کد خبر: 935560
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۷ - ۰۰:۰۱
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران دیگر درباره برنامه هسته‌ای خود با امریکا مذاکره نمی‌کند.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران دیگر درباره برنامه هسته‌ای خود با امریکا مذاکره نمی‌کند.
محمدجواد ظریف در نشست گفت‌وگو‌های مدیترانه‌ای در رم با اشاره به موضوع برجام گفت: ما همراه سایر کشور‌ها با امریکا مذاکره کردیم و به نتیجه خوبی رسیدیم. الان، اروپا و بقیه باید برای زحمات خود و امنیت جهانی سرمایه‌گذاری و هزینه کنند‎، نمی‌شود بدون اینکه خیس شد، شنا کرد. وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به تلاش امریکایی‌ها برای به راه انداختن دور جدیدی از مذاکرات هسته‌ای با ایران به صراحت گفت: برجام «توافق خوبی است» و جمهوری اسلامی ایران، دیگر درخصوص برنامه اتمی خود، با امریکا مذاکره نمی‌کند.
ظریف خاطرنشان کرد: دور قبلی مذاکرات اتمی جمهوری اسلامی ایران و نمایندگان سه کشور اروپایی که بعد‌ها به شش کشور مشهور به ۱+۵ بدل شد، ۱۲ سال طول کشید و نتیجه‌اش شد برجام. وی افزود: دو سال و نیم صرف کردیم، این یک سند دو صفحه‌ای نیست. این یک سند ۱۵۰ صفحه‌ای است. ترامپ با نفرتی که از اوباما داشت از این توافق خارج شد. چرا باید بحثی را از نو پی بگیریم، تنها به این دلیل که کسی آن را دوست ندارد، فقط به این دلیل که کسی از سلف خود متنفر است. به این دلیل است که در کار دیپلماتیک شرکت نمی‌کنند، دیپلماسی یک بازی جدی است و ما برای یک بازی جدی آماده هستیم.
وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد: همه مرا اهل تعامل و گفت‌وگو می‌دانند، اما اگر پای انتخاب استقلال ایران و تعامل در میان باشد حتماً برای استقلال ایران می‌ایستم.
ظریف با اشاره به برخی دشمنی‌ها با ملت و نظام جمهوری اسلامی ایران؛ گفت: ایران نه ۴۰ سال بلکه ۷ هزار سال دوام آورده و می‌آورد. تاریخ امپراتوری ایران و ایتالیا از عمر برخی کشور‌های مدعی بیشتر است و برای همین است که زیر بار زور نمی‌رویم، چون می‌دانیم هیچ قدرتی دائمی نیست.
وزیر امور خارجه کشورمان اضافه کرد: چرا ایران باید سیاست‌هایش را در منطقه عوض کند؟ آیا ما از صدام حمایت کردیم؟ آیا ما از داعش و طالبان و جبهه النصره حمایت کردیم؟ آیا ما ۱۱ سپتامبر را خلق کردیم؟ آیا ما قطر را محاصره کردیم؟ آیا ما داریم مردم یمن را بمباران می‌کنیم؟ آیا ما، نخست‌وزیر کشور دیگری را در خاک خود زندانی کردیم؟ ما اشتباه کردیم یا دیگران؟ و این، آن‌ها هستند که باید سیاست‌ها و رفتار‌های منطقه‌ای خود را تغییر دهند. ظریف در ادامه به آثار اقتصادی تحریم‌ها بر زندگی مردم ایران هم پرداخت و گفت: ایران در جنگ هشت ساله که شرق و غرب از صدام حمایت می‌کرد و سعودی‌ها هم کمک ۷ میلیارد دلاری به وی می‌کردند، دوام آورد؛ بنابراین ما در برابر سیاست‌های ترامپ هم دوام خواهیم آورد. وزیر امور خارجه کشورمان در این نشست بین‌المللی و در تبیین مواضع به حق کشورمان در برابر امریکا بار‌ها مورد تشویق حاضران قرار گرفت.

استقبال امریکا از خروج آلمانی‌ها از ایران
«ریچارد گرنل» سفیر امریکا در آلمان از خروج شرکت‌های آلمانی از بازار ایران استقبال کرد.
وی در این مورد به شبکه خبرگزاری آلمان گفت: «ما بسیار خرسندیم که شرکت‌های آلمانی تصمیم گرفته‌اند از تحریم‌های امریکا پیروی کنند.»‌گرنل به صورت غیرمستقیم شرکت‌هایی را که در ایران کار می‌کنند به حمایت از تروریسم متهم کرد و گفت: «وقتی با ایران رابطه بازرگانی برقرار می‌شود، به رژیم ایران پول می‌رسد و حجم کلانی از پول برای فعالیت‌های تروریستی هزینه می‌شود.»
گرنل که از آغاز به فعالیتش در آلمان تاکنون همواره حاشیه‌ساز بوده است، مدعی شد که ایران از سال ۲۰۱۲ با اختصاص ۱۶ میلیارد دلار برای حمایت از «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه به بی‌ثباتی‌های زیادی در منطقه دامن زده است و در ادامه گفت: به این دلیل فقط زمانی شرکت‌های اروپایی می‌توانند با ایران همکاری داشته باشند که از مشکلاتی که خود از آن حمایت مالی می‌کنند، چشم‌پوشی کنند.
سفیر امریکا در آلمان همچنین با تکرار مواضع واشنگتن مبنی بر اینکه شرکت‌های آلمانی باید بین کار کردن در ایران و امریکا، یکی را انتخاب کنند، گفت: «آنچه ما شنیده‌ایم این است که شرکت‌های آلمانی با تمایل فراوانی در بازار امریکا فعالیت دارند. من تصور نمی‌کنم که شرکت‌ها اگر بازار امریکا را نادیده بگیرند و بازار بی‌ثبات ایران را انتخاب کنند، راهبرد موفقیت‌آمیزی در جهت رشد داشته باشند.»

هشدار نماینده ایران در آژانس به اعضا
کاظم غریب‌آبادی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ضمن قابل توجه خواندن حمایت وسیع کشور‌ها برای تداوم اجرای برجام توسط همه طرف‌ها با وجود خروج یکجانبه یک عضو از این توافق، در عین حال هشدارداد: اگر قرار است برجام پابرجا بماند و به حیات خود ادامه دهد، اقدامات عملی مناسب برای تضمین برد - برد بودن این توافق باید صورت پذیرد و این به معنای آن است که اگرچه ایران به مواضع و حمایت قوی سیاسی سه کشور اروپایی در ارتباط با برجام اذعان دارد، ولی قویاً معتقد است که زمان، بسیار حساس است و اقدامات ملموس و عملی برای تضمین منافع اقتصادی پیش‌بینی شده در برجام برای ایران باید فوراً انجام پذیرد.
وی افزود: به هر حال، اگر درمانی برای اوضاع کنونی یافت نشود، ایران گزینه‌های خود را ذیل برجام در اختیار دارد و تصمیمات مناسب خود را براساس منافع ملی‌اش اتخاذ خواهد کرد.
سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین با اشاره به اظهارات رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، در نشست سال جاری مجمع عمومی سازمان ملل متحد بیان کرد: تضمین منافع درازمدت مردم ایران از اهمیت اساسی برخوردار است و اگر این منافع با وجود خروج امریکا تأمین شوند، ایران در توافق خواهد ماند؛ در غیر این صورت، اقدام متفاوت دیگری را اتخاذ خواهد کرد و در واقع، یا همه طرف‌های توافق نفع خواهند برد یا هیچ‌کس.
غریب‌آبادی اضافه کرد: توافق هسته‌ای دستاورد سال‌ها مذاکرات دو و چندجانبه حساس است که مورد حمایت و تشویق اکثریت قاطع جامعه بین‌المللی قرار گرفت و به عنوان بخشی از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز واقع شده است، بنابراین، مایه شرم عظیمی خواهد بود اگر این دستاورد دیپلماسی چندجانبه طی ۱۲ سال گذشته، توسط رفتار بی‌مسئولیت و اقدام یکجانبه یک کشور از هم بپاشد.
این درحالی است که یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز پنج شنبه اول آذر در نشست فصلی هیئت مدیره این آژانس بار دیگر تأکید کرد که ایران همچنان تعهدات هسته‌ای خود را تحت برنامه مشترک اقدام جامع اجرا می‌کند.»
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
France
|
۰۱:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۳
0
0
یعنی راجع به بقیه چیزها باز هم مذاکره میکنید ؟
محمد علی تعالی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۳
0
0
نه تورا خدا بیا مذاکره کن
اخوی کد نده اصلا با امریکاهایی ها اصلا نباید مذکره کرد
هرچند .......
امیر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۳
0
0
آقا مگر چیزی برا مذاکرات بعدی گذاشتین که باهاش مذاکره بکنین!! همه چی رو دادین رفت دیگه! فقط خودتون موندید...
میرزا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۳
0
0
جناب دکتر ظریف :
شما که تا پریروز تکیه کلام "ایالات متحده" از زبانتان نمی افتاد و نام امریکا را بدون وضو نمی بردید ، چگونه حالا جرأت میکنید که اینگونه به امریکا بتازید؟!!!
شاید اینهم تاکتیک یا تکنیکتان باشد.......
said
|
Switzerland
|
۰۲:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۸
0
0
سلام. اگر آقای ظریف سندی در پولشویی ندارد چرا آب به آسیاب های دشمن میریزد ! و چرا این سندِ ننگینِ FATF را به هر قیمتی حمایت میکنند ! و چرا دائم در برابر دشمنان لبخندزنان عقب نشینی میکند !
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار