کد خبر: 926342
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۰
معاون اسبق وزیر امور خارجه:
معاون اسبق وزیر امور خارجه با بیان اینکه ایران معتقد است باید نوعی از توازن در روابط با کشور‌ها و ملت‌ها ایجاد شود، گفت: غرب خواستار یک دیپلماسی متوازن در منطقه ما نبوده و نیست.

محمدرضا باقری معاون اسبق وزیر امور خارجه در گفت‌وگو با مهر، درباره اهمیت توجه به دیپلماسی متوازن در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، اظهارداشت: برای ورود به این مطلب مقدمه‌ای را لازم می‌دانم مطرح کنم و آن اینکه، دیپلماسی انواعی دارد، دیپلماسی عمومی یا غیررسمی، ایدئولوژیک، نظامی، اقتصادی و دیگر موارد، ولی آنچه در این میان به عنوان یکی از مهم‌ترین انواع دیپلماسی در دنیای امروز مطرح و کاربردی است، دیپلماسی متوازن است، دنیای غرب و به خصوص امریکایی‌ها دنیایی خشن و وحشی را نه تنها در عرصه‌های سیاسی و امنیتی بلکه در عرصه اقتصادی هم به‌وجود آوردند. وی گفت: حداقل تاریخ یک سده اخیر بیانگر خوی غارتگرانه این کشور‌ها بوده و است، این‌ها همیشه خواهان این بودند که دیپلماسی خودشان را به عنوان دیپلماسی یکجانبه و غالب بر دیگران تحمیل کنند و کاری که در طول تاریخ انجام دادند دقیقاً مصداق این ضرب‌المثل عرب‌هاست که می‌گوید «فَرِّق تَسود»، یعنی تفرقه بینداز و حکومت کن. این‌ها کشور‌های مختلف و همسایه‌ها را به جان هم می‌اندازند و از این اختلاف و افتراق میان کشور‌ها به سود خود نه تنها در زمینه‌های سیاسی- امنیتی استفاده می‌کنند بلکه به غارت آن‌ها به معنای واقعی کلمه می‌پردازند.

باقری ادامه داد: ما شش کشور عرب حوزه خلیج فارس داریم که همه این‌ها اختلافات عدیده و ریشه‌داری با یکدیگر دارند، از طرفی دنیای غرب و امریکا هم اختلافاتی را میان آن‌ها ایجاد کرده و موجبات افزایش درگیری‌ها میان آن‌ها را به‌وجود آورده است، این نقشه واضح غرب برای کشور‌های حاشیه خلیج فارس است که همواره این کشور‌ها را درگیر اختلافات داخلی خود نگه دارد تا بتواند بر آن‌ها سلطه داشته باشد و از این طریق منافع خود را تأمین کند. معاون اسبق وزیر امور خارجه بیان کرد: غربی‌ها و قدرت‌های برتر در جهان، حالا چه در گذشته فرانسوی‌ها و چه امروز امریکایی‌ها، خواستار یک دیپلماسی متوازن در جهان و به خصوص در منطقه ما نبوده و نیستند، از طرف دیگر جمهوری اسلامی ایران خواهان برقراری و گسترش روابط با همه مناطق و کشور‌های جهان با اولویت کشور‌های اسلامی و کشور‌های منطقه‌ای و همسایه است.

وی تصریح کرد: ما معتقدیم عدم توازن و بی‌توجهی به کشور‌های دیگر و دخالت در امور داخلی آن‌ها برخلاف قانون اساسی و اصول سیاست خارجی ماست، این مسئله بر خلاف نکته‌ای است که علیه ما تبلیغ می‌شود و ایران را به دخالت در امور داخلی دیگر کشور‌ها متهم می‌کنند. ایران نه تنها از این موضوع حذر می‌کند بلکه دیگران را هم از این امر باز می‌دارد. باقری افزود: در مذاکرات سران سه کشور ضامن سوریه در تهران، به این موضوع اشاره شد که در امور داخلی سوریه دخالت نشود و بیگانگان بدون درخواست و تقاضای دولت رسمی سوریه در آن کشور دست به اقدامی نزنند. ایران هم در طول این مدت بنا به خواست رسمی دولت آن کشور در سوریه حضور دارد و کمک‌های مستشاری خود را ارائه کرده است.

سفیر اسبق ایران در سوریه گفت: ما قائل به این هستیم که باید یک نوعی از توازن را در روابط با کشور‌ها و ملت‌ها به‌وجود آوریم که این توازن را موجب آرامش و امنیت بیشتر منطقه و جهان می‌دانیم و این را دیپلماسی متوازن می‌نامیم. وی در پایان خاطرنشان کرد: آن اصطلاح رایجی که در عرصه دیپلماسی مطرح است تحت عنوان «بُرد- بُرد» دقیقاً همین دیپلماسی متوازنی است که در آن دو طرف از یکدیگر بهره می‌برند، ما از آن‌ها انتفاع خود را تأمین می‌کنیم و آن‌ها هم از ما متقابلاً به دنبال تأمین منافع خود هستند و این یک ارتباط دو سویه و در عُرف دیپلماتیک پذیرفته شده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار