کد خبر: 926566
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۵
کری شروط دوازده‌گانه مایک پمپئو را مشروع خواند
وزیر امور خارجه امریکا دوباره در سخنانی به اقدام دولت امریکا در خروج از توافق هسته‌ای تاخت، اما با بیان اینکه شروط دوازده‌گانه‌ای که چندی پیش وزیر امور خارجه فعلی امریکا برای مذاکره با ایران و رسیدن به یک توافق جدید مطرح کرده بود مشروع است و خروج از برجام راه فشار بیشتر بر ایران را بسته است، نشان داد که او هم در عمل به سیاست ادامه فشار و براندازی معتقد است و اختلاف‌نظر دموکرات‌ها با جمهوریخواهان و دولت ترامپ نه در رویکرد که در تاکتیک است.
وزیر امور خارجه امریکا دوباره در سخنانی به اقدام دولت امریکا در خروج از توافق هسته‌ای تاخت، اما با بیان اینکه شروط دوازده‌گانه‌ای که چندی پیش وزیر امور خارجه فعلی امریکا برای مذاکره با ایران و رسیدن به یک توافق جدید مطرح کرده بود مشروع است و خروج از برجام راه فشار بیشتر بر ایران را بسته است، نشان داد که او هم در عمل به سیاست ادامه فشار و براندازی معتقد است و اختلاف‌نظر دموکرات‌ها با جمهوریخواهان و دولت ترامپ نه در رویکرد که در تاکتیک است.
جان کری در مصاحبه با سی‌ان‌ان، بار دیگر از دولت ترامپ بابت خروج از برجام انتقاد کرد و گفت: ترامپ با انجام این کار، امکان مذاکره مجدد ایران و امریکا را از بین برده است، اما در عین حال وی در ابتدای این مصاحبه در پاسخ به مجری سی‌ان‌ان که از او درباره امکان زنده ماندن توافق هسته‌ای ایران پس از خروج امریکا سؤال کرد، گفت: «دولت فعلی امریکا در حال حاضر هر کاری که در توان دارد انجام می‌دهد تا برجام را از بین ببرد، اما تنها این امریکا نبود که به این توافق دست یافت.» کری اضافه کرد: «برجام با رأی قاطع ۱۵ به صفر در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسید و امروز روسیه، چین، فرانسه، آلمان، انگلیس و ایران تلاش می‌کنند این توافق را سرپا نگه دارند.» وزیر خارجه دولت اوباما در ادامه در پاسخ به سؤال کریستین امانپور که از او پرسید چطور ممکن است برجام با اعمال تحریم‌های امریکا علیه شرکت‌ها و کشور‌هایی که او از آن‌ها صحبت می‌کند، پابرجا بماند، پس از کمی مکث گفت: «دولت ترامپ به این خاطر این کار‌ها [تحریم‌ها]را انجام می‌دهد که آن‌ها به دنبال تغییر حکومت در ایران هستند، اما تاریخ نشان داده که امریکا در انجام این کار [تغییر رژیم]خیلی خوب عمل نمی‌کند.»
جان کری افزود که شروط دوازده‌گانه دولت ترامپ برای ایران، «مشروع» است از جمله درباره منطقه و برنامه موشکی، ولی با ترک توافق هسته‌ای، الان امریکا قدرت کمتری در اجماع جهانی برای فشار در آن زمینه‌ها دارد. وی می‌گوید برای رهبران ایران مذاکره با امریکا در این شرایط «از نظر سیاسی غیرممکن» است. جان کری در بخش دیگری از این مصاحبه با طرح ادعا‌های همیشگی امریکا علیه کشورمان گفت: «ما هم در دولت اوباما به سایر رفتار‌های ایران در منطقه اعتراض داشتیم، با دخالت آن‌ها در یمن مخالف بودیم، با تعامل آن‌ها با حزب‌الله مخالف بودیم، با حملات آن‌ها به اسرائیل مخالف بودیم، با دخالت آن‌ها در عراق مخالف بودیم.» وی ادامه داد: «تمام این‌ها موضوعات کلی و مهمی بودند، اما ما به این نتیجه رسیدیم که اگر می‌خواهیم آن‌ها رفتارشان را تغییر دهند، بهتر است با کشوری سر و کار داشته باشیم که تسلیحات اتمی ندارد. بنابراین، تصمیم گرفتیم موضوع هسته‌ای را از سایر موضوعات جدا کنیم و سپس با حمایتی که از چین، روسیه و کشور‌های دیگر به دست می‌آوردیم، از ایران بخواهیم که آنچه را در بقیه کشور‌ها انجام می‌دهد تغییر دهد و با همکاری آن‌ها به یک پارادایم جدید برای امنیت منطقه برسیم.»
وزیر خارجه اسبق امریکا در ادامه مدعی شد: «آن‌ها [ایرانی‌ها]هم نشان دادند که آماده‌اند درباره سایر موضوعات مذاکره کنند، اما آنچه دونالد ترامپ انجام داد این بود که به آسانی از این توافق خارج شد. او در حالی از برجام خارج شد که حتی مقامات ارشد اطلاعاتی اسرائیل هم باور داشتند که این توافق کارساز است و امریکا نباید از آن خارج شود.»
جان کری در پایان مصاحبه اختصاصی خود با شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت: «ترامپ با از بین بردن منافعی که ایرانی‌ها قرار بود از توافقی که به آن پایبند بوده‌اند به دست بیاورند، اکنون این مسئله را به لحاظ سیاسی غیرممکن کرده است که آن‌ها بار دیگر با «شیطان بزرگ» - نامی که ما را با آن خطاب می‌کنند- پای میز مذاکره بیایند.» کری خطاب به ترامپ گفت که به ایران پیشنهاد مذاکره دوباره می‌دهد، فکر کردید وقتی از برجام خارج شدیم، رهبر ایران می‌آید و دوباره با شما مذاکره می‌کند و می‌گوید اوکی بشینیم و صحبت کنیم؟!
۴+۱ به ایران تضمین دهند
نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با تأکید بر اقدام عملی ۱+۴ برای بهره‌مندی ایران از منافع برجام، از جامعه بین‌المللی خواست که به امریکا اجازه تداوم اقدامات غیرقانونی و یکجانبه خود را ندهد.
«کاظم غریب‌آبادی» روز چهار شنبه در سخنرانی در نشست دوره‌ای شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اظهار داشت: گزارش اخیر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، برای دوازدهمین بار پایبندی ایران به توافق هسته‌ای را تأیید کرده که خود نشانه‌ای آشکار از شفافیت در برنامه هسته‌ای ایران است.
غریب‌آبادی افزود: در حالی که ایران به همکاری خود با آژانس به شیوه‌ای مؤثر و براساس حسن نیت ادامه داده، متأسفانه منافع ما براساس آنچه که در توافق هسته‌ای آمده، به طور کامل محقق نشده است.
سفیر کشورمان، خروج یکجانبه و غیرقانونی امریکا از توافق هسته‌ای و تحمیل مجدد یکجانبه و فراسرزمینی تحریم‌هایی که متعاقب برجام برداشته شده بودند از سوی این کشور را نقض اساسی قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و برجام خواند و آن را نادیده گرفتن و بی احترامی به نظرات و دیدگاه‌های جامعه جهانی تلقی کرد. به گزارش فارس، غریب‌آبادی با اشاره به اینکه برداشتن تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای، عنصر ضروری رضایت ایران به توافق هسته‌ای بود، اظهار داشت: اقدامات غیرقانونی امریکا توازن موجود در تعهدات طرفین را بر هم زده است.
وی افزود: امریکا نه تنها به طور مداوم مفاد توافق هسته‌ای را نقض کرده، بلکه با اعزام هیئت‌هایی به برخی کشور‌ها و شرکت‌ها، آن‌ها را تهدید می‌کند که یا به سیاست‌های یکجانبه و غیرقانونی امریکا عمل کنند، یا با اقدامات تنبیهی و زورمدارانه مواجه شوند.
نماینده دائم کشورمان با تأکید بر اینکه برخلاف رفتار امریکا، ایران رفتار مسئولانه‌ای را اتخاذ کرده و تاکنون به تعهدات خود عمل کرده است، عنوان کرد: همانگونه که مکرراً اعلام شده، اجرای کامل و صادقانه تعهدات تمامی طرف‌ها، یک مبنای اساسی برای تداوم برجام است و چنانچه خواهان تداوم توافق هسته‌ای هستیم، اعضای باقیمانده این توافق باید بهره‌مندی ایران از منافع برجام را با اتخاذ اقدامات عملی مناسب، تضمین کنند. غریب‌آبادی در این خصوص گفت: زمان اهمیت بسیاری دارد و اقدامات بسیار بیشتری باید انجام شود تا منافع اقتصادی ایران را، آنگونه که در برجام تصریح شده است، تضمین کند.
لفاظی مجدد موگرینی درباره حفظ برجام
«فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنرانی کوتاهی روز سه شنبه بار دیگر مدعی شده به دفاع از توافق هسته‌ای با ایران ادامه خواهد داد.
موگرینی گفت: ما دفاع از توافق هسته‌ای ایران و پیمان [آب‌وهوایی]پاریس را ادامه داده و ادامه خواهیم داد و از فعالیت‌های ضروری تمامی نهاد‌های سازمان ملل اعم از آنروا حمایت مالی می‌کنیم. اتحادیه اروپا چندی پیش بسته قوانین مسدودساز را برای حمایت از ایران و شرکت‌های اروپایی در قبال تحریم‌های امریکا را ارائه کرد، اما بسیاری از کارشناسان معتقدند که این قوانین در عمل نمی‌تواند مانع خروج شرکت‌های بزرگ اروپایی از ایران شود. کمیسیون اروپا نیز اول شهریورماه اعلام کرد که توافقنامه‌ای به ارزش ۱۸ میلیون یورو متمرکز بر همکاری با بخش خصوصی ایران را به تصویب رسانده است. به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، این مصوبه مربوط به توافقی است که دو سال پیش برای همکاری با اروپا صورت گرفته و با بسته پیشنهادی اروپا برای حفظ برجام ارتباطی ندارد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار