کد خبر: 932823
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۲
روزنامه فایننشال‌تایمز چاپ بریتانیا به نقل از دیپلمات‌های اروپایی خبر داده که هیچ دولتی از اعضای اتحادیه نمی‌خواهد با میزبانی از سازوکار مالی جایگزین سیستم فعلی مالی بین‌المللی از تحریم‌های ایالات متحده عبور کند.
از اروپا هر روز یک صدا در می‌آید. روزی ژست مقاومت در برابر امریکا و ادعای راه‌اندازی رقیب سیستم جهانی مالی فعلی (سوئیفت) تا پیش از اعمال دور دوم تحریم‌های امریکا در ۱۳ آبان و یک روز هم انواع دبه‌تراشی که آخرینش این است که هیچ کشوری از اتحادیه اروپا متمایل نیست میزبان دفتر کانال یا سازوکار این اتحادیه برای تبادلات مالی با ایران با هدف دور زدن تحریم‌های امریکا باشد.
روزنامه فایننشال‌تایمز چاپ بریتانیا به نقل از دیپلمات‌های اروپایی خبر داده که هیچ دولتی از اعضای اتحادیه نمی‌خواهد با میزبانی از سازوکار مالی جایگزین سیستم فعلی مالی بین‌المللی از تحریم‌های ایالات متحده عبور کند. رسانه‌های اروپایی پیش‌تر به نقل از دیپلمات‌ها گفته بودند که کانال سازوکار مالی به طور سمبلیک و نمادین پیش از اجرایی شدن تحریم‌های نفتی امریکا علیه ایران، افتتاح می‌شود، اما عملیاتی شدن آن احتمالاً تا اوایل زمستان جاری طول می‌کشد. فایننشال‌تایمز از قول دیپلمات‌ها گزارش داده که طی جلساتی که هفته گذشته در کمیسیون اروپا با هدف آماده شدن برای پاسخ به تحریم‌های امریکا برگزار شده درباره اینکه هیچ دولتی متمایل نیست میزبان دفتر اداری این کانال مالی باشد، بحث شده است.
فرانسه:ایران از برجام برود، چه کنیم؟
«ژرارد آرو» سفیر فرانسه در امریکا روز دو شنبه در نشستی در اندیشکده «هادسن» در پاسخ به‌سؤالی درباره موضع بروکسل در قبال تحریم‌هایی که به زودی علیه ایران اعمال می‌شود، گفت: «ما در مسئله توافق هسته‌ای، با ایالات متحده اختلاف نظر بنیادین سیاسی داریم. بحث تجارت نیست، بلکه مسئله، بحث سیاسی است. باید این موضوع را بپذیریم. از نظر ما، تصمیم ایالات متحده برای خروج از توافق هسته‌ای، یک اشتباه بزرگ بود.»
به گزارش فارس، آرو افزود: «قطعاً توافق هسته‌ای با ایران، توافقی کامل نبود، اما ابزار‌های متعددی برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران در اختیار ما قرار داد. ما به امریکایی‌ها و به دولت سابق [این کشور]گفته بودیم که فراتر از مسئله هسته‌ای، موضوعات متعدد دیگری هم در ارتباط با سیاست خارجی ایران وجود دارد؛ مسئله تروریسم، برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای. در این مورد، مذاکراتی [میان اروپا و امریکا]در جریان بود و تصور ما این بود که در مورد ۹۰ درصد مسائل به اتفاق نظر رسیده‌ایم.» وی در مورد محتوای آن مذاکرات گفت: «موضع ما روشن بود. ما توافق با ایران را به نحوی قدرتمندانه حفظ و اجرا می‌کنیم و در عین حال کشور‌های اروپایی و امریکایی‌ها، با هم کار می‌کنند تا به مسائل دیگر که قطعاً مسائلی واقعی هستند و حتی برای اروپایی‌ها، به واسطه موقعیت جغرافیایی، از اهمیت بیشتری هم برخوردارند، بپردازند. اما این دولت [امریکا]یک‌شبه تصمیم گرفت که این توافق را رد کرده و مذاکراتی را که در جریان بود بر هم بزند.» او سپس به هشدار درباره تبعات خروج امریکا از برجام پرداخت و گفت: «ما همواره این را گفته‌ایم و به امریکایی‌ها هم عنوان کرده‌ایم که اگر ایرانی‌ها این توافق را ترک کنند، می‌خواهیم چه کار کنیم؟ زمانی که این توافق را امضا کردیم، هدف این بود که با این وضعیت که مجبور باشیم بین بمباران ایران و دستیابی ایران به بمب یکی را انتخاب کنیم، روبه‌رو نشویم. این چیزی بود که می‌خواستیم از آن ممانعت کنیم.»
این دیپلمات ارشد فرانسوی در ادامه در مورد واکنش احتمالی ایران به تحریم‌های تازه امریکا، گفت: «نمی‌دانم وقتی تحریم‌ها بازگردند ایرانی‌ها چه می‌کنند، اما اگر ایرانی‌ها ناگهان تصمیم بگیرند که غنی‌سازی عمده را از سر بگیرند، می‌خواهیم چه کار کنیم؟ این یک مسئله است. فعلاً ایرانی‌ها را متقاعد کرده‌ایم و گفت‌وگویی فشرده با آن‌ها داریم.» او سپس به واکنش منفی افکار عمومی اروپایی به تحریم‌های امریکا پرداخت و افزود: «امریکا شرکت‌های اروپایی را که درگیر تجارت کاملاً مشروع در ایران هستند، تحریم می‌کند؛ شرکت‌هایی که مثلاً خودرو می‌فروشند و تجارت عادی دارند. این بر افکار عمومی ما تبعات سیاسی خواهد داشت و افکار عمومی ما از اینکه ایالات متحده شرکت‌هایی را که در یک کشور خارجی تجارتی مشروع انجام می‌دهند تحریم می‌کند، خشمگین می‌شوند. خاصیت فرامرزی تحریم‌های ایالات متحده هرچه بیشتر و بیشتر از سوی افکار عمومی اروپایی غیرقابل قبول می‌شود و ما هم باید افکار عمومی اروپایی را مد نظر قرار دهیم.» سفیر فرانسه در نهایت با بیان اینکه پاریس همواره در قبال ایران سیاستی «قاطعانه» را دنبال کرده و اخیراً هم یک ایرانی را به اتهام تلاش ادعایی برای انجام «عملیات تروریستی» از کشور فرانسه اخراج کرده، گفت: تصمیم واشنگتن برای خروج از برجام، اقدام فرانسه علیه ایران را با پیچیدگی و دشواری مواجه می‌کند.
قطع سوئیفت و تحریم‌های بیشتر
پایگاه خبری واشنگتن‌فری‌بیکن از تحرکات برخی نمایندگان کنگره برای تصویب قانونی خبر داد که براساس آن دولت را ملزم می‌کند تا دسترسی ایران به سیستم‌های مالی بین‌المللی را قطع و همچنین راه‌هایی را برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران باز کند. براساس این گزارش، تندرو‌های کنگره امریکا اخیراً انتقادات تندی علیه وزارت خزانه‌داری این کشور بیان کرده‌اند، چرا که معتقدند واشنگتن قصد دارد دسترسی ایران به این سیستم را باز بگذارد. واشنگتن‌فری‌بیکن در ادامه نوشت: این تلاش‌های وزارت خزانه‌داری باعث شده است برخی تندرو‌های کنگره مثل تد کروز درصدد تصویب قانونی جدید برای حفظ تحریم‌های کلیدی علیه ایران باشند. برخی منابع به فری‌بیکن گفته‌اند که طرح تد کروز دولت ترامپ را ملزم می‌کند تا تحریم‌های مرتبط با سوئیفت را علیه ایران اعمال کند. این طرح همچنین ممکن است اعطای ویزا و مسدود کردن دارایی‌های اعضای هیئت اجرایی سوئیفت که ادامه دسترسی ایران به این سازمان را برقرار می‌کنند، هدف بگیرد. علاوه بر آن، این طرح راه‌های جدیدی برای دولت ترامپ فراهم می‌کند تا بانک‌های ایرانی را به خاطر آنچه که حمایت از عملیات‌های تروریستی خوانده می‌شود، مورد هدف قرار گیرد. چند منبع در کنگره امریکا گفته‌اند که طرح تد کروز قبلاً در میان نمایندگان مورد اقبال قرار گرفته است. تام کاتن و مارکو روبیو شدیداً حامی این طرح هستند.
روبیو به فری‌بیکن گفته است: برای اینکه به جاه‌طلبی‌های هسته‌ای ایران یک بار برای همیشه پایان دهیم دولت ترامپ باید نه تنها تحریم‌هایی را که بعد از برجام و از سوی دولت باراک اوباما تعلیق شدند برگرداند بلکه تحریم‌های بیشتری نیز اعمال کند؛ تحریم‌هایی که حداکثر فشار را علیه حکومت ایران وارد کند. یک منبع دیگر در کنگره نیز گفته است که رهبران حزبی نمی‌ایستند تماشا کنند تا وزارت خزانه‌داری امریکا از وعده‌های ترامپ برای اعمال شدید‌ترین تحریم‌ها علیه ایران عقب‌نشینی کند.
درخواست معافیت سئول از امریکا
کانگ کیونگ وا، وزیر خارجه کره‌جنوبی در تماس تلفنی دو شنبه شب با همتای خود «مایک پمپئو» خواسته واشنگتن در اعمال تحریم علیه ایران «حداکثر انعطاف» را به خرج دهد و سئول را از اجرای تحریم‌ها ضدایران معاف کند. به گزارش رادیو کره‌جنوبی به نقل از وزارت خارجه پمپئو در پاسخ گفته این درخواست کره‌جنوبی را مد نظر قرار می‌دهد و همکاری نزدیک میان واشنگتن و سئول ادامه می‌یابد. کره‌جنوبی یکی از واردکنندگان عمده نفت خام از ایران است، اما بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای این کشور از چند ماه پیش با بالا گرفتن تهدید تحریمی امریکا، خرید نفت از ایران را متوقف کرده است. امریکا که اردیبهشت ماه امسال از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد، قرار است از نیمه آبان امسال تحریم‌های نفتی و بانکی رفع‌شده ذیل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را احیا کند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴
said
|
Switzerland
|
۰۲:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۹
0
0
سلام. عزیزان بهترین راه برای داشتنِ ایرانی سربلند و آباد ، استفاده از نیروهای مومنِ جوان و دانش آموخته داخلی است.
قاسم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۹
0
0
تا به کی میخواهید عروسک خیمه شب بازی اروبا باشیم؟
said
|
Switzerland
|
۰۵:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۰
0
0
سلام. هنوز اروپایی ها نشناخته اید (-: .... از آقا اجازه ها ، اجازه می خواهید . ها ها ...هنوز اروپایی ها نشناخته اید (-:
said
|
Switzerland
|
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۰
0
0
سلام. جز دروغ و ریا منتظر چیز دگر از غربی ها نباشید این تجربهً بیست سال زندگی در میان آنهاست
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار