کد خبر: 927543
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۸
مدیرعامل بنیاد فرهنگ، ‌هنر و ادب آذربایجان:
مدیرعامل بنیاد فرهنگ، ‌هنر و ادب آذربایجان گفت: استاد شهریار در هر دو زبان فارسی و ترکی شاهکارآفرین بود.

ابوالفضل علیمحمدی در آیین گرامیداشت روز ملی شعر و ادب،‌ اظهار داشت: شعر آیینی و دینی برآمده از اعتقادات دینی یک شاعر است و باورمندی وی به یک امر قدسی را به تصویر می‌کشد و با این نگرش، در دیوان ترکی و فارسی استاد شهریار شاهد اشعار آیینی و عاشورایی وی هستیم که هر یک به نوبه‌ی خود در ادبیات ایران زمین درخشیده و ماندگار شده‌اند.

علیمحمدی با تحلیل اشعار آیینی استاد شهریار، گفت: در دیوان این شاعر شهیر و توانمند ٨٠٠ اسم خاص به کار رفته و به تناسب علاقه‌ی وی، برخی از اسامی تکرار شده‌اند.

وی افزود: با اندک تاملی در بررسی این اسامی،‌ متوجه می‌شویم که نام مبارک حضرت علی (ع) ٩٤ بار و با احتساب القاب١٥٠ بار تکرار شده است و همچنین نام مبارک امام حسین (ع) ٣٥ بار و با احتساب القاب ٥٧ بار تکرار شده است.

وی گفت: این تکرار،  نشان از عمق علاقه‌ی استاد شهریار به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) دارد.

علیمحمدی تاکید کرد: استاد شهریار شاعری بود که روح و زبان و ذهنش متاثر از دین بود و آثارش گواهی بر این مدعاست.

وی تصریح کرد: اغلب شعرا تاریخ را روایت می‌کنند اما شهریار تنها روایتگر تاریخ نیست، بلکه خود را در متن و بطن واقعه می‌بیند و جان و روحش را در زلال شعر صیقل داده و مخاطب را در شرح واقعه با خود همراه می‌سازد.

مدیرعامل بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان، با اشاره به توانمندی استاد شهریار در عرصه‌ی شعر فارسی و ترکی، گفت: نبوغ فکری استاد شهریار و نوگرایی و ابداع و ارتباطی که وی در اشعار خود با مخاطب برقرار می گند باعث شده تا در هر دو زبان ترکی و فارسی شاهکارآفرین باشد و این خلق آثار ماندگار نشان دهنده‌ی همداهی قلب و زبان استاد شهریار است.

وی همچنین یاد و نام استاد فردی که از یاران نزدیک استاد شهریار بود را در این آیین گرامی داشت.

گفتنی است آیین گرامیداشت روز ملی شعر و ادب و آیین گلباران مقبره‌الشعرای تبریز با حضور مجید خدابخش استاندار آذربایجان‌شرقی، محمد محمدپور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، ابوالفضل علیمحمدی مدیرعامل بنیاد فرهنگ،‌هنر و ادب آذربایجان، استاد حسام‌الدین سراج خواننده‌ی نام آشنای کشور،‌ آبدار مدیرکل میراث فرهنگی، میکائیل نظری مدیرعامل سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تبریز و جمعی از شعرا و ادبا برگزار شد.

در این آیین استاد حسام‌الدین سراج اشعاری از عمان سامانی را قرائت کرد.

سخنرانی دکتر ابراهیم اقبالی، هادی بهجت‌تبریزی،‌ مهندس شادبه و اجرای ابتهال با موضوع محرم و شعرخوانی شعرای استان از دیگر برنامه‌های این آیین بود.

سیدمحمد حسین بهجت‌تبریزی در سال ١٢٨٥ هجری شمسی در روستای « خشکناب » متولد شد.

وی در خانواده‌ای متدین ، کریم الطبع واهل فضل پا بر عرصه وجود نهاد. پدرش حاجی میر آقای خشکنابی از وکلای مبرز و فاضل وعارف روزگار خود بود که به سبب حسن کتابتش به عنوان خوشنویسی توانا مشهور حدود خود گشته بود.

شهریار که دوران کودکی خود را در میان روستائیان صمیمی و خونگرم خوشکناب در کنارکوه افسونگر «حیدربابا» گذرانده بود همچون تصویر برداری توانا خاطرات زندگانی لطیف خود را در میان مردم مهربان و پاک طینت روستا و در حریم آن کوه سحرانگیز به ذهن سپرد.

وی نخستین شعر خویش را در چهار سالگی به زبان ترکی آذربایجانی سرود . بی شک سرایش این شعر، گواه نبوغ و قریحه شگفت انگیز او بود.

شهریار شرح حال دوران کودکی خود را در اشعار  ترکی خود بسیار زیبا،تاثیر گذار و روان به تصویر کشیده است.

طبع توانای شهریار توانست در ابتدای دهه سی شمسی و در دوران میانسالی اثر بدیع و عظیم« حید ربابایه سلام» را به زبان مادریش بیافریند .

شهـرت شهـریار بی سابقه است، تمام کشورهای فارسی زبان و ترک زبان، بلکه هـر جا که ترجـمه یک قـطعـه او رفته باشد، هـنر او را می سـتایـند.

منظومه حیدربابا تجلی شور و خروش جوشیده از عشق شهریار به مردم آذربایجان است ، این منظومه از جمله بهترین آثار ادبی در زبان ترکی آذری است، و در اکثر دانشگاههای جهان از جمله دانشگاه کلمبیا در ایالات متحده‌آمریکا مورد بحث رساله دکترا قرار گرفته است و برخی از موسیقیدانان همانند هاژاک آهنگساز معروف ارمنستان آهنگ جالبی بر آن ساخته است.

 عمق تعلقات دینی و توجهات مذهبی خانواده و نیز شخص استاد شهریار به حدی است که عشق به ائمه اطهار علیه‌السلام در بسیاری از اشعارش عینا هویداست.

شهریار روح بسیار حساسی دارد. او سنگ صبور غمهای نوع انسان است.اشعار شهریار تجلی دردهای بشری است.

  او همچنین مقوله عشق را در اشعار خویش نابتر از هر شعری عرضه داشته است.

شهریور ماه سال ١٣٦٧ شمسی سالروز وفات آن شاعرعاشق و عارف بزرگ است.

  بیست و هفتم شهریور ماه سالروز خاموشی شهریار شعر ایران با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی " روز ملی شعر و ادب " نامیده شده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر