کد خبر: 926454
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۳
انگلیسی‌ها در چند قرن اخیر، تسلط بلامنازعی بر شرق داشته‌اند. آن‌ها اگرچه با استقلال آمریکا در اواخر قرن ۱۸، بخشی از قلمرو حکمرانی و برده‌فروشی خود را از دست دادند، لکن با گسترش مستعمرات در شرق و شکست ناپلئون در ۱۸۱۵ میلادی، توانستند باز هم امپراتوری خود را فربه‌تر کنند.
محمد رسولی
جوان آنلاین: فهم اینکه دامن زدن به اختلافات بین دو ملت ایران و عراق از کجا هدایت می‌شود و به سود کیست، چندان دشوار نیست. برای فهم چنین توطئه‌ای حتی لازم نیست طی ۶ سال اخیر در ایران یا عراق بوده باشی. حالا در فصل ارتباطات مجازی، ساکنان جزایر اقیانوس آرام هم حکما می‌دانند غرب آسیا ۶ سالی هست در آتش نزاع‌های خونین و خانمان‌سوز فرقه‌ای، قبیله‌ای، قومی، نژادی و مذهبی می‌سوزد. باز کسانی که کمی بیشتر مطالعه تاریخی دارند، می‌دانند انگلیسی‌ها در چند قرن اخیر، تسلط بلامنازعی بر شرق داشته‌اند. آن‌ها اگرچه با استقلال آمریکا در اواخر قرن ۱۸، بخشی از قلمرو حکمرانی و برده‌فروشی خود را از دست دادند، لکن با گسترش مستعمرات در شرق و شکست ناپلئون در ۱۸۱۵ میلادی، توانستند باز هم امپراتوری خود را فربه‌تر کنند.

انگلیس به سال ۱۳۳۳ و با انعقاد قرارداد کنسرسیوم با مباشرت علی امینی (وزیر وقت دارایی رژیم پهلوی)، اما بالاخره موافقت کرد تمام نفت ایران را خودش دولپی نخورد! بر اساس این قرارداد، نفت ایران بین آمریکا و انگلیس (هر کدام ۴۰ درصد) و چند شرکت فرانسوی و هلندی (۲۰ درصد) تقسیم شد و بد نیست بدانید انگلیسی‌ها در عراق هم سابقه‌ای کمتر از ایران ندارند و اگر روزی لرد کرزن وزیر وقت خارجه انگلیس، قبل از رضاخان میرپنج، نصرت‌الدوله فیروز را برای انجام کودتا انتخاب کرده بود، ولی اهمال او در رساندن خود به تهران، جناب لرد را از او ناامید کرد تا تاریخ ما قزاقی شود! در عراق هم زنی انگلیسی‌تبار هست که او را «مادر عراق»! می‌نامند. خانم گرترود بل، مامور سازمان جاسوسی پادشاهی بریتانیا، علاوه بر خط کشیدن دور عراق، در ترسیم مرز‌های سوریه و پدید آوردن اردن و کویت نیز نقش موثری داشت.

یک جای خط‌کشی‌های گرترود خانم در تقسیم خاک عثمانی، اما می‌لنگید: جا گذاشتن یک منطقه بی‌طرف در سه‌کنج مرز‌های عراق، عربستان و کویت که منابع نفتی بسیار بزرگی داشت! «گرترود» ظاهرا بعد‌ها در نامه‌های شخصی خود در این باره توضیح می‌دهد: «افسر انگلیسی مسؤول نقشه‌کشی در آن شب مست بوده و در کشیدن مرز بین عراق و کویت روی نقشه بی‌توجهی کرده است!» به همان سادگی و مسخرگی تعویض پهلوی و نصرت‌الدوله فیروز! مثلا انگار که بر اثر حواس‌پرتی، از بقالی سر کوچه، به جای مایع دستشویی، تیرک خریده باشی! اما انقلاب اسلامی به برکت خون مطهر و پاک ۳۰۰ هزار نفر از بهترین فرزندان این خاک مقدس، ما را از این ذلت و بردگی نجات داد. با این حال، عمله‌های انگلیس هنوز هم در میان ما کم نیستند؛ کسانی که مرور اقدامات‌شان ما را به این شک می‌رساند که نکند با ماموران مخفی سرویس جاسوسی انگلیس طرفیم، نه یک روزنامه‌نگار!

اگر یادتان باشد در تمام ۶ سال گذشته که ما در جنگ با داعش، به مردم مظلوم سوریه و عراق کمک می‌کردیم، رسانه‌های اصلاح‌طلب، در کنار تکفیری‌ها و علیه بشار اسد مطلب می‌نوشتند. مثلا مجله مهرنامه در شماره اردیبهشت ماه ۹۰، طی سلسله مقالاتی، حکومت علوی‌ها در سوریه را غیردموکراتیک و کودتایی معرفی کرده و شهریور‌ماه ۹۰، با چاپ تصویر بشار اسد در روی جلد و تیتر بزرگ «ارثیه پدری»، روی دکه‌ها می‌رود. باز همین مهرنامه در مرداد ماه ۹۱ طی پرونده‌ای مفصل به عربستان و سیستم حکومتی آن پرداخته، با مقالاتی، چون «تصویر نادرست ایرانیان از بدوی بودن عربستان»، «میراث پیامبر در عربستان»، «همراهی مردم با دولت سعودی درباره حقوق بشر»، «دموکراسی قبایلی» و... سعی می‌کند از وجود دموکراسی بومی خاصی (!) در عربستان خبر داده، برای آینده سعودی‌ها آرزوی موفقیت کند!

مرور مواضع مابقی رسانه‌های این جریان طی سال‌های گذشته، طبعا در این مقال نمی‌گنجد. حالا، اما این روز‌ها و در آستانه اربعین حسینی شاهد نقش‌آفرینی جدید این رسانه‌ها برای اختلاف‌افکنی بین ملت‌های در حال مبارزه با تکفیری‌ها هستیم. روزنامه اصلاح‌طلب شرق، طبق روال در صف مقدم این بازی کثیف انگلیسی قرار دارد. این روزنامه روز‌های نخست شهریور جاری در حساب توئیترش، به نقل از شهروند نوشت: «تایید ادعای استفاده جنسی عراقی‌ها از زنان ایران!» خواندن ادامه همین توئیت که ظاهرا توضیح آن است، جالب‌تر است: «در منطقه آزاد اروند می‌توان رد خانه‌هایی را گرفت که برای استفاده جنسی از زنان به راه می‌افتد!» و اینکه: «رئیس اتحادیه هتلداران خراسان رضوی: در مورد ازدواج موقت عراقی‌ها با زنان ایرانی باید بیشتر مراقب باشیم». رئیس اتحادیه هتلداران خراسان رضوی بلافاصله به دلیل حساسیت‌برانگیز بودن این خبرسازی کذب، مصاحبه‌ای دیگر می‌کند و می‌گوید: «من هرگز تایید نکرده‌ام که در مشهد از زنان ایرانی استفاده جنسی می‌شود... من در مصاحبه‌ای که داشتم به این موضوع اشاره کردم که در مشهد ۶۰۰ خانه مسافر مجوز قانونی دارند و حتی آن‌هایی که مجوز قانونی ندارند هم خدمات اقامتی به زائران ارائه می‌دهند و لزوما به این معنا نیست که این خانه‌های مسافر در زمینه خدمات جنسی و غیرقانونی فعالیت می‌کنند».

مازیار خسروی، دبیر سیاسی روزنامه شرق، اما کوتاه بیا نیست و در پاسخ به اعتراض یکی دیگر از خبرنگاران زن اصلاح‌طلب، ضمن فحاشی رکیک به او، می‌نویسد: «یعنی اینقدر خنگی که صدای آن بدبخت مشهدی را تکذیب فحشا فرض کرده‌ای؟!» شورای عالی امنیت ملی، اما ظاهرا هنوز ککش هم نگزیده که این همزبانی و همسنگری یک رسانه داخلی با داعش، احتمالا ممکن است خطری برای امنیت ملی هم باشد! حداقل شاید! حوادث این روز‌های بصره و آتش زدن کنسولگری ایران در آن شهر، اما بخوبی آشکار می‌کند این پروژه انگلیسی، به روال تاریخی معمول، نسخه عراقی هم دارد. چندی پیش نیز روزنامه سعودی الشرق‌الاوسط چاپ لندن طی گزارشی دروغ به نقل از گریگوری هارتل، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت نوشته بود: «مناسبت‌های دینی در عراق شاهد درهم آمیخته شدن هیات‌هایی است که از خارج از عراق بویژه از ایران و کشور‌های مجاور می‌آیند. در پی زیارت اربعین پارسال ۱۶۹ زن عراقی به صورت ناخواسته حامله شدند.» گزارشی که باعث تحریک احساسات مردم عراق شد و به برگزاری تظاهرات اعتراضی در شهر‌های آن کشور منجر شد. پس از آن، این روزنامه سعودی، پس از حذف خبر و گذاشتن خبر تکذیبیه سازمان جهانی بهداشت، خبرنگارش را به دلیل انتشار این اخبار از عراق خارج کرد. این روزنامه نوشت: «ما تعامل با نویسنده الشرق‌الاوسط در بغداد را که چنین اخبار دروغینی را منتشر کرده متوقف کرده‌ایم». در اینجا، اما ظاهرا قرار نیست از این خبر‌ها باشد، لذا رسانه‌های اصلاح‌طلب همچنان به جنگ در سنگر تکفیری‌ها و در مقابل ملت‌های منطقه ادامه می‌دهند. سکوت معنادار شورای عالی امنیت ملی در چنین موضوع حساسی، یعنی اینکه خیمه زدن دوباره انگلیسی‌ها در شرق ظاهرا اهمیت چندانی ندارد! هر آدم عاقلی به روند رو به گسترش همکاری‌های ایران و عراق در سال‌های گذشته نگاه کند، تایید می‌کند هر کجای دنیا بود این رسانه‌های دروغگو و ضدملی توقیف شده بودند. آقای امنیت ملی، خبرت هست که در شهر، خیانت مفت است؟!

پی‌نوشت
البته رسانه سلطنتی انگلیسی‌ها که از دیروز در کودتا نقش داشته، امروز هم خبر «خرید عراقی‌ها در مریوان باعث نایاب شدن کالا‌های اساسی شده است» را به نقل از «ایسنا» کار کرده تا آتش فتنه نخوابد! و این یعنی اینکه بعد از شرق و شهروند و خبرآنلاین، این رسانه دولتی ایسناست که در خدمت این پروژه قرار گرفته است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار