کد خبر: 926316
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۴:۳۲
کار دشوار والیبال ایران در نوزدهمین دوره مسابقات قهرمانی جهان
نوزدهمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی جهان در حالی از امشب برای کشورمان با برگزاری بازی با پورتوریکو آغاز می‌شود که تیم ملی ایران برای نخستین بار به کسب مدال و رفتن روی سکوی این رقابت‌ها می‌اندیشد.
دنيا حيدرى
نوزدهمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی جهان در حالی از امشب برای کشورمان با برگزاری بازی با پورتوریکو آغاز می‌شود که تیم ملی ایران برای نخستین بار به کسب مدال و رفتن روی سکوی این رقابت‌ها می‌اندیشد.

مدعیان
مسابقات قهرمانی جهان امسال با حضور ۲۴ تیم برگزار می‌شود و برای نخستین بار دو کشور (ایتالیا و بلغارستان) میزبانی آن را به عهده گرفتند و بازی‌های آن در ۹ شهر رم، فلورانس، باری، آگاسا، تورین و بولونیا در ایتالیا و صوفیه، روس و وارنا در بلغارستان انجام می‌شود.

رقابت‌های امسال در چهار گروه شش تیمی برگزار می‌شود که از هر گروه چهار تیم به مرحله بعد صعود خواهند کرد که در این بین رقابت مدعیان بدون شک دیدنی‌تر خواهد بود. روسیه به عنوان قهرمان لیگ ملت‌های والیبال ۲۰۱۸ که با شکست فرانسه به مدال طلا دست یافت، یکی از مدعیان امسال والیبال قهرمانی مردان جهان است. علاوه بر روسیه، می‌توان از فرانسه، لهستان، ایتالیا و برزیل به عنوان مدعیان این جام نام برد.

جوان‌گرایی و آزمون کولاکوویچ
تیم ملی ایران، اما در حالی با چهار پیروزی مقتدرانه برابر چین، قزاقستان، قطر و کره جنوبی به عنوان صدرنشین جواز حضور در مسابقات قهرمانی جهان را کسب کرد که پیش از این پنج مرتبه دیگر در سال‌های‌های ۱۹۷۰، ۱۹۹۸، ۲۰۰۶، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴ نیز موفق به حضور در این رقابت‌ها شده بود و این رقابت‌ها را به ترتیب با مقام‌های بیست و یکمی، نوزدهمی، بیست‌ویکمی، نوزدهمی و ششمی به پایان برده بود. تیم ملی والیبال ایران در حالی ششمین حضور خود در رقابت‌های قهرمانی مردان جهان را تجربه خواهد کرد که بهترین عنوان به دست آمده این تیم در سال ۲۰۱۴ با کواچ و رتبه ششمی بود و حالا اگرچه بسیاری به کسب مدال و رفتن روی سکو می‌اندیشند، اما کمترین انتظار از این تیم، تکرار ششمی است که چهار سال قبل با کواچ به دست آمد. با این وجود، اما نباید فراموش کرد که تیم ملی با تغییرات قابل توجهی قرار است راهی این مسابقات شود؛ تغییراتی که استارت آن با استفاده از نفراتی، چون مجتبی شریفی، حضرت‌پور، سامان کاظمی، امیرحسین تخته و... از تیم‌های ملی جوانان و نوجوانان در لیگ ملت‌های جهان زده شد. نفراتی که کولاکوویچ با استفاده از آن‌ها در کنار باتجربه‌ها، زمینه تغییراتی گسترده را ایجاد کرد که اگرچه می‌تواند کار او را در نتیجه‌گیری اندکی سخت کند، اما در طولانی مدت بدون شک نتیجه‌ای شگرف خواهد داشت.

گروه نه چندان سخت ایران
تیم ملی ایران در این دوره از رقابت‌ها در گروه D. باید با بلغارستان، لهستان، کوبا، فنلاند و پورتوریکو دیدار کند. گروهی که صعود از آن برای شاگردان کولاکوویچ بی‌شک دردسری در پی نخواهد داشت. بلغارستان، تیم چهاردهم جهان، یکی از دو میزبان این دوره از رقابت‌های قهرمانی جهان است که جزو قدرت‌های جهان والیبال به حساب می‌آید. بلغار‌ها سال ۱۹۷۰ نایب‌قهرمان رقابت‌های جهانی شدند و چهار عنوان سومی این مسابقات را نیز در کارنامه دارند، اما هرگز موفق به کسب قهرمانی این بازی‌ها نشدند و امیدوار هستند تا امسال با توجه به میزبانی بازی‌های والیبال قهرمانی مردان جهان، برای نخستین بار صاحب طلای این بازی‌ها بشوند. در این رقابت‌ها هدایت این تیم را پلامن کنستانتینوف به عهده دارد؛ مربی که امیدوار است با در اختیار داشتن بازیکنانی، چون نیکولای نیکولوف، تسوتان سوکولوف، ویکتور یوسیفوف و پانچف بتواند طلسم ناکامی بلغار‌ها در قهرمانی را بشکند.

لهستان، تیم سوم رنکینگ جهانی، یکی از مدعیان مسابقات جهانی است که بعد از ناکامی در رقابت‌های قهرمانی اروپا که خود میزبان آن بود، به دنبال قدرت‌نمایی در جهان است. لهستان که طی سال‌های گذشته دیدارهایش با ایران از جذاب‌ترین و پرحاشیه‌ترین رقابت‌های والیبال بوده، تجربه قهرمانی در سال‌های ۱۹۷۴ و ۲۰۱۴ را دارد و در این دوره به دنبال هت‌تریک قهرمانی است.

کوبا، اما با رنکینگ شانزدهم جهان، یکی از تیم‌های قدرتی و قدرت‌های برتر امریکای شمالی است با ۱۴ قهرمانی، ۴ نایب‌قهرمانی و ۳ مقام سومی در قاره خود که بعد از پورتوریکو، به عنوان تیم دوم گروه خود از مرحله انتخابی این مسابقات صعود کرد. این تیم که آنخل لوپز، گوتییرز و اوسوریا از جمله بازیکنان شاخص آن هستند، با دو نایب قهرمانی و دو عنوان سومی رقابت‌های قهرمانی جهان، حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

فنلاند، تیم هجدهم رنکینگ جهانی، ناشناخته‌ترین تیم این گروه است که هفت دوره حضور در این رقابت‌ها را تجربه کرده و بهترین جایگاهی که بدان دست یافته، نهمی سال ۲۰۱۴ بوده و با توجه به اینکه چهار تیم از هر گروه به مرحله بعد راه خواهند یافت، شانسی برای صعود ندارد.

پورتوریکو ضعیف‌ترین تیم گروه D. از لحاظ رنکینگ فیفا است که پنجمین حضور خود در این رقابت‌ها را تجربه می‌کند و بهترین جایگاهش در این رقابت‌ها دوازدهمی است که سال ۲۰۰۶ کسب کرد. این تیم در دور انتخابی بالاتر از کوبا قرار گرفت و با دو برد و یک باخت صدرنشین شد و به این رقابت‌ها راه یافت.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار