کد خبر: 925380
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۰
در تهران، مذاکره دو‌جانبه با امریکا در تمام سطوح ممنوع شده، ولی دونالد ترامپ همچنان به فکر ایجاد شرایطی برای مذاکره با ایران است. رئیس‌جمهور امریکا گفته که بایستی خیلی پیش‌تر از این‌ها از توافق هسته‌ای با ایران خارج می‌شد و یک بار دیگر گفته که تصور می‌کند «آن‌ها (ایرانی‌ها) در آینده نه چندان دور با ما تماس می‌گیرند و برای رسیدن به یک توافق تلاش می‌کنند.»
در تهران، مذاکره دو‌جانبه با امریکا در تمام سطوح ممنوع شده، ولی دونالد ترامپ همچنان به فکر ایجاد شرایطی برای مذاکره با ایران است. رئیس‌جمهور امریکا گفته که بایستی خیلی پیش‌تر از این‌ها از توافق هسته‌ای با ایران خارج می‌شد و یک بار دیگر گفته که تصور می‌کند «آن‌ها (ایرانی‌ها) در آینده نه چندان دور با ما تماس می‌گیرند و برای رسیدن به یک توافق تلاش می‌کنند.»
مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا برای مجاب کردن هند به توقف کامل خرید نفت ایران یا آن چیزی که «سیاست صفر کردن فروش نفت ایران»‌می‌خواند به دهلی نو سفر کرده و گفته که انتظار دارد همه کشور‌ها خرید نفت از ایران را به صفر برسانند، درغیر این صورت با تحریم‌های سختی مواجه خواهند شد. پمپئو برای اینکه هندی‌ها را به قطع خرید نفت از ایران تشویق کند، گفته است: «خوشحال می‌شویم که با اعطای محصولات امریکایی به (هند)، نخریدن نفت از ایران را جبران کنیم. می‌خواهیم کسری تجاری با هند را کاهش دهیم». با همه اینها، او گفته که ممکن است دست آخر امریکا مجبور شود برای برخی کشور‌ها از جمله هند استثنا قائل شود تا گام به گام خرید نفت از ایران را به صفر برسانند: ««در زمان‌هایی که نیاز ببینیم، برای خریداران نفت ایران برخی استثنا‌ها را قائل می‌شویم». او گفته است: «کشور‌هایی هستند که توقف کامل خرید نفت از ایران برای آن‌ها مدتی زمان‌بر است، به همین دلیل ما نیز معافیت‌هایی را برای آن‌ها در نظر می‌گیریم». در حالی که تلاش‌های امریکا برای افزایش فشار بر ایران تشدید شده، بیشتر منابع بعید می‌دانند که سیاست صفر کردن فروش نفت ایران به نتیجه برسد. آمار‌های گلوبال پلاتس که به تازگی منتشر شده نشان می‌دهد، واردات نفت چین از ایران در ماه آگوست در آستانه اعمال مجدد تحریم‌های امریکا در ماه نوامبر، به رکورد ۸۷۴ هزار بشکه در روز رسیده است. یک تحلیلگر هنگ‌کنگی گفت: «بعید است که این رقم تا پایان سال بیشتر افزایش یابد و رقم بی‌سابقه واردات در ماه آگوست احتمالاً به این دلیل است که چین می‌خواهد در آستانه اعمال مجدد تحریم‌ها در ماه نوامبر، تا آنجا که ممکن است نفت ایران را بخرد.» مدیر شرکت سینوپک، بزرگ‌ترین پالایشگاه جهان گفته که وابستگی سینوپک به نفت ایران طبیعی است، زیرا بیشتر پالایشگاه‌ها برای پالایش نفت ایران ساخته و تنظیم شده‌اند. نفت ایران محتوای آروماتیک غنی دارد و مدت زیادی است ایران این ماده را به صورت قانونی برای این شرکت تأمین می‌کند.
بالاخره تماس می‌گیرند
تحت چنین شرایطی، دونالد ترامپ که پیش از این درباره مذاکره با ایران برای رسیدن به توافقی جدید به جز برجام تلاش کرده بود، یک بار دیگر برای رسیدن به چنین توافقی ابراز امیدواری کرده است. رئیس‌جمهور امریکا که روز پنج شنبه در آستانه روش هشانا، سال نو عبری در یک مکالمه تلفنی با رهبران و خاخام‌های یهودی گفت‌وگو می‌کرد، گفته که با خارج شدن امریکا از توافق هسته‌ای، ایران دیگر آن کشور قبلی نیست و چاره‌ای جز مذاکره برای رسیدن به یک توافق واقعی با امریکا ندارد.»‌ترامپ گفته است: «ایران دیگر آن کشور قبلی نیست. تصور می‌کنم که آن‌ها در آینده نه چندان دور با ما تماس می‌گیرند و برای رسیدن به یک توافق تلاش می‌کنند. اگر بتوانیم به یک توافق واقعی برسیم، این کار را می‌کنیم. اگر آن‌ها تماس نگیرند، باز هم مسئله‌ای نیست. در نهایت، آن‌ها گزینه دیگری نخواهند داشت. ببینیم چه پیش می‌آید.» رئیس‌جمهور امریکا که بار‌ها از برجام به عنوان یک توافق بد یاد کرده بود، گفت که این توافق باعث شد که ایران «خشن‌تر» شود. ترامپ در این تماس تلفنی خاطرنشان کرد که می‌بایست زودتر توافق هسته‌ای را لغو می‌کرد، اما آن زمان، رکس تیلرسون، وزیر خارجه وقت امریکا با لغو برجام مخالف بود. رئیس‌جمهور امریکا گفت: من اکنون تنها می‌توانم از جایگاه اسرائیل این را بگویم که کاری که انجام دادم کاری بسیار بزرگ برای اسرائیل بود.
امید به حضور روحانی در نیویورک؟
مشخص نیست در شرایطی که مذاکره با امریکا در بالا‌ترین سطوح در ایران به عنوان خط قرمز تعیین شده، رئیس‌جمهور امریکا چطور امکان مذاکره با ایران را منتفی نمی‌داند، ولی برخی منابع حدس می‌زنند که ترامپ که مهرماه به عنوان رئیس دوره‌ای شورای امنیت تعیین خواهد شد، امیدواری‌هایی به نشست شورای امنیت دارد. نماینده امریکا در سازمان ملل متحد روز چهار شنبه مدعی شد نشست شورای امنیت که قرار است اواخر ماه جاری میلادی به ریاست ترامپ برگزار شود ارتباطی با تلاش برای براندازی نظام حاکم ایران ندارد. به گفته نیکی هیلی نشست شورای امنیت در مورد ایران در سطح رؤسای دولت‌ها و به ریاست دونالد ترامپ برگزار خواهد شد و در پاسخ به پرسشی در مورد احتمال شرکت حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران در جلسه شورای امنیت تأکید کرد که رئیس دولت ایران «حق شرکت» در این جلسه را دارد. نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد با موضوع ایران احتمالاً روز ۲۶سپتامبر (چهارم مهر) و همزمان با شرکت رؤسای دولت‌ها در مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار خواهد شد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
said
|
Switzerland
|
۰۷:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۷
0
0
سلام. این خوک کثیف ارزوی مذاکره با ایرانیان را به گور خواهد برد. سیاستمداران امریکایی به زودی پست خواهند انداخت باید مراقب بود مار همان مار است تغییرات برای گول زدنِ ساده لوح هاست.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار