آثار وی به لحاظ دریافت جوایز در جشنواره‌های غربی هستند.
چندسال پیش هالیوود ریپورتر و بسیاری از مجلات و منتقدان از اینکه فیلم «گذشته» جزو نامزد‌های جایزه اسکار نبود ابراز تعجب کرده بودند. فرهادی در فیلم گذشته به نوعی موضوع مهاجرت در جامعه فرانسه و مشکلات آن را دستمایه قرار داده بود. طی نزدیک به یک دهه اخیر چهار اثر سینمایی اصغر فرهادی به طور مداوم به اسکار راه یافته بودند و دوتای آن‌ها که داخل ایران ساخته شده بود آدمک طلایی اسکار را به دستان این فیلمساز ایرانی نزدیک کردند، حتی فیلم خارج ساخته «گذشته» نیز از سوی دولت ایران به این رویداد سینمایی ارائه شد. برای فرهادی که طی یک دهه عادت کرده بود همه آثارش به اسکار راه یابد پرهیز اسپانیا برای معرفی تازه‌ترین فیلمش می‌تواند این تئوری را دست کم برای شخص او قوت بخشد که تولید فیلم در داخل ایران شانس او را حداقل در کسب جوایز سینمایی غرب بیشتر می‌کند.
آخرین مهلت ارسال و معرفی فیلم‌ها از سوی کشور‌های مختلف برای رقابت در شاخه بهترین فیلم خارجی اسکار ۲۰۱۹ روز اول اکتبر ۲۰۱۹ (۹ مهرماه) اعلام شده است. همچنین بر اساس قوانین آکادمی اسکار تمامی فیلم‌های واجد شرایط برای رقابت در این شاخه باید بین تاریخ ۹ اکتبر ۲۰۱۷ (۹ مهر ۱۳۹۶) تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۱۸ (هشتم مهر ۹۷) حداقل به مدت هفت روز در سینما‌های کشور مبدأ اکران شده باشند. مراسم اعطای جوایز نود و یکمین دوره اسکار روز ۲۴ فوریه (پنجم اسفند) در لس‌آنجلس برگزار می‌شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار