کد خبر: 936277
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۷ - ۲۳:۰۴
امروز قرار است شورای عالی جوانان پس از چند سال تعطیلی بالاخره جلسه برگزار کند، البته باز هم بدون حضور رئیس‌جمهور!
زهرا چيذری
امروز قرار است شورای عالی جوانان پس از چند سال تعطیلی بالاخره جلسه برگزار کند، البته باز هم بدون حضور رئیس‌جمهور! اما اگر تصور می‌کنید بناست در این جلسه چالش‌های حوزه جوانان همچون ازدواج، اشتغال و هویت در این جلسه مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد، سخت در اشتباهید. دستور جلسه سی و هشتم شورای عالی جوانان تغییر دامنه سن جوانی است. بر این اساس قرار است دامنه سن جوانی از ۱۵ تا ۲۹ سالگی به ۱۸ تا ۳۵ سالگی تغییر کند. فایده تغییر دامنه سن جوانی روی کاغذ را می‌توان در دیگر لوایح و طرح‌های پیشنهادی دولت و مجلس پیگیر شد. زیر بنای این پیشنهاد به طرح مجلس برای افزایش حداقل سن ازدواج باز می‌گردد. به عبارت دیگر اگر ۱۵ ساله‌ها را در گروه جوانان به شمار بیاوریم، مرثیه برای ازدواج زیر ۱۸ ساله‌ها و طرح دو فوریت برای افزایش حداقل سن ازدواج به ۱۶ تا ۱۸ سال با تعاریف کنونی از جوانی مطابقت ندارد. پس برای هماهنگی با میثاق‌نامه‌های جهانی همچون کنوانسیون حقوق کودک هم که شده باید فکری به حال تعریف سن جوانی کرد و آن را از ۱۵ سالگی به ۱۸ سالگی تغییر داد.

دولت تدبیر و امید نشان داده که چندان اعتقادی به شورا‌های عالی ندارد و حاضر نیست برای حضور در جلسات این شورا‌ها وقت بگذارد، به همین خاطر هم جلسه ستاد ملی زن و خانواده با تأخیری شش ساله اسفند سال گذشته برگزار شد و دستور کارش از پیگیری مطالبات حوزه زنان و خانواده به تعیین شاخص‌های عدالت جنسیتی تغییر کرد. شورای عالی جوانان هم چهار سالی می‌شود که با حضور رئیس‌جمهور تشکیل جلسه نداده است. این در حالی است که طبق اساسنامه باید جلسه شورای عالی جوانان به ریاست رئیس‌جمهور تشکیل شود. البته در غیاب رئیس‌جمهور معاون اول وی هم می‌تواند مسئولیت این کار را بر عهده بگیرد. اما با تمام این‌ها در دولت یازدهم و دوازدهم مجموعاً تنها دو جلسه شورای عالی جوانان تشکیل شده آن هم به ریاست معاون اول نه شخص رئیس‌جمهور. در حالی که مسعود سلطانی‌فر وزیر کنونی ورزش و جوانان پیش از آنکه رأی اعتماد مجلس را بگیرد، درباره جدی گرفته نشدن شورای عالی جوانان انتقاد کرده و گفته بود: در قانون اهداف، وظایف و اختیارات فعال‌شدن شورای عالی جوانان با یک تدبیر مشخصی پیش‌بینی شده است که در طول سه سال گذشته تنها یک بار تشکیل شده که این شورا باید فعالیت مستمری داشته باشد تا با استفاده از ظرفیت سایر دستگاه‌ها بتوانیم در جهت حل مشکل آن‌ها گام برداریم، اما از این مهم‌تر دستور این جلسات است.

افزایش دامنه سن جوانی روی کاغذ
در حالی که وظایف این شورا حول محور مسائل و مشکلات جوانان و اموری همچون ازدواج و اشتغال می‌چرخد و تاکنون نیز همین مسائل دستور جلسات این شورا را تشکیل می‌داده، این بار قرار است افزایش دامنه سن جوانی در دستور کار قرار گیرد. امید محدث، مدیرکل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان با بیان اینکه شورای عالی جوانان پس از گذشت چهار سال با ریاست معاون اول رئیس‌جمهور تشکیل جلسه خواهد داد، درباره مهم‌ترین دستور جلسه سی‌و‌هشتم شورای عالی جوانان می‌گوید: در حال حاضر سن جوانی بر طبق قانون ۱۵ تا ۲۹ سال عنوان می‌شود، اما معاونت جوانان خواستار تغییر این دامنه سنی شده است. وی دلیل این افزایش دامنه را اینگونه توضیح می‌دهد: با توجه به افزایش سن ازدواج و تأخیر در روند جامعه‌پذیری و کسب شغل دائمی پیشنهاد کردیم که این دامنه سنی به ۱۸ تا ۳۵ سال افزایش یابد.
افزایش دامنه سن جوانی اگر منجر به افزایش سف سنی در استخدام‌های دولتی شود، می‌تواند گام مثبتی باشد، اما صرف تغییر دامنه سن جوانی روی کاغذ به نوعی فرار از مسئولیت و پاسخگویی در برابر آمار قابل تأمل کاهش ازدواج، اشتغال و مسائل هویتی مرتبط با جوانان است. دستاورد دیگر این افزایش هماهنگی بیشتر با کنوانسیون‌های بین‌المللی و قابل دفاع‌شدن طرح‌هایی همچون افزایش حداقل سن ازدواج و طرح بحث‌های کودک همسری است، چراکه طبق تعریف رسمی سن جوانی در کشورمان، ۱۵ ساله‌ها کودک نیستند جوانند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار