کد خبر: 932977
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۳۹۷ - ۲۳:۱۰
دبیرکل ناتو با اشاره به پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد اعلام کرد که هیچ معاهده‌ای نمی‌تواند تنها با تبعیت یک طرف از مفاد آن، کارساز و مؤثر باشد.
دبیرکل ناتو با اشاره به پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد اعلام کرد که هیچ معاهده‌ای نمی‌تواند تنها با تبعیت یک طرف از مفاد آن، کارساز و مؤثر باشد.
در پی تشدید تنش‌ها بین روسیه و امریکا بر سر خروج واشنگتن از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد، ینس استولتنبرگ، دبیرکل سازمان ناتو روز چهار شنبه در سخنانی به این مسئله پرداخت. به گزارش خبرگزاری رویترز، استولتنبرگ اعلام کرد: «مسئله اصلی اعزام موشک‌های روسی است تعداد موشک‌های روسی که قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای را دارند، در حال افزایش است.» استولتنبرگ گفت: «ما می‌دانیم که امریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد تبعیت می‌کند. هیچ معاهده‌ای نمی‌تواند تنها با تبعیت یک طرف از مفاد آن، کارساز و مؤثر باشد.» وی ادامه داد: «بنابراین ما از روسیه می‌خواهیم که این تضمین را بدهد که با شفافیت کامل پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد را اجرا می‌کند.» استولتنبرگ با اشاره به رزمایش ناتو اعلام کرد: «در این رزمایش ۶۵ ناو، ۲۵۰ جنگنده در هوا، ۱۰هزار خودرو روی زمین بسیاری کارشناس حوزه سایبری و بیش از ۵۰هزار پرسنل از ۲۹ متحد ناتو حضور داشتند.» دبیرکل ناتو تأکید کرد: «این رزمایش، یک رزمایش دفاعی بود. این تمرین به طور مستقیم علیه کشوری نبود. ما درباره آنچه انجام می‌دهیم، شفاف هستیم.» از سوی دیگر، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه هم دیروز اعلام کرد که اروپا نخستین طرفی است که به دنبال خروج امریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد از این تصمیم ضربه می‌خورد. شویگو گفت: «ما احساس می‌کنیم همه در اروپا متوجه نیستند که این تصمیم برای‌شان پیامد‌هایی را در پی خواهد داشت. ما بر این باوریم که گفت‌وگوی گسترده درباره این تصمیم در ناتو و اروپا اقدام درستی است.» وزیر خارجه روسیه احتمال رایزنی رؤسای جمهور روسیه و امریکا در پاریس درباره پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد را رد نکرد. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه هم روز چهار شنبه در سخنانی احتمال رایزنی رؤسای جمهور روسیه و امریکا را در پاریس درباره پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد رد نکرد. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی لاوروف در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه در نشست ۱۱ نوامبر سران دو کشور به چه مسائلی در پاریس خواهند پرداخت گفت که «هر موردی در این دیدار می‌تواند مطرح شود.» پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد در سال ۱۹۸۷ بین شوروی و امریکا منعقد شد و توسط میخائیل گورباچف و رونالد ریگان، روسای جمهور وقت دو کشور به امضا رسید.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار